dimecres, 31 de juliol del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 947:Houston Person,Bob Berg,Gianfranco Menzella,Julian Leprince-Caetano.



 

1.
Houston Person- Reminiscing at Rudy’s 2022 



Houston Person (nascut el 10 de novembre de 1934) és un saxofonista tenor de jazz i productor discogràfic nord-americà. Tot i que ha actuat en els gèneres hard bop i swing, és el més experimentat i conegut pel seu treball en el soul jazz. Va rebre el "Premi Eubie Blake Jazz" el 1982

El saxofonista presentava l’any 2022 el seu últim àlbum, "Reminiscing at Rudy's", amb una col·lecció de balades tendres en honor a la memòria de l'estudi de gravació de Rudy Van Gelder, situat a Nova Jersey. Amb gairebé noranta anys, Person continuava demostrant el seu domini del saxo tenor, mostrant una gran versatilitat en diferents tempos i estils musicals. Acompanyat per una secció rítmica de primera categoria, Person dóna l'oportunitat a cada músic de brillar, amb solos per part del guitarrista Russell Malone, el pianista Larry Fuller i el baixista Matthew Parrish.

Again

2.
Bob Berg, nascut el 7 d'abril de 1951 a Brooklyn, Nova York, va ser un saxofonista que va deixar una marca indeleble en el món de la música. Berg va començar la seva formació musical als sis anys amb el piano clàssic i, a tretze, va iniciar-se en el saxofon. Va estudiar a la High School of Performing Arts i a Juilliard, abans de deixar els estudis per començar a fer gires.
Influenciat per la música de John Coltrane del període 1964-1967, Berg es va formar en l'escola del hard bop, tocant amb Horace Silver entre 1973 i 1976, i amb Cedar Walton del 1977 al 1983. La seva notorietat va augmentar quan es va unir a la banda de Miles Davis el 1984. Després de deixar la banda de Davis el 1987, Berg va publicar vuna sèrie d'àlbums en solitari i va col·laborar freqüentment amb el guitarrista Mike Stern. En aquests àlbums, Berg va explorar un estil més accessible que combinava funk, jazz i fins i tot música country, creant una fusió de diferents elements compositius.
El seu so al saxofon tenor era una síntesi d'influències del rhythm and blues com Junior Walker i Arnett Cobb, amb la lírica, llibertat intel·lectual i ànima de Wayne Shorter, Joe Henderson i John Coltrane. Berg també va treballar amb Chick Corea, Steve Gadd i Eddie Gómez en un quartet, i sovint tocava al club 7th Avenue South de Nova York.
Malauradament, Bob Berg va morir el 5 de desembre de 2002 en un accident de trànsit a East Hampton, Nova York, mentre conduïa prop de casa seva amb la seva dona, Arja. L'accident va ser provocat per un camió de ciment que va derrapar sobre el gel, xocant contra el seu cotxe. El llegat de Bob Berg perdura a través de la seva música, la seva influència en altres saxofonistes i la seva contribució al jazz contemporani.
https://www.youtube.com/watch?v=CZXGL5d9dBs

 
Bob Berg – In The Shadows 1990 


Drums – Dennis Chambers
Electric Bass – Lincoln Goines,
Guitar – Mike Stern
Keyboards – Jim Beard
Saxophone – Bob Berg

Autumn Leaves

Gianfranco Menzella - Dedicated to Bob Berg 2024 



Gianfranco Menzella – saxo tenor
Carlo Bavetta – contrabaix
Eugenio Macchia – piano
Pasquale Fiore – bateria

https://www.youtube.com/watch?v=7sR71MbB5CY&list=OLAK5uy_kyNlAiAKcFVPE10HZ2-o6fk0htRNnfBOU
https://www.youtube.com/watch?v=TAvsitWlp5A

Nascut a Matera el 1978, el saxofonista Gianfranco Menzella ha guanyat nombrosos premis nacionals i internacionals. Ha col·laborat amb figures destacades del jazz com Steve Grossman, Fabrizio Bosso i Randy Brecker, i ha participat en festivals prestigiosos com Umbria Jazz i Siena Jazz. Ha gravat uns quants àlbums, incloent "Miriam" (2009) i "Just Groove" (2013). També ha publicat assajos i mètodes sobre el saxòfon.
Ara ens presenta el seu nou àlbum, "Dedicated to Bob Berg", publicat aquest 2024 per GleAM Records, un tribut al llegendari saxofonista Bob Berg. Berg, conegut pel seu llenguatge únic, va influir nombrosos saxofonistes en l'era post-Coltrane, i Menzella no és una excepció. L'àlbum inclou una selecció de peces que van des de composicions de Berg fins a altres artistes.
"Dedicat a Bob Berg" és una mostra de la tècnica i comprensió de Gianfranco Menzella i el seu quartet de l'herència musical de Bob Berg. L'àlbum no només és un tribut, sinó també una plataforma per al talent d'aquests joves músics.
Mr. Berg , The Secret Life of Plants

3.
Tom Ollendorff - Open House 2023
https://freshsoundrecords1.bandcamp.com/album/open-house

 
 

Recorded at Livingstone Studios, London, November 26 & 27, 2022
Aquest és el disc Open House del guitarrista Tom Ollendorff.. Amb la seva banda, Ollendorff presenta una col·lecció de peces originals juntament amb algunes composicions clàssiques del bebop. El conjunt, amb Marc Michel a la bateria, Conor Chaplin al baix i el saxofonista tenor de Nova York Ben Wendel, ofereix una experiència musical enèrgica i variada.
Personnel:
Tom Ollendorff (g), Ben Wendel (ts), Conor Chaplin (b), Marc Michel (d)

Carnival (Tom Ollendorff) , My Foolish Heart (Victor Young)



4.
Julian Leprince-Caetano - Reflections (2023) 




Julian Leprince-Caetano (piano), Balthazar Naturel (saxophone), Samuel F’Hima (contrabaix), Jean-Baptiste Loutte (bateria) col. Gustave Reichert. Guitarra
Julian Leprince-Caetano presenta el seu primer àlbum, "Reflections", que revela la seva música interior d'una manera elegant i brillant. Acompanyat del contrabaixista Samuel F'hima, el saxofonista Balthazar Naturel i el bateria Jean Baptiste-Loutte, Julian fusiona influències del jazz contemporani de Nova York i Califòrnia amb la música clàssica i altres universos. A través de la seva música, l'àlbum explora temes com els dubtes, l'esperança, els paisatges aquàtics, les vastes extensions àrides, les tensions urbanes i les serenitats celestials. "Reflections" ens transporta a mil paisatges d'una riquesa infinita, tot donant vida a la creativitat de Julian Leprince-Caetano i dels seus col·laboradors .

Zenith, The Well, Fluctuations

 

 

https://t.me/jazzexpresso




Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...