dissabte, 20 de juliol del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(19-07-24)944:Iago Fernandez,Ivan Lins,Christophe Monnio,Julia Hülsmann,Harry Bartlett...



1.
Ivan Lins • My Heart Speaks 2023
https://resonancerecordsjazz.bandcamp.com/album/my-heart-speaks




Ivan Lins - Vocals
Josh Nelson - Piano
 Mauricio Zottarelli - Drums
 Carlitos del Puerto - Bass
 Leo Amuedo - Guitar
El 15 de setembre de 2023, Resonance Records va treure al mercat "My Heart Speaks", el nou disc d'Ivan Lins, un dels compositors brasilers més famosos del món. Amb gairebé cinquanta àlbums enregistrats des de 1970, Lins ha consolidat un llegat de cançons com "Madalena" i "Começar de Novo", convertides en estàndards al seu país. Aquest àlbum és tot un banquet musical, on Lins interpreta algunes de les seves joies secretes acompanyat per una gran orquestra de 91 músics de Tbilisi, la capital de Geòrgia. Els arranjaments espectaculars són obra de Kuno Schmid, admirador d’artistes com Johnny Mandel, per exemple.
"My Heart Speaks" és com un gran descobriment per als fans de Lins, amb col·laboracions d'estrelles com Randy Brecker, Dianne Reeves i Jane Monheit, a més d'una nova promesa, Tawanda, guanyadora del Concurs Internacional de Veu de Jazz Sarah Vaughan.
The Heart Speaks , Featuring Dianne Reeves
 

2.
Iago Fernandez - Luzada 2022
https://freshsoundrecords1.bandcamp.com/album/luzada



 
Iago Fernández (drums, percussion, voice on #1 & 4, organ on #3), Mark Turner (tenor sax), Joris Roelofs (bass clarinet), David Virelles (piano), Ben Street (bass).
 
Guests: Yumi Ito (vocals on #1,4 & 9), Song Yi Jeon (vocals on #9), Wilfried Wilde (Guitar on #1 & 4), Sam Barnett (alto sax on #6), Kuba Dworak (overdubbed bass on #1).
Recorded at Jazzcampus Studio, Baixl, Switzerland, September 27 & 28, 2021
Iago Fernández, bateria nascut a Cangas (La Corunya) el 1987,  resident a Basilea, Suïssa, va publicar el 2022 el seu quart àlbum com a líder, anomenat 'Luzada'.
Hi ha qui diu que Iago Fernández, és el  "poeta de la bateria", és un baterista multifacètic. Amb quatre discos propis, ha col·laborat amb destacats artistes com Avishai Cohen i Lionel Loueke. Actuant des dels 18 anys a festivals d'Amèrica, Àsia i Europa, ha deixat la seva marca a escenaris a Espanya, Portugal, Suïssa i Alemanya. Actualment, participa en diversos projectes com Yumi Ito, WIZ i Xan Campos Trio. Amb una influència que abasta des de jazz fins a Radiohead, Iago Fernández continua explorant els límits de la seva expressió artística, ara des de Suïssa.
Cadeas por fin

3.
Christophe Monniot - La Campagnie des Musiques à Ouïr (1999)
Christophe Monniot (saxophone alto), Cyrille Sergé (saxophone baryton), Denis Charolles (batterie)
 
Els 25 anys de "Musiques à Ouïr" han donat lloc a una discografia influent amb l'orquestra com a nucli creatiu. Des dels inicis amb "La Campagnie" l'any 1998 fins a les últimes col·laboracions internacionals, la banda ha evolucionat, explorant nous sons i estils. "Rendez-Vous?" amb l'Orquestra Heavy Spirit i la tripulació de "La Manivelle Magyare" a Budapest destaquen com a moments clau, aportant noves influències i horitzons a la música de la banda. La seva capacitat d'incorporar elements de jazz, rock, música popular i improvisació ha marcat una trajectòria única dins de l'escena jazz francesa. La seva discografia segueix sent una font d'inspiració i una prova de la seva importància en la música contemporània.
 
The Girl From Ipanema

4.
The Harry Bartlett Trio • Wildwood 2022
https://harrybartlett.bandcamp.com/album/wildwood


 

 
Harry Bartlett: Guitars ; Caleb Klager: Bass/Modular Synthesizer ; Harry Vetro: Drum Set
 
Harry Bartlett, Guitarrista i compositor canadenc, explica que les composicions incloses a aquest disc  Wildwood és van completar mentre vivia a l'illa Gambier BC entre Gener i maig de 2021. Al mes de juliol d’aquell any, durant dies el Trio va enregistrar  aquest conjunt de música al mateix espai que va inspirar la seva creació. Un disc de temes evocadors inspirat per la natura exuberant de la Columbia Britànica.
 
Burgess Falls, Story Book Picture

5.
Julia Hülsmann Quartet - The Next Door (2022)
Julia Hülsmann (piano), Uli Kempendorff (saxophone ténor), Marc Muellbauer (contrabaix), Heinrich Köbberling (batterie)
 
Julia Hülsmann, pianista i compositora alemanya, va començar amb les classes de música als onze anys, formant-se en piano de jazz a la Universitat de les Arts de Berlín. Ha treballat en molts projectes, com el seu propi trio, un homenatge a Randy Newman o la col·laboració amb diferents cantants. A més de la seva activitat com a intèrpret, també ha estat docent a la Universitat de les Arts de Berlín i ha impartit tallers de composició a la Hochschule für Musik und Theater de Hannover. Durant un temps, va ocupar la presidència de la Unió de Músics de Jazz Alemanys.
 
A aquest disc, “The Next Door", Julia Hülsmann torna amb el mateix quartet de l'àlbum "Not Far From Here" del 2019, presentant la seva veu personal al piano en un programa variat gairebé exclusivament de música original, composta per ella mateixa i els seus companys: el saxofonista tenor Uli Kempendorff, Marc Muellbauer al contrabaix i el bateria Heinrich Köbberling. Aquest àlbum destaca per un profund respecte per la tradició del jazz.. Aquesta influència es fon amb una gir modern del quartet. A través d'aquesta fusió, s'obren pas uns solos expressius i una interacció evident entre els membres del quartet, que mostren la seva complicitat.
 
Empty Hands, Made of Wood

6.
Simon Lucaciu Trio - STRG + X (2022)
https://now-ezz-thetics.bandcamp.com/album/strg-x


 

 
Simon Lucaciu (piano), Florian Muller (contrabaix), Lukas Heckers (batterie)
 
El títol de l'àlbum s'ha manllevat del llenguatge informàtic: STRG + X és la combinació de tecles per "tallar al porta-retalls" per emmagatzemar i enganxar temporalment en un altre lloc més endavant. (Control+X)
Simon Lucaciu va néixer el 1998 a Plauen (Saxònia). Als 6 anys va començar la seva formació musical al piano, inicialment en música clàssica i després en jazz. Els seus pares, tots dos músics d'orquestra, el van fer entrar en contacte des de ben jove en el mon de la música., i els seus germans Antonio i Robert Lucaciu, que van estudiar música de a Leipzig, van tenir un gran impacte en el seu interès i la seva carrera com a músic.
Ha actuat en diferents festivals a Alemanya, i ha fet gires per Europa amb unes quantes bandes, obtenint amb el seu propi trio, reconeixements  i premis.

X elf

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...