dissabte, 3 d’agost del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 948:Bill Frisell, Kari van der Kloot,Enrico Pieranunzi,Jesse Davis




 

1.

 

Kari van der Kloot • Window 2024

https://karivanderkloot.bandcamp.com/album/window


 

Recorded by Todd Carder and Alex Conroy at The Bunker Studio in Brooklyn, NY 

 

Kari van der Kloot ha publicat el seu tercer àlbum, "Window", una fusió de gèneres amb evident base jazzística. Amb deu composicions originals, incloent-hi un poema de Pablo Neruda, destaca per la seva veu sovint etèrea sobre capes de flautes i sintetitzadors, i un acompanyament rítmic subtil.

El disc compta amb músics destacats de Nova York: Elsa Nilsson (flauta), Jamie Reynolds (piano i sintetitzadors), Gary Wang (baix) i Nathan Ellman-Bell (bateria). Aquesta formació ja té una llarga trajectòria de treball en comú.

Escrit durant la emergència sanitària, l'àlbum aborda temes com ara la solitud i el valor de la  comunitat. Canadenca d'origen, Kari es mou entre el jazz i el folk, recordant a grans cantautors com Joni Mitchell, però mantenint les seves arrels en el jazz.

Els seus concerts a Nova York, amb la violinista Lisanne Tremblay, mantenen el públic atent amb les harmonies vocals i els diàlegs íntims entre veu i violí.

Kari van der Kloot: voice, compositions

Elsa Nilsson: flute, alto flute, bass flute

Jamie Reynolds: piano, synths

Gary Wang: bass

Nathan Ellman-Bell: drums 

 

Sprout

 


2.

Bill Frisell -  Orchestras 2024 

 


https://www.qobuz.com/mx-es/magazine/story/2024/04/25/album-de-la-semana-bill-frisell-orchestras/

 

 

Bill Frisell, guitarrista nord-americà de renom mundial, reconegut per la seva brillant carrera en el jazz durant més de 40 anys, presenta ara "Orchestras", un nou projecte musical innovador. Aquest doble àlbum combina el so del seu trio amb dues orquestres europees, explorant així noves dimensions sonores.

"Orchestras" ofereix una selecció variada que inclou noves versions de composicions pròpies de Frisell, un estàndard de jazz, cançons tradicionals americanes i una peça de Michael Gibbs, qui ha realitzat tots els arranjaments per a aquest àlbum.

El primer CD compta amb la col·laboració de la Brussels Philharmonic, dirigida per Alexander Hanson. Entre les peces destacades s'hi troben interpretacions de clàssics com "Lush Life" i "Beautiful Dreamer".

Al segon CD, la Umbria Jazz Orchestra pren el protagonisme. Aquest disc inclou peces com "Strange Meeting", amb notables arranjaments, i conclou amb una versió de "We Shall Overcome".

Aquest projecte representa una nova etapa en la carrera de Frisell, combinant la seva experiència en jazz amb un enfocament orquestral més ampli.

 

Lush Life, Beautiful Dreamer  (Filharmònica de Brussel·les) (feat. Manuele Morbidini, Rudy Royston i Thomas Morgan)

 

Strange Meeting , We Shall Overcome (Umbria Jazz Orchestra) (amb. Manuele Morbidini, Rudy Royston (bat.) i Thomas Morgan (contra.))


3.

Enrico Pieranunzi - Monsieur Claude - [A Travel with Claude Debussy] (2022)

 


Enrico Pieranunzi (piano), Diego Imbert (contrabaix), André Ceccarelli (bateria)

"Le bateau va bien", és una composició directament inspirada en el primer moviment de "La Petite Suite" de Claude Debussy, Enrico Pieranunzi, André Ceccarelli i Diego Imbert demostren que Debussy era un jazzman! "Le bateau va bien", una oda a l'alegria, la felicitat i una cert deixar-se anar.

Enrico Pieranunzi és, un pianista en l'escena musical internacional capaç de reivindicar una doble filiació entre el jazz i la música clàssica. Després de l'èxit internacional de "Ménage à trois" el 2016, Pieranunzi, juntament amb André Ceccarelli i Diego Imbert, torna a sorprendre amb un nou projecte dedicat a l'obra de Claude Debussy, commemorant el centenari de la seva mort.

L'àlbum "Monsieur Claude - [A Travel with Claude Debussy]" inclou onze temes, principalment compostos per Pieranunzi, basats en obres importants de Debussy com "Valse Romantique", "Ballade" i "La fille aux cheveux de lin", que es transformen respectivament en "Bluemantique", "L’autre ballade" i "Cheveux". Aquest viatge musical amb Debussy destaca per la seva bellesa, lirisme i delicadesa, reflectint l'immens respecte que Pieranunzi té pel compositor francès.

En la seva carta oberta a Debussy, inclosa en el llibret del disc, Pieranunzi expressa: “El sentit últim d'aquest escrit és simplement el desig de comunicar-li l'admiració incondicional que la seva art sempre ha suscitat en mi i en els meus col·laboradors, admiració que la proximitat amb les seves composicions en la preparació d'aquest CD ha reforçat encara més”.

A més, l'àlbum compta amb la participació especial del saxofonista David El Malek i la cantant Simona Severini en algunes pistes, enriquint encara més aquest homenatge musical. La portada del disc, una obra d'Emiliano Ponzi, un il·lustrador italià genial, afegeix un toc de misteri i romanticisme que complementa perfectament el contingut musical.

"Monsieur Claude - [A Travel with Claude Debussy]" és, sens dubte, un projecte original , un tribut a Claude Debussy que combina el món clàssic i el jazzístic sota la batuta d'un pianista versàtil i respectat.

 

Le bateau va bien (single), Blues for Claude

 


4.

 

Jesse Davis Live “Smalls Jazz Club”

– New York, February 17, 2022 

https://jessedavislive.bandcamp.com/album/live-at-smalls-jazz-club

 



Jesse Davis, nascut el 9 de novembre de 1965 a Nova Orleans, és un saxofonista amb una carrera notable. Alumne d'Ellis Marsalis, ha gravat vuit àlbums per Concord Jazz i col·laborat amb artistes com Jack McDuff i Illinois Jacquet.

Després d'estudiar a la Northeastern Illinois University, Davis va destacar a Nova York, treballant amb grans noms del jazz com Major Holley, Junior Mance i Cedar Walton. A la dècada dels 90, va fer gires per Europa i va publicar àlbums destacats com "Horn of Passion" (1991).

Des de 2004, resideix a Itàlia, liderant "The Charlie Parker Legacy Band". El seu últim projecte, "Live at Smalls", gravat el 17 de febrer de 2022, és part de la sèrie SmallsLIVE Living Masters i destaca pel seu talent melòdic i la seva capacitat per combinar blues i bebop. Jesse Davis, amb el seu so ampli i tècnica depurada, continua captivant amb la seva música pura i honesta.

 

Jesse Davis (as) Spike Wilner (p) Peter Washington (b) Joe Farnsworth (d)

 

Gingerbread Boy


 https://t.me/jazzexpresso




Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...