dissabte, 27 de juliol del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-07-24)946:Joan Monné Quartet,Nicole McCabe,Hubert Colau. Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-07-24)946:Joan Monné Quartet,Nicole McCabe,Hubert Colau.


 1.
Hubert Colau - Vwa La (2022) 


Hubert Colau (voix, bateria, percussions), Michael Joussein (trombone), Fady Farah (piano), Damien Nueva (contrabaix)
Hubert Colau, baterista, cantant i compositor d'origen antillà, presentava el 2022 el seu àlbum "Vwa la", que reflecteix la seva passió per la música i les seves arrels culturals. Després de estudiar percussió, bateria i jazz al conservatori, Colau ha compartit l'escenari amb uns quants artistes i ha explorat una àmplia gamma de ritmes i cultures. "Vwa la", produït el 2022, és un testimoni vibrant del seu amor per la seva cultura antillana i les seves arrels africanes, expressades a través de la música i els ritmes. Aquest àlbum, molt ben rebut per la crítica, representa el retorn de Colau després d'haver realitzat gires com a músic de suport i haver estudiat psicologia i musicoteràpia.
A aquesta versió:
Hubert Colau : Drums / voice
Damian Nueva : Bass
Joran Cariou : Piano
Solam Riondel : voice
Jean Daniel Adjinca : Voice
Valérie Colau : Voice
Sylvain Padra : Voice
Sidérata

2.
Joan Monné Quartet - New Bottles, Old Wine 2024 



Joan Monné (piano), Santi de la Rubia (tenor sax), Òscar Latorre (trumpet), Rai Ferrer (bass).
https://freshsoundrecords1.bandcamp.com/album/new-bottles-old-wine
Joan Monné Bonillo, un destacat pianista de jazz de Molins de Rei, ha combinat la seva formació clàssica amb estudis de jazz a institucions com l’escola Zeleste i el Taller de Músics. Ha rebut classes de grans mestres com Dave Liebman i Tete Montoliu, i ha col·laborat amb figures internacionals com Dick Oatts i James Moody. També és professor en diverses escoles, incloent-hi l'ESMUC.

En aquest nou projecte, Monné revisita composicions anteriors del seu trio, Nou Nonet i el quartet amb Carme Canela, però amb una nova formació sense bateria per donar una veu renovada a aquestes peces. L'acompanyen tres grans músics: Santi, membre del Nou Nonet des de 2005, conegut per la seva versatilitat sonora i tècnica impecable; Òscar Latorre, un talent prometedor amb un so captivador i fluid; i Rai, un vell col·laborador de Monné amb qui ha compartit nombrosos concerts i projectes, aportant un suport sòlid i terrenal a la música.
Aquest projecte no només busca refrescar les antigues composicions de Monné, sinó també explorar noves dinàmiques i perspectives musicals, mantenint l’essència del seu treball anterior mentre s’endinsa en nous territoris sonors.
La Cara Oculta, Where is freddy?


3.
Nicole McCabe - Live at Jamboree 2023


https://nicolemccabe.bandcamp.com/album/live-at-jamboree
Nicole McCabe (alto sax), Iannis Obiols (piano), Logan Kane (bass), Ramon Prats (drums).
Recorded live at Jamboree, Barcelona, February 24, 2023.
Aquest és und disc d’aquells que emt sorprenen, que t’agafen desprevingut, i et sap greu no haver buscat alguna cosa per agafar-te fort per no caure, la sacsejada que va causar-me aquesta potent saxofonista va ser important. Em va agafar desprevingut, i és un d’aquells moments màgics en que l’únic que et sap greu és no haver estat aquell dia al Jamboree . Estic segur que tothom que va escoltar el 24 de febrer de 2023 a aquest musics, porta un record de l’actuació difícil d’oblidar .
I per evocar aquell directe , té molt a veure la qualitat excepcional de l’enregistrament, que ens porta amb una fidelitat sorprenent l’ambient d’aquella nit memorable.
Diu Nicole McCabe a les notes del disc : “En el meu primer viatge al país d'Espanya i a la ciutat de Barcelona vaig tenir la sort de tocar amb el pianista Iiannis Obiols, el bateria Ramon Prats i el baixista de Los Angeles Logan Kane. No havia conegut mai l'Iiannis i el Ramon, i només vam tenir una petita prova de so/assaig al lloc abans d'aquestes actuacions. Vaig sentir tanta alegria de crear amb aquesta banda, vaig sentir que cap idea del que tocava mai no s'havia escoltat i que la diversió i la connexió eren la nostra prioritat número u. Estic molt agraït al Jordi i al Fresh Sound New Talent per portar-me a mi i a Logan al Jamboree i tenir l'oportunitat de connectar i comunicar-me amb Ramon, Iiannis i l'increïble públic que va venir i escoltar-nos”.—Nicole McCabe

East of the sun, Stablemates



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...