dimecres, 17 de juliol del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 943:Oscar Domenech,Tom Olivier Beuf,Shalosh,Sebastian Rochford & Kit Downes.

1.

Oscar Domenech -Duality (Live) 2023

https://underpool.bandcamp.com/album/duality

Pol Padrós, trompeta / Sergi Sirvent, piano i trompeta / Jorge Abadias, guitarra i sitar / Jordi Mestres, contrabaix / Oscar Doménech, bateria i composicions.

 

Oscar Doménech presenta el seu primer treball en solitari, "Duality", un disc que mostra el seu vessant compositiu i marca un punt d'inflexió en la seva carrera. Amb nou composicions, Doménech utilitza la improvisació com a eina compositiva, oferint una gran llibertat interpretativa als músics que l'acompanyen. Amb la participació de Sergi Sirvent al piano i trompeta, Jorge Abadías a la guitarra, Jordi Mestres al contrabaix i Pol Padrós a la trompeta, el disc destaca per la seva riquesa sonora i la solidesa del grup. Fruit de la 'Carta Blanca' de l'Estival de Jazz d'Igualada, "Duality" és un testimoni del talent i la evolució constant d'Oscar Doménech com a músic i líder de la seva pròpia banda.

 

El Petit Historiador, Shivaranjani

 


2.

Tom Olivier Beuf : Imaginary poem 2023                                                                    

Tom Olivier-Beuf (piano), Milena Casado (fliscorn), Tyrone Allen II (contrabaix), Caloé Chrétien (veu), Marion Chrétien (veu)

 

 

En el món del jazz, la descoberta d'un nou pianista amb una sensibilitat remarcable és sempre una agradable sorpresa. Tom Olivier Beuf, que ha treballat com a sideman en altres contextos, presenta el seu primer àlbum, revelant-se no només com a intèrpret subtil, sinó també com a compositor destacat.

El seu primer disc no només és una expressió personal, sinó també una immersió en un poema imaginari que abasta tota la formació que l'acompanya. Una formació recollida durant les seves estades als Estats Units, entre Boston, Nova York i Los Angeles, on destaca la trompetista Milena Casado, una artista espanyola resident a Nova York.

Tom Olivier Beuf rebutja qualsevol forma de simplificació, però, paradoxalment, l'àlbum flueix com una font tranquil·la.

Així, en aquesta primera immersió en el món musical de Tom Olivier Beuf, descobrim no només la seva técnica com a pianista, sinó també la seva capacitat per teixir un tapís sonor subtil i evocador. Amb "menys és més" com a mantra, aquest emergent talent promet una carrera musical que val la pena seguir de prop.

Through the Brambles of My Mind,Sing Me to Sleep at Night

 


3.

Shalosh – Tales of Utopia 2023

https://shalosh.bandcamp.com/album/tales-of-utopia-2

 

Gadi Stern al piano, David Michaeli al contrabaix i Matan Assayag a la bateria formen el trio israelià Shalosh, que presentava el 2023 el seu sisè àlbum, "Tales of Utopia", una obra que reflecteix els contrastos entre la llibertat i la bellesa de la música i les tensions de la vida a Israel. Amb deu temes, aquest treball ofereix una visió melancòlica i minimalista, amb matisos flamencs en algunes peces. Enregistrat a Tel Aviv, l'àlbum volia ser un refugi en temps de crisi, però es troba confrontat amb la crua realitat. Malgrat tot, cançons com "Wedding Song" porten una alegria contagiadora. Amb influències que van des del rock progressiu fins a les seves arrels orientals, el trio ofereix una narrativa sonora distintiva i àgil, captivant l'atenció de l'oient. "Tales of Utopia" ens recorda que les nostres cròniques no sempre han de ser tristes i ens acosten a entendre el terreny comú que compartim.

Tales of Utopia, Wedding Song, Three Sisters


4.

Sebastian Rochford & Kit Downes - A Short Diary (2023)

Sebastian Rochford (batterie), Kit Downes (piano)

 

En "A Short Diary," el baterista Sebastian Rochford presenta un diari sonor dedicat al seu pare, el poeta Gerard Rochford, en un viatge íntim i dolorós. A l'àlbum, en gran part escrit després de la mort de Gerard, destaca les interpretacions profundament emotives de Rochford i del pianista Kit Downes.

L'àlbum comença amb "This Tune Your Ears Will Never Hear," que recorda les preludis corals de Bach, amb acords estàrquics que es despleguen en variacions sommogudes. Rochford, tot i liderar des de la retaguarda, permet que Downes sigui l'ànima principal, creant una atmosfera austerament melancòlica. Els temes, composats principalment per Rochford, exploren temes de pèrdua, però ofereixen també consol i una paràbola sobre el dol.

L'ús de progressions i acords recorda les influències de la música clàssica europea, amb ecos de Bach i Mahler. Rochford captura l'essència melòdica amb Downes com a canal humil, destacant la seva habilitat com a intèrpret.

El punt àlgid de l'àlbum és "Love You Grampa," una peça suau i groovy que irradia una dolça nostàlgia. El repertori, excepte la darrera peça "Even Now I Think Of Her," escrita pel pare de Rochford, es mou en un espai emocionalment fred, amb melodies que recorden a Feldman o Schnittke.

En la seva totalitat, "A Short Diary" no ofereix una conclusió esperançadora, mantenint-se fidel a la seva exploració honesta i introspectiva del dol. Rochford i Downes exploren el lloc on la absència es fa més profunda. Amb una atmosfera íntima i profundament personal, l'àlbum serveix com una elegia sincera a la memòria del pare de Rochford, creant un espai sonor que ressonarà amb molts oients.

 

Love your Grampa, Even Now I Think of her

.

 





 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...