dissabte, 6 de juliol del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(05-07-24)940:Marquina-Selfa Trio,Wolfgang Haffner,Avram Fefer,Jim Head,Andrew Cyrille .


 

1.

Marquina-Selfa Trio - Carpesa estesa 2023

https://marquina-selfatrio.bandcamp.com/album/carpesa-estesa

 

Piano/Composer: Eduard Marquina-Selfa

Doublebass: Matt Baker

Percussion: Sergio Martínez

 

A partir de la seva extensa experiència al mon de la música, Eduard Marquina-Selfa va decidir recopilar les seves pròpies composicions, temes que reflecteixen la seva identitat musical. El Marquina-Selfa Trio ens presenta una fusió musical influenciada per diversos estils, com ara el jazz, la música clàssica, el flamenc i el groove, fusió que va donar lloc a "Carpesa estesa". Aquest disc pren el seu nom d'una petita localitat valenciana de prop de 1.000 habitants, envoltada de camp i horta. Els temes del disc s'han inspirat en les olors, colors i textures que poden ser apreciats des de la terrassa de la casa del pianista. Música és original i personal.

Dark Blue, Smile at sunrise


2.

Wolfgang Haffner - Silent World 2023

https://wolfganghaffner.bandcamp.com/album/silent-world

 

"Silent World" és un àlbum del reconegut bateria alemany Wolfgang Haffner, que ha estat un dels músics més actius i sol·licitats de la seva generació. La pandèmia va interrompre bruscament la seva agenda frenètica de gires i col·laboracions amb altres artistes, permetent-li explorar la seva faceta com a compositor de manera més concentrada.

 

Aquest àlbum, és un reflex de la introspecció i la creativitat de Haffner durant aquests temps silenciosos. Les seves composicions es centren en temes essencials de la condició humana, com la pau, l'esperança i la creença, expressades a través d'una música que barreja grooves, melodies senzilles i una paleta de sons variada..

Haffner ha reunit un grup de músics afins, incloent-hi Thomas Stieger al baix, Simon Oslender als teclats, Alma Naidu com a veu i Sebastian Studnitzky a la trompeta, per crear una base sòlida per a la seva música.

A més, l'àlbum presenta col·laboracions especials d'altres músics destacats com Bill Evans al saxo soprano, Till Brönner a la flugelhorn, Nils Landgren al trombó i Dominic Miller a la Guitarra acústica.

En resum, "Silent World" és un projecte musical que emergeix de temps difícils com una celebració de la vida i una tornada a les arrels de la música. Amb una progressió fluida i una varietat d'humors, aquest àlbum ofereix una experiència auditiva rica i profunda.

Here and Now

Simon Oslender (piano y teclats) Thomas Stieger (baix) Sebastian Studnitzky (trompeta) Bill Evans (saxo) Till Brönner (corneta), Nils Landgren (trombón) Dominic Miller (Guitarra) Mitchel Forman (sintetitzadores) Alma Naidu (veu) Rhani Krija (percussió) Nicolas Fiszman (baix) Norbert Nagel & Marc Wyand (saxo, clarinet), Wolfang Haffner (bateria).


3.

Avram Fefer - Juba Lee (2022)

https://cleanfeedrecords.bandcamp.com/album/juba-lee

 

Avram Fefer (saxos), Marc Ribot (Guitarra), Eric Revis (Baix), Chad Taylor (Bateria)

 

El veterà saxofonista Avram Fefer manté una ètica de fidelitat pel que fa a les relacions musicals que estableix, i aquestes no són efímeres. Aprofitant l'oportunitat d'ampliar el seu trio de llarga durada amb el baixista Eric Revis i Chad Taylor amb l'icona de la Guitarra Marc Ribot, Fefer va enregistrar "Testament" (2019), un dels seus àlbums més elogiats fins a la data.

Ara, aquest quartet de renom ha tornat amb "Juba Lee", un conjunt de noves peces que representa un triomf per a Fefer, una superació dels seus dimonis personals després de la mort d'un dels seus amics més propers, l'assagista llegendari i líder de Burnt Sugar The Arkestra Chamber, Greg Tate.

La música de Fefer abasta diverses influències i estils, oferint una barreja única de melodies intricades, harmonies fosques i exploracions en signatures de temps no convencionals. 

Juba Lee és una obra que combina l'energia i la calma, oferint melodies i textures captivadores. Aquest quartet de jazz ofereix un treball sincer i impactant que reflecteix la seva vasta experiència i la seva devoció per la música.

 

Showtime


4.

Jim Head - Prismatic 2022

Jim Head - Guitar, Kelly Jefferson - tenor saxophone, Chris Andrew - piano/rhodes, Rémi-Jean LeBlanc - bass, Dave Laing - drums

 

https://jimhead.bandcamp.com/album/prismatic

"Prismatic," un projecte del Guitarrista de jazz canadenc Jim Head, que dibuixa la seva inspiració en l'energia vibrant i la música ricament creativa de la ciutat de Nova York. Mostrant les seves composicions , Head es basa en influències com els mestres Wayne Shorter i Herbie Hancock, així com contemporanis com Kurt Rosenwinkel, Aaron Parks i Melissa Aldana, mentre forja una veu contemporània i personal.

 

Jim Head ha passat gran part de la seva carrera a Edmonton, ciutat amb una escena de jazz pròspera i seu d'un dels grans clubs de jazz de Canadà, el Yardbird Suite, on actua sovint. També va viure uns anys a Montreal, estudiant a la Universitat McGill i treballant amb destacats artistes de l'escena de jazz de Montreal. A més de la seva carrera com a intèrpret, Jim és professor associat a la Universitat MacEwan, on dirigeix el departament de Guitarra des del 2007. El seu nou projecte, "Prismatic", compta amb l'inspiració de la ciutat de Nova York. A través de vuit pistes, Head i un conjunt robust de talent canadenc de jazz - Kelly Jefferson al saxo tenor, Chris Andrew al piano, Rémi-Jean LeBlanc al baix i Dave Laing a la bateria - exploren una gamma d'estats d'ànim, impregnant melodia i ànima als instrumentals. L'energia de Nova York es pot sentir en la pista "Showtime", un homenatge de Head a la línia L i l'experiència del metro de Nova York. La cançó és una acceleració emocionant, amb la Guitarra de Head donant color a la pista com si fos estelades de neon del vagó del metro. "Waking Dream" podria ser la banda sonora d'un passeig sota la llum de la lluna per Greenwich Village, mentre que la pista titular de "Prismatic" brolla com si no estigués fora de lloc rient-se d'un club de jazz de l'Upper West Side. Les composicions de "Prismatic" són igualment emocionants i calmants. La banda que Head va reunir per a la gravació és compacta però àgil, explorant cada to i direcció que Head els marca amb majestuosa habilitat. "Prismatic" és una escolta viva i vibrant. "Prismatic" es un disc publicat per Bent River Records, segell de la Universitat MacEwan, gestionat per aquesta institució de postgrau, on Head lidera el departament de Guitarra des del 2007.

Waking Dream, Potter’s Wheel


5.

Andrew Cyrille: ‘Lebroba’ 2017

Andrew Cyrille ,Drums ; Wadada Leo Smith, Trumpet ; Bill Frisell, Guitar

La paraula que dona tìtol a aquest disc d'Andrew Cyrille, "Lebroba" és una fusió de Leland, Brooklyn i Baltimore, llocs de naixement dels protagonistes d'un àlbum que reuneix tres pensadors independents de la música creativa. Tots tres van fer la seva primera aparició a ECM fa temps: el bateria Andrew Cyrille a "Afternoon of a Georgia Faun" de Marion Brown (1970), el trompetista Wadada Leo Smith al seu clàssic "Divine Love" (1978) i el Guitarrista Bill Frisell a "Fluid Rustle" d'Eberhard Weber (1979). Cyrille dóna espai als seus companys, i tots tres aporten composicions al disc. 

 

Lebroba (Andrew Cyrille)

 



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(11-10-24)961:Charles Lloyd,Wolfgang Muthspiel,Michael Feinberg Quartet,Caleb Wheeler Curtis.

 1. Charles Lloyd - The Sky Will Still Be There Tomorrow 2024 https://www.youtube.com/watch?v=xza-Pe31JgI&list=OLAK5uy_m2IeTiqqN-urCiTdl...