dimecres, 10 de juliol del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 941:Joe Smith,Vijay Iyer,Antonio Serrano,Ignasi Terraza,Federico Lechner,James Brandon Lewis.


 

1.

Vijay Iyer Trio -  Compassion 2024

Vijay Iyer piano, Linda May Han Oh contrabaix, Tyshawn Sorey bateria

 

El pianista i compositor Vijay Iyer segueix la línia del seu disc del 2021 amb ECM, "Uneasy", on ens presentava el seu trio amb la baixista Linda May Han Oh i el bateria Tyshawn Sorey, amb "Compassion", es un altre disc amb els mateixos companys de viatge.

Aquest trio mostra una connexió especial que , amb aquest "Compassion" ens ofereix un viatge musical capaç de captivar i inspirar, amb una varietat de temes que abracen el blues, la música clàssica, el soul, el funk i la improvisació lliure.

Overjoyed, Arch, Maelstrom


Antonio Serrano – Porter & Gershwin On Harmonica 2024

Antonio Serrano, harmònica. Ignasi Terraza, piano. Federico Lechner, piano.

La Fundació Juan March ha publicat el seu desè àlbum sota el seu segell discogràfic MarchVivo: "Porter & Gershwin On Harmonica", una col·laboració que destaca la mestria de l'armonicista Antonio Serrano juntament amb els pianistes Ignasi Terraza i Federico Lechner. Aquest llançament s'erigeix com una oda al llegat de dos colossos de la música del segle passat: George Gershwin i Cole Porter.

L'àlbum presenta una selecció dels recitals oferts per Serrano a la seu de la Fundació Juan March a Madrid, on la seva harmònica reemplaça amb destresa la veu en les obres emblemàtiques de Gershwin i Porter. A través d'aquesta reinterpretació, les composicions adquireixen una nova dimensió sonora, revelant les possibilitats expressives d'aquest instrument, sovint subestimat en el jazz.

Des de clàssics com "Rhapsody in Blue" fins a "Summertime", el repertori abraça el millor del "Gran cançoner norddamericà", reflectint la popularitat i sofisticació de Gershwin i Porter a Broadway i Hollywood. Cliff Eisen, destacat musicòleg, assenyala l'extraordinària melodia i estructura harmònica que distingeixen les obres de Porter, característiques que faciliten interpretacions jazzístiques.

Serrano, reconegut internacionalment pel seu virtuosisme  a l'harmònica, mostra la seva mestria tècnica en recrear les reconegudes melodies de Porter i Gershwin. Acompanyat per Lechner i Terraza, crea moments memorables que ressalten la riquesa del repertori i la versatilitat de l'instrument.

Aquest àlbum no només celebra la brillantor dels compositors, sinó que també destaca la importància històrica de l'harmònica en el jazz, una contribució que es remunta a la seva introducció en el flamenc durant la seva col·laboració amb Paco de Lucía. La gravació en viu captura l'energia dels concerts, oferint una experiència auditiva única que captiva tant als amants del jazz com als recién llegats.

"Porter & Gershwin On Harmonica" és un homenatge magistral a dos gegants de la música, reinterpretat amb passió i mestria per Antonio Serrano i els seus col·laboradors. Una obra que transcendeix gèneres i èpoques, portant l'oient a un viatge sonor inoblidable.

 

C'est magnifique! -  Cole Porter (Amb Ignasi Terraza)

The Man I Love -  George Gerswin (Amb Federico Lechner)

All Blues -  Miles Davis (Amb Federico Lechner)

 


3.

James Brandon Lewis Quartet with Aruán Ortiz, Brad Jones and Chad Taylor - Transfiguration 2024

https://jamesbrandonlewis.bandcamp.com/album/transfiguration

 

James Brandon Lewis: Tenor Saxophone, Composition

Aruán Ortiz: Piano

Brad Jones: Bass

Chad Taylor: Drums 

 

James Brandon Lewis, és un saxofonista amb recursos musicals que transcendeixen diferents escenaris musicals, ens presenta Transfiguration, el seu quart àlbum liderant un quartet amb el pianista cubà Aruan Ortiz, el contrabaixista Brad Jones i el bateria Chad Taylor. Ecos de Coltrane, Shepp, Rollins i Ayler ressonen a tot l'àlbum, impregnats amb l'energia pròpia de Lewis mentre navega pels teixits harmònics amb una confiança inquebrantable.

Swerve

 


4.

Joe Smith – The Weather 2024

https://underpool.bandcamp.com/album/the-weather

Joe Smith - Drums and Composition
Bill McHenry - Tenor Sax
Masa Kamaguchi - Double Bass

Recorded on May 5th 2023 at the Jazz Cava de Vic

L'àlbum "The Weather" captura la relació fructífera que ha durat tres dècades entre Joe Smith, Bill McHenry i Masa Kamaguchi des que es van conèixer en l'animada escena de jazz de Nova York dels anys 90.

Les melodies són el punt central de les composicions de Joe Smith, que inspiren la seva música i que destaquen les tres veus distintes i molt personals del trio. Cada músic, improvisant i interpretant en el moment, pinta la seva pròpia història distincta utilitzant els seus propis pinzells personals i precisos.

L'edició de "The Weather" és la culminació d'un procés creatiu d'un àlbum que captura l'esperit del concert que es va celebrar al maig de 2023 a la Jazz Cava de Vic, on aquest trio va interpretar una compilació d'originals escrits per Smith, alguns expressament per a aquella nit, i altres que ja formaven part del seu repertori, però que mai s'havien enregistrat.

"The Weather" va ser produït i enregistrat en directe en el marc de la 25a edició del Festival de Jazz de Vic, que va néixer de la unió entre el segell UnderPool i el Festival de Jazz de Vic.

A Sloth loves a Lizard



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...