dimecres, 14 d’agost del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 951 : Fred Hersch,Melissa Aldana,Mark Alban Lotz,Murat Öztürk


 

https://t.me/jazzexpresso

1.

Fred Hersch - Silent, Listening, 2024



Fred Hersch és una figura icònica dins del panorama del jazz, reconegut com a pianista, improvisador, compositor i educador . Amb una carrera de més de tres dècades, ha rebut elogis de Vanity Fair com "el pianista més innovador del jazz de l'última dècada" i del The New Yorker com "una llegenda viva". Amb més de 17 nominacions als Grammy i premis com el Doris Duke Artist, Hersch és una figura destacada en el món del jazz contemporani.

El seu darrer àlbum és aquest , "Silent, Listening", per al segell ECM.  Hersch, reconegut com un dels millors solistes de jazz, ens ofereix a aquest disc composicions originals amb estàndards del jazz.

El disc "Silent, Listening" , disc a piano solo, destaca per la seva atmosfera musical "nocturna", en la qual Hersch combina composicions originals amb improvisacions lliures.

 

Akrasia (Fred Hersch), Little Song (Fred Hersch), Winter of my descontent (Alec Wilder, Ben Berenberg)

2.

Melissa Aldana - Echoes of the Inner Prophet 2024

https://www.youtube.com/watch?v=ZxS8wrlqJow&list=OLAK5uy_mnGpc3udzzlfd45iV9ACxw5YkJmzjB6iE


Melissa Aldana, saxofonista xilena radicada a Nova York, nascuda al 1988 , presenta el seu setè àlbum com a líder i segon amb Blue Note Records, "Echoes of the Inner Prophet". En aquesta obra, Aldana reuneix el mateix equip que va contribuir a l'èxit de "12 Stars" (Blue Note, 2022): el guitarrista noruec Lage Lund, el baixista Pablo Menares i el bateria Kush Abadey. L'única excepció és Fabian Almazan, que pren la cadira del piano.

Melissa Aldana (saxophone ténor), Lage Lund (guitare), Fabian Almazan (piano), Pablo Menares (contrebasse), Kush Abadey (batterie)

A Purpose, Unconscious Whispers

3.
Mark Alban Lotz – Freschta

https://markalbanlotz.bandcamp.com/album/freshta-2

 
Ámsterdam, 2 y 3 de mayo de 2022
 
Claudio Puntin – cl, Jörg Brinkmann – ce, Jeroen van Vliet – piano, Dirk-Peter Kölsch – drums, Mark Alban Lotz – flutes.

Mark Alban Lotz, flautista, improvisador i compositor, és una figura destacada de la escena del jazz europea, amb una presència influent en el jazz, la música clàssica i el World Music. Criat a Tailàndia, Uganda i Alemanya, la seva passió per les aventures musicals el porta a recórrer el món. Col·laborador en diversos àmbits artístics com el jazz, la música del món, el teatre, l'art visual, el cinema, la dansa i la VJ, Lotz trasllada la seva flauta a l'àmbit de la música contemporània amb una estètica que combina tècniques contemporànies i clàssiques amb l'energia del jazz. Les seves interpretacions del folklore religiós afrocubà, la música fula de l'Àfrica Occidental i la música improvisada turca han rebut elogis internacionals. Com a solista, líder de banda, compositor, productor, mestre i comissari, Lotz manté una agenda molt activa. Compromès amb l'educació musical i la comunitat artística, Lotz ha impartit classes magistrals a tot el món i ha organitzat festivals i concerts per alimentar l'afició musical. Amb una extensa carrera musical que l'ha portat a actuar i enregistrar amb nombrosos artistes reconeguts, Lotz continua explorant noves fronteres musicals i fent una contribució significativa al panorama musical global.

Mark Alban Lotz, dedica aquest treball,Freschta,  a l'activista pels drets de les dones Freshta Kohistani, assassinada a l'edat de vint-i-nou anys per un comandament armat a l'Afganistan. Amb "Freshta", Mark Lotz reafirmava la seva reputació com a compositor i improvisador que sempre ofereix música de jazz de primer nivell.

Lotz reuneix un conjunt de músics europeus d'elit, creant una música amb ritme i profunditat que connecta el jazz modern amb un so i una instrumentació de cambra clàssica moderna.




Malala, Malai, Frouzan

4.
Murat Öztürk - A​ï​na 2021

https://muratozturk.bandcamp.com/album/a-na


Murat Öztürk (piano), Thomas Bramerie (contrebasse), Franck Agulhon (batterie)

"Aïna" és el títol d’aquest àlbum de Murat Öztürk, un pianista nascut el 1973 a la regió de Lorraine a França,  de pare turc i mare italiana. Després de començar amb la música de manera autodidacta com a autodidacta, va descobrir el jazz a través d'àlbums de Bill Evans i Oscar Peterson, una revelació per a ell.

A l'edat de 19 anys, va continuar les seves lliçons de piano a l'Acadèmia de Piano Bill Evans de París. Llavors va sorgir la idea de crear el seu trio. El 2002, va llançar el seu primer àlbum "Soyle", en què descobrim les seves pròpies composicions...

L’any 2021 publicava el disc Aïna i sentirem el tema “Intérieur nuit”





Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...