diumenge, 18 d’agost del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 952 : Denny Zeitlin,Julieta Eugenio,Matteo Prefumo.

 

1.
Denny Zeitlin - Panoply 2024
https://dennyzeitlin.bandcamp.com/album/panoply

 


 
 
El cas de Zeitlin és molt curiós : Des del 1968,  ha estat professor de psiquiatria clínica  a la Universitat de Califòrnia, San Francisco. A més, té una consulta privada a San Francisco. Va tenir una mentorització de 30 anys amb el psicoanalista Joseph Weiss, fundador de la Control Mastery Theory. Zeitlin ha combinat les seves dues disciplines en conferències i tallers titulats "Unlocking the Creative Impulse: The Psychology of Improvisation".
Zeitlin afirma que seria un error pensar que la psiquiatria només serveix per donar suport a la seva passió per la música, ja que té una passió per ambdues disciplines. "En cada camp, la comunicació és fonamental. Cal una profunditat d'empatia que permeti realment habitar el món de l'altre. Es tracta d'un viatge col·laboratiu en ambdós escenaris."
 
Les últimes dècades han vist al llegendari pianista i compositor Denny Zeitlin enfocar-se en diverses vies per a les seves aventures musicals: tocant sol, amb el seu trio o en el duo acústic-electrònic amb George Marsh. Ara, Zeitlin presenta una col·lecció variada anomenada "Panoply", que mostra la seva amplitud i versatilitat.
Zeitlin va descobrir el jazz a l'adolescència a Chicago i va començar la seva carrera discogràfica als anys 60 mentre estudiava medicina a Johns Hopkins. Amb una sèrie d'àlbums innovadors amb trios per a Columbia Records, es va destacar com un pianista i compositor respectat. Des de llavors, ha evolucionat integrant múltiples gèneres i sons acústics i electrònics.
En "Panoply", Zeitlin recull actuacions inèdites de l'última dècada que mostren el seu domini en la improvisació, independentment del gènere o mitjà. L'àlbum combina peces de piano sol, enregistraments en trio i duets amb Marsh.
Les peces de piano sol provenen d'una gravació del 2012 a la Piedmont Piano Company d'Oakland, mentre que les gravacions en trio es van capturar en viu al Mezzrow Jazz Club de Nova York el 2019. Les peces en duo amb Marsh es van enregistrar a l'estudi de Zeitlin, Double Helix Studio, entre 2013 i 2023.
L'àlbum s'obre amb una interpretació del trio de "I Was Doing All Right" de George Gershwin, on Zeitlin mostra el seu toc matisat i les seves habilitats sofisticades d'improvisació. Els duets amb Marsh, com "Excursion" i "Ambush", demostren la capacitat de Zeitlin per fusionar tècniques acústiques i electròniques. En peces solistes com "Only One" de Bill Lee i "Cherokee" de Ray Noble, Zeitlin mostra una bellesa lírica en cada nota.
Les interpretacions en trio de "Weirdo" de Miles Davis, "I Should Care" de Stordahl i Weston, i "Johnny Come Lately" de Billy Strayhorn destaquen per la seva dinàmica i interacció entre els músics. Aquestes peces mostren el foc i l'aventura del trio, amb Zeitlin liderant amb el seu esperit innovador.
 
 
I Was Doing All Right (George Gershwin)
Denny Zeitlin - piano
Buster Williams - bass
Matt Wilson - drums
 
Limburger Pie and Beeswax Crust (Zeitlin)
Denny Zeitlin - piano

2.
Julieta Eugenio - Stay 2024
https://www.youtube.com/watch?v=D4faNWCqH9Q&list=OLAK5uy_nnacQDW3DFkEGXNMOvgOKO6dY0sMBpCuo

 
https://julietaeugenio.bandcamp.com/album/stay

 


 

 
La saxofonista Julieta Eugenio, originària d'Argentina i ara resident a Nova York, presenta "Stay", el seu nou àlbum com a líder, en què explora les profunditats del jazz en un format de trio íntim. Amb els seus companys Matt Dwonszyk al baix i Jonathan Barber a la bateria, Eugenio guia l'auditori a través de quatre "respiracions" (breaths) musicals, moments breus i íntims que reflecteixen la seva exploració personal i espiritual. El teclista Leo Genovese esdevé un convidat especial en dues de les peces, aportant el seu toc distintiu al Fender Rhodes.
El conjunt de l'àlbum està estructurat al voltant del primer poema que Eugenio va escriure en anglès, oferint una visió del seu món interior i les seves reflexions sobre l'univers.
La trajectòria de Julieta Eugenio ha estat aclamada, guanyant el DCJazzPrix el 2022 i sent nominada per diversos premis, incloent els Jazz Music Awards i els GRAMMY Magazine. "Stay" representa una nova etapa en la carrera d'aquesta talentosa saxofonista, consolidant la seva posició com una de les veus emergents més destacades del jazz contemporani.
Julieta Eugenio (saxophone ténor), Matt Dwonszyk (contrebasse), Jonathan Barber (batterie)
 
Stay, Breath I , Breath II, Sophisticated Lady
 

3.
Matteo Prefumo - A New Beginning 2023
 
https://matteoprefumo.bandcamp.com/album/a-new-beginning

 


 
 
Matteo Prefumo, guitarrista i compositor nascut a Gènova el 8 d'abril de 1991, presenta un nou disc que reflecteix la seva apassionada dedicació al jazz i la seva incansable exploració musical.
Des de la seva infància, Prefumo va demostrar un amor profund per la guitarra, influït per grans noms com Pat Metheny i Jimi Hendrix. Als 15 anys, va començar a estudiar jazz amb Alessio Menconi i va tenir l'oportunitat de col·laborar amb destacats músics com Kurt Rosenwinkel, Antonio Sanchez i Peter Bernstein.
El seu talent va ser reconegut amb diversos premis, com el Tiberio Nicola Award i el Jimmy Woode Award, que han validat la seva habilitat com a guitarrista de jazz.
 
Matteo Prefumo - Guitar
Tony Tixier - Piano
Josh Ginsburg - Db. Bass
Francesco Ciniglio - Drums
 
A New Beginning



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...