dimarts, 6 d’agost del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 949:Geri Allen & Kurt Rosenwinkel,Nabou,Alan Pasqua,Mike Bruzzese,Olivier Temime.


 


1.

Geri Allen & Kurt Rosenwinkel - A Lovesome Thing 2023         


 

https://www.youtube.com/watch?v=6MS7ENoOnPI&list=OLAK5uy_m4Vzu9W7ct4qYWYcLQYxWjks5CroaLzhU&index=2

 

Geri Antoinette Allen, una pianista de jazz, compositora i educadora nord-americana nascuda el 12 de juny de 1957 a Michigan. Després d'una formació en jazz a la Universitat Howard i estudis addicionals a Nova York i la Universitat de Pittsburgh, Allen es va convertir en una figura destacada en el món del jazz, participant en el col·lectiu M-Base i col·laborant amb músics com Ornette Coleman. Va rebre diversos premis i beques per la seva contribució a la música i va dedicar part de la seva carrera a l'educació, ensenyant a diverses universitats. Allen va morir el 27 de juny de 2017, als 60 anys, a causa del càncer.

 

"A Lovesome Thing" és un àlbum enregistrat en directe que presenta la col·laboració única entre la  pianista Geri Allen i el guitarrista Kurt Rosenwinkel. Enregistrat a Jazz à la Villette de París el 2012, l'àlbum combina estàndards de jazz amb composicions originals, capturant la fluïdesa i l'expressivitat de la seva interpretació en un ambient en viu. El disc ha rebut elogis per part dels crítics, que destaquen la complicitat entre els músics, la seva inventiva i la connexió emocional present a cada nota. "A Lovesome Thing" ofereix una experiència musical emocionant i captivadora que reflecteix la mestria de dos grans artistes en el seu millor moment.

 

A Flower is a Lovesome Thing

 

El tema "A Flower is a Lovesome Thing" ens porta a París, capturant la fascinació de Billy Strayhorn per la cultura francesa mentre treballava en la banda sonora de "Paris Blues". Envoltat d'una atmosfera bohèmia i atormentat emocionalment, Strayhorn va gravar les seves composicions a París, reflectint la seva complexa vida interior. L'àlbum resultant, "The Peaceful Side of Billy Strayhorn", captura la seva profunditat emocional i la bellesa melòdica enregistrada durant aquest període.

 


2.

Nabou -  You Know (2021)

https://nabou.bandcamp.com/album/you-know

 


Nabou Claerhout (trombone), Roeland Celis (Guitare), Trui Amerlinck (contrabaix), Mathias Vercammen (batterie)
 
Nabou Claerhout, trombonista basada a Brussel·les, va formar el grup N∆BOU el 2016 amb Trui Amerlinck al contrabaix, Roeland Celis a la Guitarra elèctrica i Mathias Vercammen a la bateria. La seva música innovadora i refrescant va captar l'atenció tant del públic com dels professionals del sector, fent-se un lloc en nova escena del jazz. Amb el llançament del seu aclamat EP 'Hubert' el 2019, van ser convidats a actuar en festivals i sales internacionals. La seva exploració del trombó i del gènere els ha valgut un lloc únic en l'escena actual, amb elogis tant de la crítica com del públic internacional. El seu primer àlbum és aquest 'You Know', publicat l’any 2021, marca un nou capítol en la seva prometedora trajectòria.
 
Chill



3.

Alan Pasqua - Dedications 1995

– New York, September 12 & 13, 1995

https://alanpasquajazz.bandcamp.com/album/dedications

 


Randy Brecker (tp-3) Gary Bartz (as-1) Michael Brecker (no toca a Ellingtonia) Alan Pasqua (p) Dave Holland (b) Paul Motian (d)
A aquest disc,  el pianista Alan Pasqua dedicava el seu treball a la rica tradició del jazz. A "Dedications", les seves composicions abasten un ampli espectre estilístic des del Swing i el Bebop fins a la musica actual, en formats de trio, quartet i quintet. Amb una base de trio integrada per Dave Holland al contrabaix i Paul Motian a la bateria, Pasqua afegeix Michael Brecker, poc habitual amb el saxo soprano, en una peça, i posteriorment crea dos quintets diferents, un amb Michael i Randy Brecker, i un altre amb Randy Brecker i Gary Bartz.
Segons Pasqua, "Dedications" és el seu homenatge a les influències positives de la seva vida, i busca reinterpretar les tradicions del jazz i imprimir-hi el seu segell personal.
 
Ellingtonia, Sha’ la ko’ (Amb Michael Brecker)

 


4.

Mike Bruzzese – Even When I’m Dreaming 2022

https://sortiesjazznights.com/mike-bruzzese-even-when-im-dreaming/

Mike Bruzzese – Guitarra ; Gentine MG – piano ; Ira Colemen – contrabaix ;Michel Lambert – batterie
Mike Bruzzese, Guitarrista de Montreal, presentava l’any 2022el seu àlbum "Even When I'm Dreaming", en companyia d'un equip estel·lar que inclou la pianista Gentiane MG, el contrabaixista Ira Coleman i el bateria Michel Lambert. Al disc queda clara la influencia de la música de Wes Montgomery, però buscant un toc distintiu. En conjunt, l'àlbum ofereix varietat de matisos i textures, amb un èmfasi en el swing i el propi talent de Bruzzese.
Sky hook, I could write a book


5.

Olivier Temime -Inner songs 2022

https://www.youtube.com/watch?v=MU01tKrhmm8


Olivier Temime (saxophone ténor), Emmanuel Bex (orgue), Etienne Déconfin (piano), Samuel Hubert (contrabaix), Arnold Moueza (percussions), Antoine Paganotti (batterie), Stéphane Belmondo (bugle)
 
Olivier Temime, saxofonista tenor i soprano, destaca com un dels més brillants improvisadors al panorama europeu. Es va inicar a la música de manera autodidacta als 14 anys. Del seu estil es diu que recorda pel seu fraseig intens i líric, a saxofonistes com Pharoah Sanders o Joe Henderson.
 
A Lullaby for Constance (Feat. Stéphane Belmondo)

 





Jazz Expresso a Sants3Ràdio 953 Final Temporada 23/24:Chris Potter, Tropical Jazz Trio, Or Bareket, Anders Widmark, Noé Clerc, Art Hirahara, Rich Perry, Leïla Olivesi, Dick Sisto.

  1. Tropical Jazz Trio - On peut parler d'autre chose. (2023) https://www.youtube.com/watch?v=-Fdte6Txcvo&list=OLAK5uy_mlNVuKrb5P59...