dimecres, 1 de febrer del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 818:Jakob Bro & Joe Lovano,Michael Wollny Trio,Cecilie Strange.


 

1.

Jakob Bro & Joe Lovano - Once Around The Room : A Tribute To Paul Motian 2022

Joe Lovano. (Compositeur), Joe Lovano (saophone ténor), Jakob Bro (guitare), Anders Christensen (guitare basse), Larry Grenadier (contrabaix), Thomas Morgan (contrabaix), Joey Baron (bateria), Jorge Rossy (bateria)

A Once Around The Room, un conjunt de músics del segell ECM de diferents generacions celebra el llegat musical de la icona del jazz, el baterista Paul Motian. Lovano i Motian han estat col·legues durant molts anys, i la seva col·laboració més coneguda és amb el trio de de Bill Frisell. Aquesta formació ha publicat tres àlbums a ECM. Jakob Bro, en canvi, va fer el seu debut a l'ECM a l'àlbum Garden of Eden (2006) de Paul Motian. Bro va col·laborar per primera vegada amb Joe Lovano l'any 2009, quan el saxofonista va tocar amb Anders Christensen i el bateria Jakob Hoyer. Aquest trio va actuar durant tres nits a la House of Jazz de Copenhaguen.

 

 "He estat fascinat per Joe (Lovano)tota la vida: el seu so, el seu sentit del ritme, la seva expressivitat", diu Bro. "Encara escolto la profunda història del jazz en la interpretació de Joe. Però, al mateix temps, té el seu propi to i enfocament de la música. El seu univers harmònic també té visió de futur". Joe Lovano torna el compliment, referint-se al so del jove guitarrista: els brillants harmònics, les línies suspeses i les atmosferes en bucle. "Jakob és en molts aspectes un gran deixeble de Bill Frisell, però té la seva pròpia visió de la música i la vida", diu el saxofonista. No és un "Guitarrista principal" que s'imposa al grup, encara que ho podria fer . El seu propòsit és més aviat obtenir un so orquestral, molt creatiu. I va ser realment fonamental en la concepció d'aquest disc".

 

As It Should Be, Song To An Old Friend, Pause


2.

 

Michael Wollny Trio - Ghosts (2022)

Michael Wollny (piano, arrangement), Tim Lefebvre (contrabaix), Eric Schaefer (bateria)

 

Michael Wollny (Leipzig, 25 de maig de 1978) és un pianista de jazz alemany i professor de la Hochschule für Musik und Theater Leipzig. Ha tocat amb músics internacionals com Joachim Kühn, Tamar Halperin, Marius Neset, Andreas Schaerer, Émile Parisien i Vincent Peirani, i ha gravat discos premiats. 

La idea que la música evoqui sons fantasmagòrics, oblidats, espectrals, és un tema ampliament tractat per tota mena d’estils  musicals . Aquí , al disc Ghosts , del trio de Michael Wolny , pren cos, encara que sembli paradoxal. En paraules del propi Wollny : "Aquesta perspectiva, aquests sons i sobretot el terme en si mateix m'han preocupat en els últims mesos, i aquestes reflexions han portat a la idea de produir un àlbum de trio que tracti aquest tema."

Et voilà. 

 

I Loves You Porgy, Willow's Song, Ghosts, Monsters Never Breathe

 

 


3.

 

Cecilie Strange - Blikan 2021

Bass – Thommy Andersson ;  Drums – Jakob Høyer ;  Piano – Peter Rosendal ;  Saxo, Composed By – Cecilie Strange

 

La danesa Cecilie Strange , de nom complet Cecilie Elbrønd Strange, va créixer en una llar musical i va començar a tocar el saxo als 12 anys. Strange ha estudiat música a la ciutat danesa d'Odense amb el saxofonista  jazz Hans Ulrik i a Nova York amb el també saxofonista Chris Cheek. Fins ara, havia publicat dos àlbums en solitari i aquest Blikan és el seu tercer.

D’una altra banda , també forma part del duet d'electro jazz ambiental Kaleiido  juntament amb la guitarrista Anna Roemer. A més d'això, Strange també ha tocat a formacions musicals d´estils musicals ben diversos.

Totes les composicions son de Strange excepte una cançó popular tradicional sueca.

 

The Clearing, When Sunny Smiles

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...