dissabte, 28 de gener del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(27-01-23)817:Joan Vinyals,Glenn Zaleski,Makaya McCraven,Mathias Levy.


 

1.

Joan Vinyals - Estol de Blaus 2022

El guitarrista barceloní Joan Vinyals als 63 anys a començaments de 2022, víctima de la covid. Vinyals va ser un dels guitarristes més prolífics de la seva generació, va formar part de grups com ara Guitarras Mestizas, Fuego! o Box Office. Com a sideman va treballar amb The Driffters, Louisiana Red, Johnny Mars, Los Rebeldes, Companyia Elèctrica Dharma, Pau Riba, Ia & Batiste, Gato Pérez, Laura Simó, Carme Canela, Alex Warner, Víctor Bocanegra, Roque Narvaja, Névoa o Gerard Quintana. Quan va morir tenia la seva Joan Vinyals Band –juntament amb Chiara Giani, Ignasi Zamora i Pere Foved–, i era el guitarrista d'acompanyament de Santiago Auserón.

 

Havia nascut  l'any 1958, va començar sent un guitarrista de rock, però de mica en mica va anar ampliant el seu panorama estilístic a d’altres músiques. Li agradava definir el seu estil com a 'reggae mediterrani'. Vinyals va ser president de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) entre els anys 2000 i 2004.

El guitarrista Joan Vinyals havia enllestit pràcticament la preparació del seu nou disc de cançons, "Estol de Blaus", quan el contagi per Covid el va sorprendre i en pocs dies va acabar amb la seva vida, el passat 4 de Gener de 2022.

El repertori consisteix en vuit temes en llengua catalana, d’un dels temes també va deixar una versió cantada en anglès.

 

Rodamón

 


2.

Glenn Zaleski: The Question 2020

Adam O'Farrill - trumpet ; Lucas Pino - tenor saxo ; Glenn Zaleski - piano ; Desmond White - bass; Allan Mednard - drums ; Alex LoRe - alto saxo (5) ; Andrew Gutauskas - baritone saxo (5) ; Nick Finzer - trombone (5) ; Al disc també hi ha dos guitarristes, Andrew Renfroe - guitar (5) ; Yotam Silberstein - guitar (6) 

El pianista i compositor Glenn Zaleski va néixer i es va criar a Boylston, Massachusetts el 1987

L'estiu del 2019 va portar el pianista/compositor Glenn Zaleski a una nova fita en la seva vida. Quan va deixar enrere  els vint anys, també es va assabentar que esperava el seu primer fill. Això va portar Zaleski a un període de reflexió.

Aquest disc, The Question, explora l'estat d'ànim durant aquest període d'incertesa i reflexió.

 

The Question, Strange Meadow Lark (comentar com si fos un epìleg ) The Answer.

 

https://glennzaleski.bandcamp.com/album/the-question

 


3.

 

Makaya McCraven – In These Times 2022

Makaya McCraven (drums, sampler, percussion, tambourine, baby sitar, synths, kalimba, handclaps, vibraphone, wurlitzer, organ) – Junius Paul (double bass, percussion, electric bass guitar, small instruments) – Jeff Parker – (guitarra) – Brandee Younger (harpa) – Joel Ross (vibráfono, marimba) – Marta Sofia Honer (viola) – Lia Kohl (chelo) – Macie Stewart (violín) – Zara Zaharieva (violín) -Greg Ward (saxo alto) – Irvin Pierce (saxo tenor) – Marquis Hill (trompeta) – Greg Spero (piano) – Rob Clearfield -(piano) – Matt Gold (guitarra, percusión, sitar) – De’Sean Jones (flauta).

 

In These Times és el nou àlbum del percussionista, compositor i productor amb seu a Chicago, Makaya McCraven.

 

Aquesta suite d'11 cançons es va crear durant més de 7 anys, ja que McCraven es va esforçar per dissenyar una fusió molt personal però accesible, amb composicions originals amb arranjaments orquestrals .

 

Amb les aportacions de més d'una dotzena de músics i socis creatius del seu estret cercle de col·laboradors,  la música es va gravar en 5 estudis diferents i 4 espais d'actuació en directe, mentre que McCraven es dedicava a la  postproducció des de casa seva.



Lullaby,This Place That Place,The Calling,Seventh String,So Ubuji (Potser totes seguides)

 


 

4.

 

Mathias Levy - Les démons familiers 2022

Mathias Lévy (violí) - Thomas Enhco (piano) - Jérémy Bruyère (contrabaix) - Matthieu Chazarenc (bateria) - Maëlle Desbrosses (viola) - Bruno Ducret (violoncelle) - Jean-Philippe Viret (contrabaix) - Laurent Derache (accordió) - Hugues Mayot (clarinet baix, saxo soprano) - Leïla Martial (veu)

 

El disc  “Les démons familiers” ens convida a fer un viatge d’emocions, més aviat fortes ,un viatge màgic, una atmosfera que ens transporta. El líder i compositor d’aquesta música és el violinista Mathias Lévy . A la seva pàgina web es pot llegir : 

Mathias Lévy és com el seu instrument: no coneix fronteres. Format a l'escola clàssica, viatjant després pels  camins espinosos del gypsy jazz, aquest músic eclèctic, lluny de tancar-se en un estil, multiplica experiències, amb un talent i una determinació que l'imposen com a nova veu del violí a França. 

El cert és que escoltant aquesta música no podem dubtar del talent d’aquest artista, ja reconegut amb premis i amb una trajectòria brillant malgrat la seva joventut.



Beyrouth, Valse à la Bill 

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...