diumenge, 5 de febrer del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(03-02-23)819:Vicente Espí,Jorge Riera,Rai Ferrer,French Horn Jazz Project,Lluc Casares.


 

1.

Vicente Espí Cuarteto - Espiral 2018

Batería Vicente Espí ; Saxo tenor Jesús Santandreu ; Guitarra Iván Cebrián ; Contrabaix Masa Kamaguchi.

Vicente Espí és baterista, percussionista i compositor. Nascut a València, va estudiar al Conservatori Superior d'Issy-Les-Molineaux (París).Ha col·laborat amb músics com ara Perico Sambeat, Albert Bover, Paco Charlín, Abe Rabade, Mario Rossy, Santi Navalón, Vicente Macián, Toni Belenguer, Amadeu Adell o Voro García, entre molts d’altres.

Perico Sambeat escriu aquesta nota sobre aquest disc: "Espiral és un disc fabulós. Vicente Espí, Jesús Santandreu, Massa Kamaguchi i Ivan Cebrián, antics coneguts meus, companys en mil projectes, es compten entre els meus músics preferits. Els temes són tots de Vicente Espí i són una mostra de la seva maduresa i de la seva bona feina. Tots ells desprenen una sana irreverència, gràcies a la contínua interacció dels quatre músics i a un perfecte balanç entre tradició i modernitat. Felicitats, Vicente".

Aun no señor.


2.

Jorge Riera Gipsy Trio -  From Now on 2019

Jorge Riera-Guitarra ; Noah Young-Guitarra ; Carlos Rubio-Contrabaix

Presentant a Francisco Blanco "Latino" als saxos  i Esther Andujar a la veu.

 

Jorge Riera presentava l’any 2019 el seu primer treball en solitari en que plasmava la seva obsessió pel Gypsy Jazz desenvolupada en els darrers anys.

Segons Jorge Riera “Aquest enregistrament és un homenatge a la música de Django Reinhardt, el jazz manouche, des de la nostra perspectiva, intentant ser respectuosos amb el seu llegat i la seva manera d'entendre la música i la vida”.

Chateâu Margaux (Chateau Margaux és una sarsuela còmica en un acte, amb música de Manuel Fernández Caballero)  , Canción VI (Frederic Mompou)


3.

Rai Ferrer 5 - Marró sobre blau 2017

Rubén Fernández -  veu ; Gabriel Amargant -  saxo tenor, saxo soprano ; Andreu Zaragoza -  guitarra ; Ramón Ángel Rey -  bateria ; Rai Ferrer -  contrabaix.

El contrabaixista barceloní Rai Ferrer tornava a publicar un CD després d'anys de silenci. Marró sobre blau és un disc on Ferrer aboca cançons pròpies en companyia de grans músics i ret homenatge a les obres de José Agustín Goytisolo, Fernando Pessoa i Rafael Alberti. La poesia semblava la companya perfecta d'aquest maridatge artístic, i és per això que els resultats no van decebre. Dotze temes plens de frescor, brillantor i alegria. Aquest projecte del virtuós del contrabaix Rai Ferrer, s'endinsa en la tasca sempre delicada però alhora apassionant de  llegir en clau de jazz els poemes de Fernando Pessoa, José Agustín Goytisolo, Rafael Alberti i la poetessa gallega Pilar Pallarés, també amb textos  propis que van des de temes socials fins als de caràcter més íntim. Les aportacions compositives dels altres membres de la formació se sumen a la seva visió artística mantenint la coherència musical que busca la formació. 

Noticias del 5º canal,  Libertaria Lafuente

 


4.

French Horn Jazz Project 2020

Pau Moltó, trompa i composicions; David Pastor, trompeta i flugel; Vicente Pérez, trombó ; Kontxi Lorente, piano. ; Jordi Gaspar, contrabaix. ; Ramón Ángel a la batería.

El projecte French Horn Jazz neix arran de la preocupació del trompista valencià Pau Moltó per explorar les possibilitats que un instrument clàssic com la trompa ofereix en gèneres com la música contemporània i el jazz, un camp en el que pocs trompistes s'aventuren. El projecte va ser impulsat per Moltó l'any 2016 i va enregistrar aquest primer disc el 2020 sota el segell Sedajazz Records. David Pastor, referent internacional dels trompetistes de la música moderna i clàssica, va ser professor de Moltó al Taller de Músics de Barcelona i no va dubtar a incorporar-se al seu primer projecte com a líder, en el qual va tenir un paper important. El disc està format principalment per composicions pròpies de Pau Moltó i proposa un recorregut de diferents estils amb la trompa com a protagonista, des del swing al bop o al jazz llatí, fins a acabar amb una sonoritat més personal, amb un toc mediterrani. 

First Step.


 

5.

Lluc Casares - Septet 2021

Pol Omedes: Trompeta ; Irene Reig: Saxo alto ; Alba Pujals: Trombó; Rita Payés: Trombó ;Xavi Torres: Piano, Rhodes, Hammond Organ; Pau Sala: Contrabaix; Joan Casares: Bateria; Lluc Casares: Saxo tenor i Clarinet.

 

Aquest és el 3r disc com a líder de Lluc Casares, "Septet" (TC014). Septet narra la tornada d'en Lluc a la seva ciutat natal després de 2 anys vivint a Nova York i representa la il·lusió i la joia de tornar a tocar amb els seus amics de tota la vida que alhora son dels millors músics de l’escena Barcelonina. Ressona la música tant de Duke Ellington, de Herbie Hancock com de Wynton Marsalis en aquest treball on la gran majoria de peces són composicions originals a part d'un parell d'arranjaments propis de temes d'en Cedar Walton i en Frank Strozier.

 

I'll Let You Know, A Walk

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...