diumenge, 12 de febrer del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(10-02-23) 821: Antonio González,Arturo Serra,Symbiosis 5,Hutsun+JEL trio.


 

1.

 

Antonio González/ Arturo Serra - Bright Colors 2022

 Antonio González (saxo alto) Arturo Serra (vibráfono) Juan Galiardo (piano)

 Miquel Álvarez (contrabajo) Martin Andersen (batería)

 Aquest quintet presenta el seu nou àlbum Bright Colors (New Steps, 2022). Liderat pel saxofonista Antonio González i el vibrafonista Arturo Serra.

Antonio i Arturo han treballat junts moltes vegades .

Un disc que inclou 8 temes  :"Cuartada" que signa el pianista Juan Galiardo."The Far Side", el tema inicial, és una composició de la pianista i compositora anglesa Kate Williams . "Where'd It Go" és un original de la cantant Carmen Lundy "Cut Plug", és un blues del saxo alt i tenor Sonny Stit. La balada "Don't Explain" de Billie Holiday. "Circus", és un tema escrit per Bob Russell i Lou Alter. "Bright Colors", tema que dóna títol a l'àlbum, és un tema del bateria Chip White (1946-2020), i  el darrer és  "Aquarian Melody", original del saxofonista nordamericà Harold Ousley (1929-2015).

  Antonio González . Saxòfon Alt . 

 Albolote, Granada. Comença La Seva Formació A La Banda I Escola Municipal de La Seva Localitat Natal. Més Tard Finalitza Els Estudis de Saxofon Clàssic Al Conservatori Superior de Granada. A La Universitat de Granada Realitza Els Seus Estudis de Musicologia. Ha desenvolupat El Seu Treball Gran Quantitat D'enregistraments I Projectes de Diversa Índole, Fent Música A Companyies de Teatre, Flamenc, Funk O Blues, Però És Al Camp del Jazz On Ha Consolidat La Carrera.

 Arturo Serra  Vibràfon

 El Vibrafonista Arturo Serra,  Nascut A València, Va Tenir El Seu Formació Com A Percussionista

Al Conservatori Superior D'aquesta Ciutat, de Manera Que Els Seus Estudis I Les Primeres

Actuacions Es Van Emmarcar Dins de La Música Clàssica. des D'aquests Anys Treballa En Diferents Formacions Així Com Liderant El Seu Propi Grup, Tant A Quartet Com A Quintet I Sextet. des del 1993 Ha Participat En Nombrosos Festivals Nacionals I Ha Impartit Cursos D´improvisació de Jazz Per Tot El Territori Espanyol. Actualment És Professor de L'orquestra Filharmònica de Màlaga

 Juan Galiardo  Piano

 Neix A Sevilla El 23 D'octubre del 1976.  Graduat Magna Cum Laude Pel Berklee  Col·lege Of Music de Boston, Usa (2004).  Anteriorment Va Cursar La Titulació D'educació Musical A La Universitat de Cadis (1998).  Beneficiari de La "Berklee European Scholarship Tour" Així Com de La Beca pel perfeccionament de Les Arts Escèniques I Musicals A L'estranger de La Conselleria de Cultura de La Junta D'andalusia. A Berklee li És Concedit El Premi Especial del Chair Piano department el 2004.

 Miquel Álvarez  Contrabaix 

El Verger, Alacant. Comença La Seva Experiència A La  Música A Primerenca Edat Tocant La  Trompeta, Instrument Que Més Endavant Abandona Per Centrar-Se En L'estudi del Baix Elèctric I, Posteriorment, El Contrabaix. Es  Submergeix des de Llavors Al Món del Pop-Rock I del Jazz Respectivament. Inicia El Seu Camí Al Flamenc, On Ja Ha Tingut L'oportunitat de Compartir Escenari Amb Alguns Grans del Gènere Com Agustín Carbonell “El Bola”, Bandolero, Juan del Pilar O Miguel Linares.

 Martin Andersen Bateria

 El Bateria Danès Martin Maretti Andersen Ha Enregistrat Més de 70 Àlbums I Toca Amb Una Àmplia Varietat de  Artistes I Ensembles.  És Membre de La Coneguda Banda New Jungle Orchestra I Té Un Llarg Recorregut Com Sideman I Amb Uns Quants Projectes Propis.

Cuartada , Don’t explain , Circ


2.

 

Symbiosis 5, quintet hongarès, va guanyar l’any 2022 el concurs de grups del 45è Festival Internacional de Jazz de Getxo, un premi dotat amb 4.300 € i l'enregistrament d'un CD en directe, a més de la posssibilitat de participat al festival de jazz d'Eivissa,

Aquest grup, Symbiosis 5 esta format per Máté Drippey (saxo), Benedek Virág (guitarra), Levente Kapolcsi-Szabó (piano), Tamás Gyányi (contrabaix) i Roland Majsai (bateria).

Havien publicat el seu primer senzill, Symbiosis 5, en el qual present ven tres temes, i avui presentem el disc en directe que ha publicat el Festival de Getxo amb el seu propi segell discogràfic.  

 

Balaton,  Struggle

 


3.




La sensibilitat del tango, el ressò profund i sempre evocadors de la txalaparta, i el joc i el gust per la sorpresa que caracteritza el jazz es combinen en aquesta producció del duet de txalapartistes  Hutsun + JELtrio , amb una gràcia i una espontaneïtat sorprenents. De fet, fruit d'una simple curiositat per explorar nous sons i ens ofereix una col·lecció de melodies riques i difícils de classificar per si mateixes. Artze és una obra que ofereix una lectura complexa i variadíssima, un homenatge adequat a un dels artistes més visionaris de la literatura basca . 

(Joxean Artze (Usúrbil; 6 d'abril de 1939- Usúrbil, 12 de gener de 2018)   va ser un poeta, escriptor i músic txalapartari espanyol, que va formar part del moviment cultural Ez Dok Amairu. Figura central de la literatura basca i és conegut, entre altres moltes obres, per ser l'autor del poema Txoria txori.)

 

El projecte va començar com la col·laboració de tres músics de diferents procedències que tenen com a denominador comú el jazz i dos txalapartaris que són Hutsun. El Trio de Jazz està format per Javier López Jaso a l'acordió, Marcelo Escrich al contrabaix i Juanma Urriza a la bateria. Javier és probablement un dels acordionistes més importants de l'escena actual. Ha treballat amb músics de primer nivell en l'àmbit del jazz., a més de haver rebut un premi de la Fundació Canal Isabel II de Madrid amb la banda New Mood Trio. 

Nascut a l'Argentina, Marcelo ha treballat amb Trio Volpe en l'àmbit del tango, ha participat en els enregistraments de nombrosos artistes i actualment és el director de la Big Band l'escola municipal Luis Morondo de Barañáin. 

En el cas de Juanma, és llicenciat pel Conservatori Superior de Navarra i ha tocat amb músics de jazz de renom nacional i internacional. 

Finalment, Hutsun Txalaparta Taldea es va formar l'any 2011 per Mikel Urrutia i Anai Gambra, guanyadors del "Certamen de Música" organitzat per l'Ajuntament de Pamplona l'any 2013, amb el seu  espectacle"Txalaparta Hutsa" . A més,  duen a terme concerts didàctics a centres escolars sempre fidels als seus objectius de recerca, divulgació i creació artístiques.

 

Hego Haizea, Libertango, Noticias de Gurb, Strasbourg St. Denis.

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...