dimecres, 8 de febrer del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 820:Keith Jarrett,Mareike Wiening,Lee Morgan.


 

1.

Keith Jarrett – Bordeaux Concert 2022 (2016) 

Bordeaux Concert  documenta la darrera gira europea de Keith Jarrett. Cada concert de Jarrett era diferent i irrepetible, a aquest es pot destacar l’accent que el pianista situa al lirisme de la seva música. Com sempre, sobre tot tenint en compte la seva retirada dels escenaris, un plaer recuperar les interpretacions de Jarrett en directe.

 

Bordeaux Concert es va enregistrar  en directe el 6 de juliol de 2016 a L'Auditorium de Bordeaux,, durant la gira europea que comentava abans . Es va publicar en CD el setembre de 2022, pel segell ECM.

El concert era una producció del Jazz And Wine Bordeaux Festival, va ser justament el l concert inaugural de l'edició de 2016 - i celebrava el 10 aniversari d’aquest  festival.

 

Part II , Part III, Part IV

 


 

2.

Mareike Wiening amb Rich Perry, Glenn Zaleski, Alex Goodman i Johannes Felscher - Future Memoires 2021

 

Mareike Wiening,bateria; Rich Perry,saxo tenor ;  Glenn Zaleski,piano ; Alex Goodman,guitarra ; Johannes Felscher,contrabaix

 

Mareike Wiening (* 21 d'agost de 1987 a Herzogenaurach) és un música alemanya.

Nascuda a Erlangen, Francònia, es va llicenciar en música a la Universitat d'Arts Escèniques de Mannheim i al Conservatori Rítmic de Música de Copenhaguen. despres va rebre el màster en música per la Universitat d'Arts Escèniques de Mannheim i la Universitat de Nova York.

 

Mareike Wiening va viure i treballar a Brooklyn, Nova York, durant sis anys. des del 2019, viatja entre Amèrica i Colònia. A més del seu treball freelance com a músic en diversos projectes i conjunts internacionals a Nova York i Europa, dirigeix el seu propi quintet. Amb aquesta banda toca exclusivament les seves composicions, amb les quals processa i narra les seves experiències musicals i personals passades. Justament amb aquest quintet ha enregistrat aquest disc.

 

"Future Memories" és el un àlbum de la bateria i compositora alemanya establerta a Nova York Mareike Wiening, on l’acompanyen músics amb els que ja porta molt de temps treballant el saxofonista Rich Perry, el pianista Glenn Zaleski, el guitarrista Alex Goodman i el baixista Johannes Felscher. Es va enregistrar  a un dels concerts d'una extensa gira.

 

Vuit dels temes originals de Wiening, els va escriure pensant  en els membres de la seva banda.

La música es va enregistrar el gener del 2020, just abans del primer confinament.

 

Mareike Wiening deia d’aquest disc quan es va publicar  . "La meva banda està repartida per tot el món, vivim en zones horàries diferents i estem separades les unes de les altres. Però la nostra cohesió en el passat, tot el que hem viscut junts i la nostra música ens farà passar pel aquest present complicat. Ens mantindrem positius." Estem completament d’acord amb Mereike, el negativisme no porta enlloc.

 

Northern Sail,  Future Memoirs, The Other Soul, Dance into july

 


3.

Lee Morgan - Leeway 1960

Es va enregistrar el 28 d’abril de 1960 .

 

Lee Morgan - trumpet ; Jackie McLean - alto saxo ; Bobby Timmons - piano ; Paul Chambers - bass ; Art Blakey - drums

 

"These Are Soulful Days" (Massey)

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...