diumenge, 26 de febrer del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(24-02-23)824:Adrián Royo,Szabolcs Oláh,Artemis,Kenny Barron.

1.

Adrián Royo Trio - Pangea 2022

 

"Pangea va ser el gran supercontinent que va existir al final de l'era Paleozoica i començaments de l'era Mesozoica que agrupava el major port dels terres emergides del planeta”

Aquesta sembla ser la idea que planteja el pianista Adrian Royo amb aquest disc, “Pangea” , que tots tenim un origen comú i també que tothom partim d'un origen primigeni i viatgem i ens expandim per recórrer una trajectòria vital on l’important és el camí i l’aprenentatge. 

Enregistrat per Marc Piña a El Local Estudi de Gravació de Girona i mesclat per Fredi Pelaez al Pottoko Studio de Beasain, "Pangea" és un exercici de jazz contemporani, íntim i ple de notes d'altres estils musicals com el llatí o el pop. reverberacions, mai lliures ni forçades, s'entrellacen amb una elegància enlluernadora. Adrián Royo s'embarca en un viatge musical amb aquest disc de  debut, partint de la seva ciutat natal de Miranda d'Ebre, amb ritmes hipnòtics i quasi post-rock de mil camins musicals en 8 exquisides composicions .L’Acompanyen dos músics de gan nivell, Manel Fortià al contrabaix i Gonzalo del Val a la bateria.

 

Palitos, Technology, Reencuentro, Himno de Miranda


 

2.

Szabolcs Oláh trio+Accord Quartet - The Silent Call 2022

Szabolcs Oláh – guitarra Gábor Cseke – piano Ádám Bögöthy – contrabaix László Csízi – bateria Péter Mező – violí Csongor Veér – violí Bence Hargitai – viola Mátyás Ölveti 

 

Szabolcs Oláh és un guitarrista hongarés que fusiona diferents estils musicals.

​Va canviar del violí a la guitarra als quinze anys, i va resultar ben aviat que pot expressar-se clarament a través de la composició. Va estudiar des del 2001 fins al 2005 a l'Acadèmia de Música Liszt Ferenci. Va fundar el seu primer quartet reconegut internacionalment l'any 2002. El 2020, va començar els seus estudis de màster en composició i arranjaments de jazz a la Universitat de les Arts d'Amsterdam.

Va ser membre fundador de la Modern Art Orchestra l'any 2005,.​El seu propi quintet es va fundar l'any 2012 amb János Ávéd (saxo), Gábor Cseke (piano), Márton Soós (baix) i Dés András (percussió)amb els que  va publicar tres àlbums. El 2019, Ádám Bögöthy (baix) i László Csízi (bateria) es van incorporar al quintet. El seu primer disc, Crystal Brook, es va publicar el setembre de 2019 i va ser seleccionat com a "Àlbum de l'any" pels lectors de la destacada revista en línia, JazzMa.hu.

Pure Laws of Growth,  The Circle of Passion

 


3.

 

Artemis - Song For Abdullah 2022

Piano: Renee Rosnes, Clarinet: Anat Cohen, Tenor saxo: Melissa Aldana , Drums: Allison Miller, Trumpet: Ingrid Jensen, Bass Guitar: Noriko Ueda 

Composer Lyricist: Kenny Barron Arranger, Work Arranger: Renee Rosnes

 

ARTEMIS va llançar un nou arranjament de la composició de Kenny Barron "Song for Abdullah" com a senzill digital disponible a internet. El senzill és un bonus track inèdit de l’àlbum ARTEMIS de 2020 amb la pianista i directora musical Renee Rosnes, la clarinetista Anat Cohen, la saxofonista tenor Melissa Aldana, la trompetista Ingrid Jensen, la baixista Noriko Ueda i la bateria Allison Miller.


 

4.

Kenny Barron - The Source 2023

Kenny Barron, piano .

Artwork Records



Kenny Barron (1943) . The Source és el primer àlbum en solitari de Kenny Barron que es publica des de la gravació de 1981 Kenny Barron At The Piano (Xanadu). The Source presenta temes escrits per Barron ("What If", "Dolores Street", "Sunshower", "Phantoms"), dos temes  de Thelonious Monk ("Téo", "Well You Needn't". ”)  dues , composicions de Duke Ellington/Billy Strayhorn (“Isfahan”, “Daydream”) i un estàndard (“I'm Confessin'”).

 

Ishafan

 
 

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...