dimecres, 2 de novembre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio.Bola Extra.799.5 : Perico Sambeat,Émile Parisien,Rava & Hersch,Fergus Mccreadie

1.
Perico Sambeat – Atlantis 2022
Perico Sambeat (saxo y flauta) Fabián Almazán (piano), Pablo Menares (contrabajo) Rodrigo Recabarren (batería)
Perico Sambeat és un dels millor músics internacionals que ha donat el nostre pais. Amb quaranta anys de carrera i amb 60 anys acabats de fer (el juliol passat) presenta el disc Atlantis amb el seu quartet.
El disc es va enregistrar als estudis Milenia el novembre de l'any 2019. Sis composicions de Sambeat al costat d’una recreació de Maurice Ravel (Leviathan) i un tema del contrabaixista Pablo Menares (Lem).
Lem, Forlane


2.

Émile Parisien -Louise 2022
Émile Parisien / saxo soprano ; Theo Croker / trompeta ; Roberto Negro / piano ; Manu Codjia / guitarra ; Joe Martin / baix ; Nasheet Waits / bateria.
Émile Parisien ens presenta un sextet franco-americà de primer nivell per a aquest àlbum. "Louise", el nou disc d'Émile Parisien és una mena d’autoretrat musical d’aquest saxofonista soprano. Ell mateix ho explica així "En aquest disc miro enrere els escenaris que van marcar la meva vida i els llocs on em va portar la música", "Toco una mica menys que en els meus discos anteriors però controlo els debats, trobo els colors, explico la història..."
Louise, la peça que dóna títol a l'àlbum i que acabem d’escoltar, fa referència a les escultures "aranya" de Louise Bourgeois, que se exposen en llocs públics com ara l’exterior del museu Guggenheim de Bilbao.

Louise, Madagascar



3.

Enrico Rava & Fred Hersch – The Song is You 2022
Fred Hersh (piano) Enrico Rava (trompeta)
El trompetista Enrico Rava i el pianista Fred Hersch s'al·lien a aquest “The song is you” per fer una repassada a The American Songbook. Estem parlant de Standards, i la associació tímbrica i temàtica ens porta records d’altres duets amb els mateixos instruments i amb objectius similars.
Però tots els temes que trobarem a aquest disc estan amarats de la personalitat musical dels dos protagonistes. Tant a les versions com , no podria ser d’una altra manera, als dos temes originals que podem trobar al disc, un de Rava i un altre de Hersch.


Retrato em Blanco e Preto, The Song is you, Round Midnight


4.
Fergus Mccreadie - Forest floor (2022)

Interprètes Fergus Mac Creadie., Fergus Mccreadie (piano), David Bowden (Contrabaix), Stephen Henderson (Bateria)



Aquest és el pianista escocès Fergus McCreadie, del que ja vam escoltar una mostra de la seva música aquí al Jazz Expresso fa uns mesos, tant del seu disc Turas del 2018 com del disc Cairn, del 2021. Aquest any 2022 ha publicat el disc "Forest Floor". Com ve sent habitual en aquest pianista, aquest és un àlbum que barreja el jazz contemporani amb la música tradicional escocesa, tot plegat buscant la inspiració en els paisatges dels High lands.
Fergus McCreadie representa una música, un jazz que vol reivindicar la seva pròpia veu, la seva pròpia identitat buscant les seves arrels. Sobre tot tenint en compte que una de les essències del jazz és la recerca de la veu pròpia, el defugir la uniformització, és per això que hem de desconfiar de tot el que ens soni a mainstream, aquest concepte és contrari a la pròpia essència del jazz . I aquí tenim a Fergus McCreadie, que ho porta a la pràctica amb la seva música i amb el seu trio. I a més ho fa amb sensibilitat, bellesa , ritme i riques textures musicals. Què més volem?

The unfurrowed Field , Forest Floor, Morning Moon, Landslide 


 

Estadístiques de descàrregues del Jazz Expresso del 05-05-23 al 05-05-24. (Dades : ivoox.com)

El Jazz Expresso és un programa molt modest. En qüestió de pretensións, sempre he tingut molt poques. L'objectiu, 20 anys després, és ...