dissabte, 26 de novembre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(25-11-22)804: Hans Olding,The Lalama Brothers,Augustine Yates, Tom Harrell,Folz/Oliva


 1.
Augustine Yates - An Open Window 2022
Augustine Yates - Piano ; Robert Lee - Bass ; Andrew McCarthy - Drums

El pianista canadenc Augustine Yates és compositor i intèrpret. La seva música valora la improvisació i se centra en interacció dins del conjunt, en aquest cas del trio, segons explica ell mateix.

Dexter

2.
Hans Olding - Way Station 2022
Hans Olding (g), Mauritz Agnas (b), Karl-Henrik Ousbäck (d), Hanna Dahlkvist (cello )

Hans Olding és un dels guitarristes de jazz més actius i coneguts de Suècia i s'ha escoltat en escenaris de tot Europa i la resta del món durant els últims 15 anys. Ha realitzat gires i concerts amb coneguts músics europeus com Daniel Humair (FRA), Francesco Bearzatti (ITA) i molts d’altres.

Green Eyes


3.
Tom Harrell – Sail Away 1989
Trumpet, Flugelhorn, Composed By – Tom Harrell ; Bass – Ray Drummond (pistas: 1-6,8-10) Drums – Adam Nussbaum (pistas: 1-6,8-10); Guitar – John Abercrombie;Piano – James Williams (2); Tenor Saxophone – Joe Lovano (pistas: 1,2,5,6,9)
Recorded (March 22-23, 1989) and mixed (March 27, 1989) in New York City.
Thomas Harrell (Urbana, Illinois, 16 de juny de 1946) és un trompetista, fliscornista i compositor estatunidenc .
La seva infància transcorre a Califòrnia, on comença a tocar la trompeta amb només nou anys. Després de successives crisis nervioses, es diagnostica com a esquizofrènic el 1967. Aixó no l’ha impedit de desenvolupar una brillant carrera musical . Ha tocat amb Woody Herman, Horace Silver, Lee Konitz, Sam Jones, Bill Evans, George Russell i molts d’altres grans músics.
.
Dream in June, Dancing Trees

4.
Jean-Marc Foltz - Stéphan Oliva “Indigo” (Vision Fugitive) 2022

Stéphan Oliva, nascut l'1 de gener de 1959 a Montmorency és un pianista i compositor de jazz francès.

Jean-Marc Foltz (Estrasburg, 1968) és un clarinetista francès (també clarinet baix), actiu en el camp de la música contemporània i el jazz.


Per al vintè aniversari del seu duo, el clarinetista Jean-Marc Foltz i el pianista Stéphan Oliva li han dedicat aquest disc a la música de Duke Ellington. Interpretacions contingudes, íntimes. Una aproximació molt respectuosa, es nota la veneració que senten aquests dos excel·lents músics davant l'obra del gegant Ellington.


African Flower, In a Sentimental Mood, Solitude



5.
The Lalama Brothers Erie Ave. - 2014
Ralph Lalama (ts) Dave Lalama (p) Peter Washington (b) Kenny Washington (d) Joe Lovano (sop-1)

La banda de Lalama Brothers està formada per dos grups de germans. Ralph (saxo) i Dave (piano) Lalama es van reunir amb Peter (baix) i Kenny (bateria) Washington per enregistrar una actuació.. No només això, sinó que tot el clan Lalama es va presentar: Nofrey Lalama va produir el concert, Nicole Pasternack Lalama el va editar, Katie Lalama es va encarregar de les fotografies i Roxanne Daghlian Lalama va fer una lasanya...això diuen ells! Té sentit, ja que el leit motiv del álbum, els temes central son la família i el barri.
El pianista Dave Lalama ha treballat amb tothom, des del bateria Buddy Rich fins a Anita O'Day, i actualment dirigeix el programa de jazz de la Universitat de Hofstra a NY. El saxofonista Ralph Lalama és líder de formacions, sideman molt sol·licitat i membre de la Vanguard Jazz Orchestra. 


Estadístiques de descàrregues del Jazz Expresso del 05-05-23 al 05-05-24. (Dades : ivoox.com)

El Jazz Expresso és un programa molt modest. En qüestió de pretensións, sempre he tingut molt poques. L'objectiu, 20 anys després, és ...