dimarts, 8 de novembre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(04-11-22)800: Charles Lloyd,Chip Wickham,Vijay Iyer,Ran Blake


 1.
CHARLES LLOYD TRIOS “CHAPEL” 2018
Charles Lloyd (ts,fl) Bill Frisell (g) Thomas Morgan (b)
Charles Lloyd ha estat sempre un músic lliure. Amb una carrera que abarca més de sis dècades, el llegendari saxofonista als seus 84 anys es manté en forma i tan prolífic com sempre.
La creativitat de Lloyd arriba a la seva última obra mestra, un projecte expansiu que engloba tres àlbums individuals connectats per un tema general presentant cadascun en un escenari de trio diferent: un trio de trios. El primer, Trios: Chapel, compta amb Lloyd amb el guitarrista Bill Frisell i el baixista Thomas Morgan. El segon, Trios: Ocean, amb el guitarrista Anthony Wilson i el pianista Gerald Clayton. El tercer, Trios: Sacred Thread, amb el guitarrista Julian Lage i el percussionista Zakir Hussain.
Aquest que presentem avui és el primer àlbum d’aquest projecte. Com deia fa un moment, Trios: Chapel compta amb el guitarrista Bill Frisell i el baixista Thomas Morgan. El grup va actuar per primera vegada el desembre de 2018 a la capella Coates de Sant Antoni, i és per això que es va adoptar el nom Trios Chapel.
Frisell ja havia havia col·laborat amb Lloyd com a membre fundador de The Marvels quan va ser convidat per Lloyd a unir-se a ell en un concert especial a Coates Chapel al campus de la Southwest School of Arts de San Antonio. Lloyd ja coneixia les propietats acústiques de la capella i sabia que no seria adequada per la bateria ni instruments de percussió.
Frisell havia gravat en format de duo amb Morgan, amb qui havia desenvolupat una estreta relació musical, i va suggerir que tots podrien reunir-se com a trio. El concert de Coates va deixar una molt bona impressió a Charles Lloyd. I així va néixer el projecte.
Gravat en directe a Elizabeth Huth Coates Chapel, Southwest School of Art, San Antonio, Texas, el 4 de desembre de 2018.
Blood Count (Written-By – Billy Strayhorn) , Ay Amor (Written-By – Villa Fernandez Ignacio Jacinto)
2.
Chip Wickham - La Sombra 2017
Double Bass – David Salvador ; Drums, Vibraphone – Antonio Pax ; Piano – Gabriel Casanova ; Tenor Saxophone, Flute, Alto Flute – Chip Wickham

Chip Wickham, és un músic britànic de jazz & funk fusió criat a Brighton però que ha viscut a Madrid durant deu anys.
Chip Wickham ha passat més de vint anys posant el seu saxo en desenes de projectes musicals de diferents gèneres i gravats a diferents països. Un llarg viatge fins a arribar a La Sombra, el primer llarg en solitari editat pel segell Lovemonk i gravat a Madrid, on l'anglès , com deia abans, ha residit i treballat durant anys.

La Sombra

3.
Vijay Iyer: Uneasy 2021
Vijay Iyer (piano); Linda May Han Oh (contrabaix); Tyshawn Sorey (batería)
Vijay Iyer [ˌvɪdʒeɪ ˈaɪjər][1] (Nascut el 26 d'octubre de 1971) és un compositor, pianista, director de banda, productor i escriptor estatunidenc establert a la ciutat de Nova York.
Descrit per The New York Times com una "consciència social, col·laborador multimèdia, constructor de sistemes, rapsodista, històric pensador i porta d'entrada multicultural", el compositor-pianista VIJAY IYER ha rebut una beca MacArthur ( una beca d'artistes dels Estats Units) i una nominació als Grammy..
Uneasy, amb Tyshawn Sorey i Linda May Han Oh, és el segon àlbum a trio de Vijay Iyer a ECM i la seva setena aparició com a líder del segell.

Children of Flint, Touba

4.
Ran Blake - Chabrol noir 2015
Ran Blake - piano ; Ricky Ford - tenor saxophone ;

Dominique Eade - vocals (#15) {pre-recorded in 2010}


El pianista nord-americà Ran Blake ens ofereix, amb "Chabrol Noir", un testimoni de la seva passió pel cinema negre.
Amb aquest disc, el pianista retia homenatge a un dels representants més famosos de la Nouvelle vague, el desaparegut director de cinema francès Claude Chabrol.
L'interès de Ran Blake pel cinema negre es remunta a la seva infància, quan va veure al cinema, quan només tenia dotze anys, "L'escala de cargol", la pel·lícula de Robert Siodmak estrenada el 1946. Aquest xoc inicial el va portar a descobrir altres directors llegendaris com Alfred Hitchcock, Otto Preminger, Fritz Lang, Elia Kazan i, per descomptat, Claude Chabrol. En els seus àlbums, Ran Blake sempre ha buscat conciliar el seu amor pel cinema negre amb la seva passió pel gospel, el soul, el bebop, el blues i la música clàssica.
Ran Blake, va néixer el 1935 , per tant té en el moment d’enregistrar aquest programa 87 anys i més de quaranta discos enregistrats a les seves espatlles.
Love Lament
Recorded at ICP Recording Studios, Belgium on July 13-15, 2012. 

 

Estadístiques de descàrregues del Jazz Expresso del 05-05-23 al 05-05-24. (Dades : ivoox.com)

El Jazz Expresso és un programa molt modest. En qüestió de pretensións, sempre he tingut molt poques. L'objectiu, 20 anys després, és ...