dimecres, 30 de novembre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 805 Bola Extra:Nikara, Julian Lage, Adam Kolker, Kazemde George


 1.
Julian Lage – View with a Room 2022
Julian Lage (guitarra), Dave King (batería), Bill Frisell (guitarra) Jorge Roeder (bajo)
El guitarrista Julian Lage ens presenta el disc View With A Room, una col·lecció de 10 composicions originals que marca el seu segon llançament per a Blue Note Records. Després d'haver consolidat el trio amb el baixista Jorge Roeder i el bateria Dave King , Lage amplia els seus horitzons amb la incorporació del genial guitarrista Bill Frisell, que afegeix la seva inimitable veu a aquest treball. De tota manera, deixa a tres del temes (Word for word, Heart is a drum, Castle Park) que el trio desenvolupi la seva química sense ell.

Tributary, Word for Word

2.
Kazemde George - I Insist 2021
Recorded at Big Orange Sheep in Brooklyn, NY on December 11-12, 2019
Kazemde George, tenor saxophone ; Sami Stevens, vocals ; Isaac Wilson, Wurlitzer and piano ; Tyrone Allen II, acoustic bass; Adam Arruda, drums
Kazemde George és un saxofonista i compositor amb seu a Brooklyn.. Criat per pares caribenys a Berkeley, Califòrnia, Kaz va estar exposat a una àmplia gamma d'estils musicals i toca el piano, el saxo i percussió des de ben jove.El seu àlbum debut de música original es va publicar el 22 d'octubre de 2021 a Greenleaf Music.
El senyor Kazemde George manifesta a la seva pàgina de bandcamp :
“I Insist és un reflex de les experiències, circumstàncies i persones que m'han fet ser qui sóc.Mitjançant aquesta música, espero expressar la meva identitat: la meva negritud, la meva masculinitat, la meva joventut i el meu jo ple, caribeny-americà, juntament amb totes les històries i sistemes que m’han portat fins aquí i a aquest moment . També espero que aquests temes reflecteixin les meves múltiples influències musicals. El meu objectiu és canalitzar grans mestres com John Coltrane, J Dilla (raper que va morir el 2006) i João Gilberto, així com els professors que m'han guiat, i els companys amb els quals he competit, amb els que he après i que m'han animat o inspirat.”



Things Line Up((Kazemde George), Coasts (Kazemde George), Skylight (Kazemde George, music/Sami Stevens, lyrics)




3.
Adam Kolker- Flag Day 2008

– Brooklyn, NY, June 14, 2007
Gnash, Don’t let it bring you down, Played twice
Adam Kolker (ts,sop,b-cl) John Abercrombie (g) John Hebert (b) Paul Motian (d)

Adam Kolker (Manhattan, Nova York, 12 de desembre de 1958]) és un músic de jazz nordamericà..
Després de formar-se en el grup de Ray Barretto de 1994 a 2002, el saxofonista, clarinetista i flautista Adam Kolker va debutar com a líder amb l'aclamat «Crazybird» i ha col·laborat amb diversos artistes (inclòs el bateria català Xavi Maureta en el disc conjunt «Meditacions») , també a projectes tan atapeïts com «Sultanic Verses» (on va tornar a tocar amb Ray Barretto) o «Reflections» en companyia de John Abercrombie.


Don't Let It Bring You Down, Played Twice




4.
NIKARA presents Black Wall Street - 2021
La vibrafonista, compositora, arranjadora i educadora Nikara Warren és defineix com una una autèntica nativa de Brooklyn. El seu avi és el pianista Kenny Barron, de manera que es pot dir que ve d’una família bastant musical.
De Warren,es diu que ha construït una estètica singular que uneix el jazz que l'ha envoltat des del seu naixementt amb els sons hip-hop i dancehall dels seus pares que van conformar els seus gustos musicals des de la infància.
Nikara Warren, vibràfon; Kenny Barron, piano (2, 7); Paul "bae.bro" Wilson, teclats; Hailey Niswanger, saxòfon tenor; Stephen "Khemestry" Fowler, trompeta; Be.Be. (4), Melanie JB Charles (10), veu; Parker McAllister, baix; Corey Sánchez, guitarra; David Frazier Jr., bateria, sampler.

Persistence , Thick Girls( ft. Kenny Barron)

Estadístiques de descàrregues del Jazz Expresso del 05-05-23 al 05-05-24. (Dades : ivoox.com)

El Jazz Expresso és un programa molt modest. En qüestió de pretensións, sempre he tingut molt poques. L'objectiu, 20 anys després, és ...