dissabte, 29 d’octubre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(28-10-22)799:Álvaro Torres,Alessandro Lanzoni,Kjetil Mulelid,Shuffle Demons


 1.
Alvaro Torres - Heart is the Most Important Ingredient (2022)
Alvaro Torres (piano), Joel Illerhag (Contrabaix), Kresten Osgood (bateria)
Label Sunnyside (SSC1651)
El compositor i pianista Álvaro Torres mostra interès pels diàlegs i les possibilitats entre el jazz i la improvisació lliure.
​Nascut a Madrid l'any 1993, es va graduar al Conservatori del Liceu l'any 2016. Des d'aleshores s'ha centrat en interpretar i compondre els seus propis projectes i també com a sideman, fent més de 150 concerts durant els últims dos anys. Les col·laboracions amb diferents grups l'han portat a Espanya, França, Regne Unit,Suïssa, Àustria, Dinamarca, Nepal, Colòmbia i Estats Units.
 
Declara que Ornette Coleman, Johannes Brahms i Paul Bley són algunes de les seves influències, però sempre buscant una veu pròpia.​
 
Álvaro ha participat en l'enregistrament de 5 discos. El seu primer treball com a líder "Specious Present" va ser publicat el 2019 pel segell discogràfic Fresh Sound New Talent. També ha col·laborat amb una extensa llista de músics com ara Massa Kamaguchi, Antonio Arnedo, Cesar Joaniquet, Bill Mchenry, Ivo Sans, Oriol Roca,i Félix Rossy, entre molts d’altres.
Tot i que Torres va descobrir la improvisació lliure a Barcelona, va ser a Copenhaguen on va conèixer el bateria Kresten Osgood. El sempre ocupat Osgood va introduir Torres en una escena d'improvisació increïblement activa i creativa i va obrir els ulls del pianista a diverses filosofies i pràctiques musicals diferents.
Ara resideix a Nova York.
 
 
The good Life  , Most
 
 
2.
Alessandro Lanzoni - Unplanned Ways 2019
 
Alessandro Lanzoni - piano , Thomas Morgan - double bass , Eric Mcpherson - drums
 
Recorded in Astoria, NY in March 2018
 
Aquest és el pianista italià Alessandro Lanzoni, concretament nascut a Florència. Ha estat durant molt de temps un dels joves pianistes de referència a Itàlia. Ha col·laborat amb músics com ara  Roberto Gatto i Aldo Romano. L’acompanyven en aqyuesta aventura americana dos grans noms del jazz internacional: Thomas Morgan, un contrabaixista molt sol·licitat que enregistra pel segell ECM i conegut per la seva col·laboració amb Bill Frisell i el bateria Eric Mcpherson, actiu en el trío de Fred Hersch i en infinitat d'altres formacions importants.
 
 
The Peacocks (Rowles), Upper Manhattan Medical Group (Strayhorn).
2022-2023/Lanzoni
 
3.
Kjetil Mulelid Trio - Who Do You Love The Most?
(Rune Grammofon 2022)
Kjetil A Mulelid - piano ; Andreas Winther - drums ; Bjørn Marius Hegge - double bass
 
 
Kjetil Andre Mulelid va créixer al petit poble Hurdal, Akershus a Noruega, i va començar a tocar el piano clàssic des de molt petit. El 2010 es va graduar a l'escola secundària de Jessheim. Després va fer estudiar un any a Oslo abans d'anar a fer una llicenciatura en interpretació de jazz a la Universitat Noruega. Aquí va aprendre amb grans mestres i posteriorment també es va graduar al programa de màster al al conservatori de Copenhaguen (DK) on va ser guiat per grans músics com Kresten Osgood, del que hem parlat abans i Kasper Tranberg.
 
"Who Do You Love The Most?" és el tercer àlbum del jove trio en poc més de quatre anys.
 
Gospel, Endless, Paul, The Road
 
4.
Shuffle Demons - All In 2021
 
Richard Underhill - alto and baritone saxophones
Kelly Jefferson - tenor saxophone
Matt Lagan - tenor saxophone
Mike Downes - acoustic bass
Stich Wynston - drums
 
"All In" és aquest àlbum instrumental dels  Shuffle Demons, famosos a Canadà que celebraven amb aquest disc 37 anys en música amb el seu 10è CD  Amb composicions de quatre dels cinc membres de la banda, la música es mou des del jazz contemporani  fins al jazz- funk .
 
One step ahead

 

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(03-05-24)925:Smack Dab,Ben Rosenblum,Eran Har Even,Designers,Jalen Baker.

  1 Smack Dab - Supertralla 2023 Smack Dab , una formació amb vuit anys de trajectòria, presentava l’any passat aquest disc , “Supertr...