dimecres, 16 de novembre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio.802 Bola Extra: Dave Zinno,Art Blakey,Dom Angelo Mongiovi,Helen Sung


  1.
Dave Zinno – Unisphere Fetish – c.2020

Dave Zinno (b) Mike Tucker (st) Eric Benny Bloom (t/flgl) Leo Genovese (tcl) Tim Ray (p) Rafael Barata, Rafael Rocha (dr/perc)


Unisphere, formació de Nova York, amb el baixista Dave Zinno com a líder, és, de vegades un quintet ,de vegades un sextet. El grup incorpora una al saxofonista tenor Mike Tucker i el trompetista Eric Benny Bloom,juntament amb el trombonista/arranjador Rafael Rocha i el pianista Tim Ray.. El quintet es transforma en sextet en cinc números més en què el teclista Leo Genovese s'incorpora a la secció rítmica.

Fetish es va gravar en dues sessions de sis hores el novembre del 2020 i és evident que els músics estaven contents de tornar a estar junts enmig d'una emergència sanitària mundial. Aquesta alegria per tocar junts és perceptible a l’enregistrament, , així com l'abundància d'energia i talent que impregna la formació Unisphere.

So Close So Far, Beatriz, Over The Horizon

2.
Live at Montreux and Northsea és un àlbum del bateria Art Blakey i The Jazz Messengers Big Band gravat el 1980 al Festival de Jazz de Montreux a Suïssa (amb un tema gravat al North Sea Jazz Festival dels Països Baixos) i publicat al segell holandès Timeless.

Escoltem el tema Bit a Bittadose, composició del saxofonista Bobby Watson.

Montreux Jazz Festival in Montreux, Switzerland on July 17, 1980

Art Blakey, John Ramsey – drums
Valery Ponomarev, Wynton Marsalis – trumpet
Robin Eubanks – trombone
Bobby Watson – alto saxophone
Branford Marsalis – alto saxophone, baritone saxophone
Bill Pierce – tenor saxophone
James Williams – piano
Kevin Eubanks – guitar
Charles Fambrough – bass

3.
Dom Angelo Mongiovi Trio 2020
Dom Angelo Mongiovi - guitarra ; Miguel Mendes - baixo ; Rostan Junior - bateria
Participações: Amaro Freitas - piano (faixas 1 e 5) ; Marcello Rangel - voz (Faixas 3,4,6 e 8) ; Thiago Albuquerque - piano (10) ; Luciano Emerson - clarinete (faixa 9); Thiago Henrick - flauta (faixa 9).
Gravado nos dias 9 e 23 de setembro de 2019 por Marco Melo no estudio Carranca

Guitarrista, productor i investigador, màster i doctor en música per la Universitat d'Aveiro (Portugal), la característica essencial de Dom Angelo Mongiovi sembla ser una una versatilitat artística i musical remarcable. Music, compositor, productor cultural, educador, etc.

Nino , Copo Vazio

4.
Helen Sung — Helen Sung with special guest Harlem Quartet : Quartet+ 2021
Helen Sung - piano ; John Ellis - tenor sax (1, 5, 6, 7, 8), soprano sax (11, 13) & flute (2, 3, 4) ; David Wong - bass ; Kendrick Scott - drums
Harlem Quartet: Ilmar Gavilan - violin I ; Melissa White - violin II ; Jaime Amador - viola ; Felix Umansky - cello.
Pianista / compositora i becària de Guggenheim 2021 Helen Sung, nascuda a Houston, Texas, d’ascendència xinesa, celebra el treball de dones compositores influents en el seu àlbum Quartet +, elaborant nous arranjaments de melodies de Geri Allen, Carla Bley, Mary Lou Williams, Marian McPartland i Toshiko Akiyoshi aportant també les seves pròpies composicions. Coproduït per la mestra de violí Regina Carter, l'àlbum combina el quartet de Sung amb les cordes del Quartet Harlem, guanyador d'un GRAMMY, en una original barreja d'influències jazzístiques i clàssiques.


Mary’s Waltz, Long Yellow Road

Estadístiques de descàrregues del Jazz Expresso del 05-05-23 al 05-05-24. (Dades : ivoox.com)

El Jazz Expresso és un programa molt modest. En qüestió de pretensións, sempre he tingut molt poques. L'objectiu, 20 anys després, és ...