dissabte, 12 de novembre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(11-11-22)801:Kontxi Lorente,Carlos Llidó,Beagle,Gonzalo del Val,Juan Ull,Manolo Valls


 1.
Kontxi Lorente Trío - Selected Songs 2019


La pianista i compositora Kontxi Lorente presentava el 2019 el seu tercer disc com a líder, “Selected Songs”. El seu primer disc al seu nom va ser “Mediterranean Sea”. Després de l’éxit del segon, “About me” , arribava aquest disc amb peces conegudes, exercint la pianista, en aquest cas de excel·lent arranjista, aconseguint l’objectiu de tot artista que aborda la reinterpretació de standards o de peces clàssiques : fer-los sonar com si fossin propis.
Kontxi Lorente lidera un trio format per ella mateixa, al piano, Alessandro Cesarini al contrabaix i Borja Barrueta a la bateria. Al disc també hi ha la col·laboració del percusionista Carlos Llidó a les congues.

Beautifull love, Danny Boy


2.
Carlos Llidó Septet - Camino Sanjuan 2011
Carlos Llidó – Conga & Percusión ; Albert Palau - Piano ; Alessandro Cesarini – Contrabajo ; Miquel Asensio "el Roget" – Batería ; Toni Belenguer – Trombón ; Paul Evans - Trompeta ; Iván Albuixech – Saxo Alto.
Al disc “Selected Songs” que acabem de presentar, he dit que hi havia la col·laboració del percusionista Carlos Llido. Doncs tot seguit passem al disc Camino Sanjuan que signava , en format de septet, l’any 2011.
Aquest és un projecte que va començar a elaborar-se des de l'experiència dels últims anys en les diferents formacions en les quals el percussionista Carlos Llidó ha participat, concloent en aquesta formació amb tres metalls i un quartet en la base rítmica. El repertori el formen temes originals escrits pels propis músics del septet.


Carmen (Toni Belenguer)

3.
Beagle - Speak Now 2015
L’any 2015 es va publicar el disc Speak Now. El signava la formació Beagle, amb alguns membres del grup amb arrels santsenques. David Txes - guitarra ; Sebastián Funkseca - teclats ; José Perciba - baix eléctric ; Lluís Vallès - saxo ; Danko Compta - bateria.

Slaughter on 10th Avenue


https://www.youtube.com/watch?v=GNaOIspRLhg

4.
Gonzalo del Val electric quartet - The Music of Steve Shallow 2013
Gonzalo del Val – Batería , percussió ; Víctor de Diego – Saxos Tenor y Soprano, Flauta ; Jaume Llombart – Guitarra eléctrica ; Vic Moliner – Baix eléctric .
L’any 2013 el gran bateria Gonzalo del Val signava, en format de quartet el disc “The Music of Steve Shallow “ dedicat a la figura i la música del gran baixista i compositor nordamericà Steve Shallow, que , a l’hora d’enregistrar aquest programa te 82 anys.

Wrong Together (S.Shallow)

5.
Juan Ull Quartet - Ciudade 2015
Juan Ull , Saxo ; Marc Ayza, bateria ; Roger Mas , Piano ; Tom Warburton , Contrabaix

Juan Ull és un saxofonista procedent del Conservatori de València que s'ha format als Estats Units passant per la Intercultural Saxophone Ensemble Of Philadelphia, la Universitat d'Indiana i la de Nova York, on es va graduar en Interpretació i Composició de Jazz.
El propi músic descriu així aquest álbum : "Ciudade es gente a mi alrededor, es uno mismo entre la gente, el ruido de los pensamientos, la música de la calle que suena a melancolía y esperanza, que contiene luces y sombras, el dorado de mediodía y el azul de la noche. Ciudade es lo que queda del día, es dónde vivo y dónde quiero ser".

Colours Of My Journey, Madagascar

6.
Manolo Valls Quintet - El Ball de les Muses 2020
Premi millor disc de jazz 2020 en els Premis Carles Santos de la Música- Institut Valencià de Cultura.
Trompeta: Pepe Zaragoza. ; Piano: Amadeo Moscardó. ; Contrabaix: Oscar Cuchillo. ; Bateria: Rubén Díaz. ; Saxo: Manolo Valls.

Tres anys després de la gravació de "República Cromàtica" –el seu primer disc com a líder i compositor– el saxofonista de jazz valencià Manolo Valls tornava amb aquest disc amb una nova formació, un nou projecte i un nou disc.

Va de blues, Kalakati

Estadístiques de descàrregues del Jazz Expresso del 05-05-23 al 05-05-24. (Dades : ivoox.com)

El Jazz Expresso és un programa molt modest. En qüestió de pretensións, sempre he tingut molt poques. L'objectiu, 20 anys després, és ...