dimecres, 1 de novembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 882:Chai Masters,Ralph Alessi,Greg Spero.


 

1.

Chai Masters - Magic Realism 2022

Antonio Mariano Moreno Glazkov (trompette, bugle), Lucas Martinez Membrilla (saxo ténor), Benjamin Thiebault (piano), Arin Keshishi (basse), Aurel Violas (Bateria)

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ybn7nauYkrk&list=OLAK5uy_m6HNpQMSwBCQ7H0WVqXgu7S-FalHb9gbA

 

Segons expliquen els membres del grup, els Chai Masters són un grup musical que celebra la imaginació narrativa a través de la seva música. Les seves composicions originals estan influïdes pel moviment literari del realisme màgic, que difumina la línia entre realitat i fantasia. El seu repertori és una fusió de flamenc, bandes sonores de cinema i jazz, on ritmes complexos es combinen amb melodies evocadores, acompanyades de textures i lirisme de trompetes i veu. El grup de sis músics va començar a treballar junts el 2018 al laboratori Karnatic del Conservatori d'Amsterdam, on van desenvolupar una química única i van perfeccionar el seu so actuant als Països Baixos. Van destacar com a finalistes en diferents concursos internacionals.. Durant el confinament, van publicar el seu primer EP i van col·laborar amb l'artista espanyol Antonio Lizana. L’any 2022 van publicar aquest àlbum de debut, "Magic Realism", que ha rebut crítiques molt positives i ha estat seleccionat com a Jazz Album of the Week per l’emissora de radio NDR d'Alemanya.

 

Momo, the girl who knew how to listen  ,   Magic Realism 


2.

Ralph Alessi - Imaginary Friends 2019

Ralph Alessi (tp) Ravi Coltrane (ts,sopranino) Andy Milne (p) Drew Gress (b) Mark Ferber (d)

 

Gravat Maig 2018, Studios La Buissonne, Pernes les Fontaines.

Ralph Alessi, nascut el 1963, és un trompetista i compositor nord-americà. Alessi és conegut pel seu virtuosisme en la interpretació i ha treballat amb diferents artistes, com Steve Coleman, Uri Caine, Fred Hersch i Don Byron. També ha estat professor a diferents universitats i escoles de música, i va fundar la School for Improvisational Music a Brooklyn. Alessi va estudiar música clàssica a la San Francisco Symphony i a la San Francisco Opera abans d'estudiar jazz al California Institute of the Arts, on va conèixer Ravi Coltrane, amb qui ha col·laborat durant molts anys. La seva relació musical és considerada com una de les millors combinacions de trompeta i saxo.

 

Ralph Alessi, publicava el 2019 el seu tercer àlbum amb ECM, Imaginary Friends, on liderava un quintet amb músics amb qui havia treballat durant molt de temps. Aquest àlbum inclou nou composicions originals i destaca la peça que hem escoltat, "Iram Issela" amb una melodia dolça i solos excepcionals de Ravi Coltrane al saxòfon. Alessi ha estat elogiat per la seva habilitat per evocar la tradició del jazz sense caure en els tòpics.

 

Iram Issela, Around the corner, Oxide 

 


3.

Greg Spero - The Chicago Experiment: Revisited 2023 

https://thechicagoexperiment.bandcamp.com/album/the-chicago-experiment-revisited

 

Aquest és un projecte que va començar amb The Philadelphia Experiment el 2001, després va continuar amb The Detroit Experiment el 2003 i The Harlem Experiment el 2007. La idea del projecte era reunir grups de músics connectats amb una ciutat per representar aquesta geografia integrant les seves diverses cultures musicals. The Chicago Experiment va arribar l’any 2022, dirigit pel pianista, productor, compositor i arranjador Greg Spero. Després de l'èxit global de The Chicago Experiment,, Greg Spero presenta en aquest segon volum The Chicago experiment: revisited,  8 temes inèdits de les sessions originals. 

 

Beauty

Makaya McCraven (drums)

Marquis Hill (trumpet)

Joel Ross (vibraphone)

Jeff Parker (guitar)

Darryl Jones (bass)

Greg Spero (piano) 

 

Like Him (id.Sense Joel Ross)

Ruslan (id.Sense Joel Ross)

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...