dimecres, 29 de novembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 891:Lage Lund,Andrés Vial,Stéphane Grappelli (A L_ _P I A N O) ,Steve Kaldestad.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.

Lage Lund - Unlikely Stories

– Brooklyn, NY, November 5, 2009

 

Edward Simon (p) Lage Lund (g) Ben Street (b) Bill Stewart (d)

Lage Fosheim Lund (nascut el 12 de desembre de 1977) és un Guitarrista noruec

 

El Guitarrista Lage Lund va fer el seu primer debut líder de Criss Cross el 2008 amb les brillants Early Songs ( Criss 1307 ). Passant d'un quintet a un quartet, tornava el 2009  amb Unlikely Stories, un vibrant conjunt de temes principalment originals amb el suport del pianista Edward Simon , el baixista Ben Street i el bateria Bill Stewart .

 

Lund va ocupar el primer lloc a la International Thelonious Monk Guitar Competition i s'ha guanyat renom com un dels intèrprets més sol·licitats del món. 

 

Ha aparegut en dues sessions de Criss Cross dirigides per Seamus Blake, Way Out Willy ( Criss 1288 ) i Bellwether ( Criss 1317 ), a més del seu memorable treball de sideman amb David Sanchez, Marcus Strickland, Kendrick Scott, Jaleel Shaw, Donny McCaslin, Will Vinson i molts altres.

 

Lage Lund va ser el primer Guitarrista elèctric que va assistir a Juilliard . Posseeix una sofisticació harmònica sorprenent i una veu singularment fluida com a solista, qualitats que son patents a Unlikely Stories.

 

Swagger, Worms 

 


2.

Andrés Vial - When is Ancient ?  2020

Andrés Vial. (Compositor), Andrés Vial (piano), Martin Heslop (contrabaix), Tommy Crane (bateria)

https://andresvial.bandcamp.com/album/when-is-ancient

Andrés Vial és un pianista, multiinstrumentista, compositor, improvisador i pedagog de Mont-real. Ha col·laborat amb diversos artistes com Joe Chambers, Peter Bernstein, Ingrid Jensen, entre molts d'altres actuat en més de 50 festivals internacionals, incloent el Festival Internacional de Jazz de Vancouver 2019 i el Festival de Jazz OFF 2022 a Mont-real. Ha publicat 8 àlbums com a líder, incloent els àlbums "Gang of Three" i aquest "When Is Ancient?", nominats als premis Juno. Té un doctorat en interpretació de piano jazz de la Universitat McGill i ha impartit classes magistrals en diverses institucions. A més, ha escrit articles sobre jazz i improvisació per a revistes com Downbeat Magazine i Cumulus Press, i ha compost música per a cinema i dansa contemporània

 

La nuit est un soleil voilé, Senderos


3.

Stéphane Grappelli - Passage Gioffredo (2022)

 

Stéphane Grappelli (piano).

 

Enregistraments inèdits de Stéphane Grappelli al piano, accessibles per primera vegada als amants de la música. Improvisacions al voltant dels grans estàndards del jazz: Tea for Two, Satin Doll, Time after Time, Looking at you...Stéphane Grappelli serà recordat com una llegenda del violí, però no hem d'oblidar que el piano va ser el seu primer instrument. Segons ell, era l'instrument essencial per dominar els acords i les harmonies. Tot i que el talentós violinista també era un excel·lent pianista, els testimonis enregistrats de Stéphane Grappelli al piano són molt rars. Aquests enregistraments inèdits revelen un artista d'humor juganer, que desplega tota la seva inspiració, servida per un talent excepcional. Un descobriment magnífic amb motiu del 25è aniversari de la desaparició del músic!

 

Looking at you, All God's Chillun Got Rhythm, Makin Whoopee

 


 

Steve Kaldestad, • Live At Frankie's Jazz Club 2022

Steve Kaldestad – tenor saxophone ; Chris Gestrin – piano ; Conrad Good – bass ; Jesse Cahill - drums 

https://stevekaldestadjazz.bandcamp.com/album/live-at-frankies-jazz-club

 

Steve Kaldestad és un saxofonista i educador musical canadenc

Originari de Saskatchewan, Kaldestad va assistir a la Universitat McGill, on va estudiar sota la tutela de Lee Konitz.Des que es va traslladar a Vancouver el 2008, Steve Kaldestad s'ha convertit en un dels saxofonistes més demandats de l'escena.

 

Barbara, Garden Hand Blues



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...