dijous, 9 de novembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 885:Yaron Herman,Marcelo Escrich Silent Trio,Neil Swainson,Jochen Rückert,Mike Casey,Johan Farjot.

Translator


1.

Yaron Herman Trio – A Time For Everything 2007

Yaron Herman (piano), Matt Brewer (contrabaix), Gerald Cleaver (bateria)

Aquest àlbum ens ofereix la quinta essència del trio contemporani. Com el títol del disc indica, A Time For Everything, vivim uns temps que resumeixen tota la història anterior de la Humanitat. I per això ens ofereix versions de temes de llarg recorregut, deconstruint-los a la seva manera, al cap i a la fí, el que ha fet el jazz tota la vida. De Leonard Cohen  a Björk passant per Britney.

Army of Me (Björk)


2.

Marcelo Escrich Silent Trio - Charlie Haden Songbook (2016)

L’any 2016 es publicava el disc Charlie Haden Songbook que signava el Marcelo Escrich Silent Trio. Un trio format per Luis Giménez a les Guitarres, Alberto Arteta als Saxos tenor y soprano i Marcelo Escrich al contrabaix i als arranjaments. Li dedicaven el disc a música composada pel gran contrabaixista Charlie Haden.

Salmo Nº3 para Recordar a Mauro Urriza , Nightfall


3.

Neil Swainson • Fire In The West 2022

https://neilswainsonquintet.bandcamp.com/album/fire-in-the-west

El baixista i compositor Neil Swainson, que ha col·laborat amb músics com Woody Shaw i George Shearing, va publicar l’any 2022 el disc "Fire in the West", el qual mostra la seva evolució com a líder i compositor. Amb una formació excepcional, que inclou Kelly Jefferson i Brad Turner, Swainson va donar vida a aquest nou àlbum, dedicant algunes composicions a les seves influències musicals i a experiències personals significatives.

El disc, produït en col·laboració amb Cory Weeds, va ser enregistrat a North Vancouver i reflecteix diverses influències i experiències personals de Swainson, incloent-hi el títol "Fire in the West", inspirat en els devastadors incendis de la regió d'Okanagan el 2021. Aquest treball es important també com a símbol del jazz canadenc contemporani, una escena que s’enfronta a reptes de tota mena en moments difícils com els que vivim.

Neil Swainson – contrabaix ;  Renee Rosnes – piano ; Lewis Nash – bateria ; Brad Turner – trompeta ; Kelly Jefferson – saxo tenor.

Cascades


4.

Jochen Rueckert - With Best Intentions 2023

https://jochenrueckert.bandcamp.com/album/with-best-intentions

 

Recorded May 1st and 2nd 2022

at Loft Cologne (Köln) by Christian Heck

Mark Turner tenor saxophone; Nils Wogram trombone; Joris Roelofs bass clarinet ; Doug Weiss bass;  Jochen Rueckert drums

Jochen Rückert, (nascut el 13 de maig de 1975 a Colònia, Alemanya) és un bateria  alemany. Resideix a la ciutat de Nova York des de 1997 i té la nacionalitat nord-americana. Germà del pianista Thomas Rückert, va començar a practicar la bateria als sis anys. Es pot escoltar en més de 120 àlbums i ha treballat o gravat amb músics i bandes de primer nivell.

The Dress, Rainbow Road, Catholic Mahogany

 


5.

Mike Casey • In The Before: Live At The Side Door 2023

https://mikecasey.bandcamp.com/album/in-the-before-live-at-the-side-door

Mike Casey - Tenor Saxophone, producer, composer, mixing engineer, mastering engineer ; Matt Dwonszyk - Acoustic Bass ; Corey Garcia – Drums;

Recorded Live at the Side Door Jazz Club

Old Lyme, CT USA

Feb 28 2020 

Aquest és el saxofonista i compositor Mike Casey, resident a Los Angeles. La seva música barreja el jazz amb influències tan variades com el dubstep, drum'n'bass, funk, R&B, hip hop i ritmes i harmonies de tot el món, buscant l’equilibri entre un esperit creatiu d’avanguarda i els continguts melòdics. Amb 6 àlbums i nombrosos singles que acumulen més de 30 milions de reproduccions, la música de Casey ha rebut suport de mitjans com BBC, Downbeat, JazzTimes i KCRW, així com de Spotify, tot i ser un artista independent. El 2020, el seu trio va ser un dels 5 finalistes del "DC Jazz Prix" l. Casey ha portat els seus directes a escenaris destacats com el Kennedy Center, el Philadelphia Museum of Art i Auditori Nacional nordamericà , entre d'altres.

Venus (Live)


6.

Johan Farjot & Friends - Caravan party (2023) 

Johan Farjot (piano, direction), Baptiste Herbin (saxophone alto), Laure Sanchez (contrabaix), Julie Saury (batterie), Hugh Coltman (voix), Ensemble Saxo Voce, Thibaut Canaval (saxophone soprano), Miyu Koda (saxophone soprano), Guillaume Pernes (saxophone alto), Zephania Lascony (saxophone alto), Marianne Demanchaux (saxophone ténor), Stéphane Laporte (saxophone ténor), Mia Sugimoto (saxophone baryton), Saya Yamamoto (saxophone baryton)

La paraula "Caravana" té una etimologia persa fascinant que remunta als temps antics, evocant viatges nòmades i solidaritat. A través de la música, aquest disc, "Caravan Party", celebra sobre tot l'amistat al Bal Blomet, un veterà club de jazz vell parisenc. Mary Lou Williams i Meredith Monk, juntament amb altres compositores, enforteixen aquest esperit de llibertat. A més, s'explora l'exili i l'amor amb diferents cançons. Joni Mitchell i Alice Coltrane expressen viatges emocionals aportant també les seves obres, ressaltant la profunda connexió entre la música i l'ànima i sentit del que significa viatjar.

Mitchell, autora de “Woodstok”,  no va poder actuar al festival per qüestions d’agenda, i es va inspirar per escriure la cançó en la narració  que li va fer el que llavors era el seu xicot, Graham Nash, que si que hi havia actuat.

Caravan (Juan Tizol), Woodstok (Joni Mitchell)



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...