dimarts, 7 de novembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 884:Rymden,Jason Fabus,James Brown,Frank Kimbrough.


 

1.

Rymden - Reflections and Odysseys 2019 

 

https://rymden3.bandcamp.com/album/reflections-and-odysseys

Bugge Wesseltoft : Piano & Rhodes ; Magnus Öström: Drums & Percussion ; Dan Berglund: Bass

 

Bugge Wesseltoft (nascut l'1 de febrer de 1964 a Porsgrunn) és un músic de jazz noruec, pianista, compositor i productor, un músic que aprecia la música de diferents cultures i creu en la seva capacitat de connectar persones. Defensa el "Jazz europeu com a forma d'art pròpia" i torna al format de trio de piano amb Magnus Öström, (nascut el 3 de maig de 1965) bateria suec, conegut per haver format part del primer Esbjörn Svensson Trio (e.s.t.) i completa el trio el contrabaixista suec Dan Berglund (nascut el 5 de maig de 1963). Els grups New Conception of Jazz (Projecte de Wesseltoff) i e.s.t. van produir música excel·lent i han influït en nous talents d'Escandinàvia. RYMDEN és la unió de dues potències del jazz europeu del segle XXI. La seva música reflecteix l'esperit escandinau actual, amb dinamisme, melodies melancòliques, sons cinematogràfics i èpics, moments de tensió i d’alliberament. Utilitzen els seus instruments de forma innovadora, amb un lleuger toc electrònic.

 

The Lugubrious Youth of Lucky Luke, Bergen





2.

Jason Fabus Trio - Another Standard 2022

El 2n àlbum d'estudi del saxofonista Jason Fabus i el seu trio. Inclou nou cançons originals i un parell de melodies vocals cantades pel mateix Jason.

 

llançat el 30 d'abril de 2022

 

Jason Fabus - saxo alt, veu

Shane Savala - guitarra

Brian Ward - baix

 

feat. Brian Clancy al saxo tenor (temes 3, 6, 9)

 

Another standard, Steph’s boys, Poor Umbrella (feat. Brian Clancy)




3.

El món del jazz va quedar commocionat i profundament entristit per la notícia de la mort del pianista Frank Kimbrough el desembre del 2020, amb només 64 anys. Per honorar la memòria de Frank Kimbrough, el segell Palmetto va publicar el setembre de 2022 "Frank Kimbrough 2003-2006", que recopila dues sessions de trio d'un període especialment fructífer de la seva carrera.

Tal com escriu la compositora i directora d’orquestra Maria Schneider a les notes del disc, "Cada cançó és una joia pura: una escriptura magnífica, un desenvolupament magnífic de patrons, una improvisació absolutament captivadora... És un plaer escoltar cadascun d'aquests enregistraments fets en un període de la interpretació i l'escriptura de Frank que Estimo".

 

Frank Kimbrough - 2003-2006 (2022)

 

Frank Kimbrough (piano), Ben Allison (contrabaix), Matt Wilson (bateria)

 

Lullabluebye, Centering 




4.

James Brown - Song Within the Story 2022

James Brown guitar/compositions ; Clark Johnston bass ; Anthony Michelli bateria ; Mike Murley tenor saxo (on tracks 3,6 & 7)

Han passat deu anys entre el darrer disc del guitarrista de jazz canadenc James Brown i aquest Song Within the story de 2022.Amb el baixista Clark Johnston i el bateria Anthony Michelli, el trio de Brown s'ha guanyat el respecte en els darrers anys com un dels millors combos de jazz de Toronto. Se'ls uneix en tres temes el reconegut saxofonista tenor Mike Murley.



Song Within the Story(feat. Mike Murley), Nice Folk

 



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...