dimarts, 7 de maig del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.


 

1.

The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023

https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXCGaFXZw

 

Alto Saxophone – Dick Oatts, Martin Diaz

Bass – Philip Lewin

Drums – Nitin Parree

Guitar – Joan Fort

Tenor Saxophone – Frank Groenendijk

 

The Dam Jawn és una banda formada per cinc joves músics de l'escena de jazz d'Amsterdam que es van trobar a través d'una experiència compartida als Estats Units. Després de viure junts a Filadèlfia durant mig any, van trobar la seva veu col·lectiva component i arranjant nova música inspirada en la seva experiència.

Tot i que tots cinc viuen i són actius a Amsterdam, el quintet és internacional. Martín Díaz (saxo alt) i Joan Fort (guitarra) són nascuts a Barcelona, Espanya. Philip Lewin (baix) a Stuttgart, Alemanya i Nitin Parree (bateria) així com Frank Groenendijk (saxo tenor) són dels Països Baixos.

El seu àlbum debut compta amb el llegat del saxofonista alt Dick Oatts, que també els va mentoritzar en el procés d'escriptura i arranjament de la seva música. Oatts, un saxofonista de jazz americà, ha sigut una influència fonamental per a la banda.

The Dam Jawn ha forjat el seu propi so, inspirat en l'energia i el sentiment de l'escena de jazz actual de Filadèlfia, així com en el seu ric passat musical.

 

The Master Street , Atlanta


2.

Passenger - Morten Schantz Trio 2022

https://mortenschantz.bandcamp.com/album/passenger

https://open.spotify.com/intl-es/album/6scMvwpK5ncTSk7Ab8H1Qe?si=47bTAxNqTu-HAEa3CFwZFQ

 

El darrer llançament del pianista danès Morten Schantz i el seu trio, "Passenger", ofereix un jazz contemporani enèrgic i composicions complicades però embolicades en una simplicitat semblant a la del pop. Aquest és el tercer àlbum d'estudi del grup, que explora tant el familiar com l'inesperat, oferint una extensió modernitzada del so icònic del trio de piano escandinau.

La paleta del grup s'amplia amb la inclusió de metalls, percussió i Ondes Martenot. Els 15 anys de trajectòria professional junts es noten en la facilitat amb la qual teixeixen les seves riques influències.

Els tres músics són molt actius en les escenes musicals danesa i mundial, amb reputacions i reconeixements importants.

Morten Schantz: Piano + Ondomo and Rhodes Electric Piano on "Passenger"

Morten Ankarfeldt: Double Bass

Janus Templeton: Drums

 

Convidats

Ayi Solomon – Percussion (1,3,4, 8)

Anders Banke – Flute, Clarinet (4, 8)

Nicolaj Henriques - Bassoon (4, 8)

Anders Malta – Flugelhorn, Trumpet (4, 8)

 

Hidden Island, Ankarhelten

 


3.

tRAÇ – tRAÇ 2023

https://tracjazz.bandcamp.com/album/tra-2

 

Doncs un altre trio, en aquest cas format per Josep Perxés al piano, Oriol Casadevall al contrabaix i Marc Clos a la bateria. Aquest trio de piano establert a l'Empordà publica un àlbum amb creacions pròpies, després de realitzar una sèrie de recitals enfocats en l'obra de figures com Thelonious Monk i Charles Mingus, a més de treballar conjuntament amb el saxofonista Ramon Cardo. Els membres del grup, Perxés, Casadevall i Clos, que es reuneixen sota el nom de tRAÇ, ens ofereixen en aquest àlbum epònim una col·lecció de peces que neixen d'un ventall d'influències eclèctiques, que van des de la música clàssica fins al trio de piano modern, amb incursions al pop i el rock, i inspiracions variades, inclosa l'afamada etiqueta discogràfica ECM. Aquest repertori original també inclou una adaptació singular d'un madrigal de Carlo Gesualdo.

Al aire  / Moro, lasso, al mio duolo (Carlo GESUALDO, Libro sesto di madrigali, 1611

arranjament: tRAÇ)


4.

Chocho Cannelle - Libre à l'intérieur 2022

 

Léo Danais (bateria), Arthur Guyard (piano), Camille Heim (harpe électro-llanera), Timothé Renard (clarinet baix)

 

Chocho Cannelle, és un quartet que combina instruments elèctrics i acústics, jazz actual i sonoritats llatines. El grup està format per Léo Danais, Arthur Guyard, Camille Heim i Timothé Renard. La seva música reflecteix les influències de diversos estils, des del jazz fins a les músiques del món. Camille Heim, lider del grup, és una arpista amb una àmplia experiència en diversos àmbits musicals, com l'òpera i el jazz. Chocho Cannelle ha guanyat diversos premis i reconeixements i ha publicat un EP que ha rebut elogis de la crítica. Camille Heim també participa en altres projectes musicals i demostra una gran versatilitat en la seva pràctica artística.

 

Incubation

 


 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio(17-05-24)928: Vermut Jazz, Pol Omedes,Tasty Time.

  Vermut Jazz al Casinet d’Hostafrancs. Com cada any , arriba una nova oportunitat de gaudir dels vermuts musicals que ens ofereix el ci...