dimecres, 15 de novembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 887:7th Sense,David Helbock,The Bad Plus.


Translator

 

1.

7th Sense – Light in Chaos 2022

https://7thsenseee.bandcamp.com/album/light-in-chaos

 

Sergiu Bivol - Trumpet ; Lucas Contreras - Guitar ; Adi Stoenescu - Fender Rhodes, Piano ; 

Laura Benedek - Bass ; Gabi Matei - bateria 

 

7th sense és un Grup romanés liderat per la baixista Laura Benedeck.

 

'Light in Chaos' és una obra formada per nou melodies originals, que compten amb músics notables del Regne Unit, com el trombonista establert a Glasgow Liam Shortall i el percussionista establert a Peckham–, Will Fry, així com de Romania, com la cantant Luiza Zan i el saxofonista– Alexandru Arcuș.

 

Two Moons (Amb Will Fry - Percussió), Wild Birds(Amb Will Fry - Percussió), Rozana


2.

David Helbock - Into the Mystic 2016

https://davidhelbock.bandcamp.com/album/into-the-mystic

 

David Helbock / piano ; Raphael Preuschl / bass, ukulele ; Reinhold Schmölzer / drums

 

David Helbock, un pianista austríac de 32 anys, afirma que els músics no poden inventar res completament nou, però poden agafar idees i afegir-hi el seu toc personal. Ell forma part d'una generació de músics de jazz que redefineixen la música antiga i nova, desafiant els prejudicis  sobre estil i personalitat. Helbock destaca que molts músics de jazz avui en dia parteixen de cançons pop com a base per a les seves creacions. Al seu debut amb l'àlbum "Into the Mystic" es mostra com un  manipulador de so extremadament hàbil i un experimentador amb una sensibilitat contemporània. Helbock es basa en diverses fonts d'inspiració per a la seva música, incloent incidents quotidians, la natura,  i influències musicals i textos escrits. Amb el seu Trio, explora una àmplia varietat d'estils musicals amb imprevisibilitat i sentit de l'humor. Per a Helbock, la música té la capacitat d'apoderar-se de les emocions més enllà de les paraules i el seu objectiu és explorar el misteri inherent a la música. 

 

The Soul , Star Wars theme, A child is born 

 


3.

The Bad Plus (2022)

 

Reid Anderson - Bass ; Dave King - Drums ; Ben Monder - Guitar ; Chris Speed - Tenor Saxophone, Clarinet 

 

https://thebadplus.bandcamp.com/album/the-bad-plus

 

Després de 21 anys, el grup The Bad Plus s'ha reinventat com un quartet dinàmic. Amb el seu àlbum homònim, desafien les convencions i exploren noves direccions en el jazz. Tot i els canvis de membres, mantenen el seu llenguatge musical únic i la seva passió inconfusible. Segons el baixista del grup  Reid Anderson, publicar un disc amb l'energia d'un àlbum debut després de més de 20 anys és un èxit en la reinventació. Dave King, el bateria,  afirma que fan la mateixa declaració que van fer fa 21 anys, però amb una instrumentació completament diferent. Reid Anderson destaca la frescor de la música d'aquest disc. La formació original de la banda va canviar el 2017, però van decidir reinventar-se una vegada més, reclutant músics talentosos com Ben Monder, Theo Bleckmann, Guillermo Klein, Paul Motian i Chris Speed. El procés de desenvolupament va requerir esforç i perseverança, però els resultats són emocionants i enèrgics, mantenint l'aventura de la banda i explorant nous camins musicals. Treballant amb l'enginyer Brett Bullion, han aconseguit un so singular que destaca la invenció i l'excel·lència del grup. Amb aquest àlbum, The Bad Plus reafirma la seva rellevància i longevitat, oferint una força creativa totalment nova.

 

Motivations II, Sun Wall, You Won't See Me Before


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...