dissabte, 28 d’octubre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(27-10-23)881:Daniel García,Kenny Wheeler,Brian Dickinson,Ethan Iverson ,Lubos Soukup i més..

Translator


 

1.

Daniel García Trio – Vía de La Plata 2021

https://danielgarciadiego.bandcamp.com/album/via-de-la-plata

 

Músics: Daniel García (piano); Reinier Elizarde ‘El Negrón’ (contrabajo); Michel Olivera (bartería). Músics convidats: Ibrahim Maalouf (trompeta); Anat Cohen (clarinete); Gerardo Nuñez (guitarra flamenca)

 

'Via de la Plata' era el quart disc del pianista Daniel García Diego (Salamanca, 1983), un jazzman format al Berklee College of Music de Boston, on va ser alumne del pianista panameny Danilo Pérez.

 

Daniel Garcia Diego feat. Ibrahim Maalouf - The Silk Road

Daniel Garc​í​a Diego feat. Anat Cohen - Via de la Plata


2.

Kenny Wheeler • Brian Dickinson – Still Waters 1999

Recorded: June 21 1998 at Glenn Gould Studio, Toronto. Label:  Hornblower Records

 

El trompetista Kenny Wheeler i el pianista Brian Dickinson formen un duo amb una química musical excepcional a aquest àlbum, "Still Waters". Les seves interpretacions conjuntes són completes i captivadores, no es troba a faltar la presència d'un baixista. Les composicions, tant de Dickinson com de Wheeler, són belles i sorprenents.

 

The Forks, Still Waters, Gentle Piece


3.

Ethan Iverson, Featuring Jack Dejohnette And Larry Grenadier • Every Note Is True 2022

Ethan Iverson (piano); Jack DeJohnette (batería); Larry Grenadier (contrabajo)

 

El pianista Ethan Iverson, juntament amb Larry Grenadier al baix i Jack DeJohnette a la bateria, forma un trio flexible però cohesionat en el seu primer enregistrament per Blue Note. Naveguen pels gèneres inclinant-se de vegades per la tradició, però donant als temes  un context fresc. Destaquen la participació del cor virtual de 44 veus a "Every Note is True" i les influències clàssiques a "The Eternal Verities". L'àlbum inclou homenatges, blues i una emotiva interpretació de la composició "Blue", original de DeJohnette. 

 

Goodness Knows, Blue


4.

Lubos Soukup Quartet – Machina Mundi 2022

Lubos Soukup (tenor/soprano saxophone, clarinet); William Larsson (rhodes, keyboards, effects); Graig Earle (double bass); Daniel Johansson (drums); Karmen Roivassepp  (vocals)

 

Lubos Soukup, el líder de Machina Mundi,  és un músic, compositor i educador amb seu a Copenhaguen, Dinamarca. Els seus instruments principals són el saxo tenor i soprano, així com el clarinet. A més, toca la flauta i el piano. Fa gires regulars per Europa i ha tocat en nombrosos festivals internacionals de jazz.

A la seva pàgina web es pot llegir :

Machina Mundi és una banda escandinava amb un so diferent. Els músics s'insipiren en la llegendària banda Weather Report i en el seu ús de diferents tipus de sintetitzadors, teclats i diversos efectes, i també troba l'inspiració en el projecte Underground de Chris Potter. Les composicions escrites per Lubos Soukup són elegants i elaborades a mà. Són ben acceptats pel públic a causa del "bon rotllo" que inspira la seva música, les línies melòdiques i els solos emocionants. Un univers harmònic únic convida els oients a imaginar un cel fosc escandinau en un moment donat. Quan apareixen els ritmes palpitants, la imaginació dels oients experimenta els carrers concorreguts de Nova York.

 

Black and White Sphinxes, Dream


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...