dissabte, 15 d’octubre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(14-10-22)797: Jorge Pardo, Joe Lovano, Jesse Ryan,Dani Pèrez

1.

Joe Lovano Nonet - On This Day At The Vanguard 2002

On This Day At The Vanguard és un àlbum gravat en directe el setembre de 2002 al famós Village Vanguard de Joe Lovano amb el seu premiat nonet. Va ser llançat el 8 de juliol de 2003 a través del segell Blue Note.
Larry Farrell – trombó
Steve Slagle – saxo alto
Scott Robinson – saxo baríton
George Garzone – saxo tenor
Ralph Lalama – saxo tenor
Barry Ries – trompeta
John Hicks – piano
Dennis Irwin – contrabaix
Lewis Nash – bateria
Joe Lovano – saxo tenor

My Little Brown Book (Billy Strayhorn)


2.
Jorge Pardo - Trance Sketches 2022

Músics: Jorge Pardo (saxo tenor, flauta); Gil Goldstein (teclats); Matt Garrison (baix); Mark Guilliana (bateria); Edmar Castañeda (arpa); Juanito Pascual (guitarra); Rycardo Moreno (guitarra); Melón Jiménez (guitarra); Guillermo Barrón (calaix); Bego Salazar (veu); Genavya Iyer Doraiswamy (veu)

Un disc , una declaració de principis del flautista maddrileny Jorge Pardo on s’envolta de uns músics per recórrer els camins més diversos emparentats amb el jazz , amb el flamenc i com sempre amb el talent inconmensurable d’aquest artista.
La música d’aquest disc té el seu origen al Documental “Trance” , que s'endinsa en la vida i obra de Jorge Pardo. Acompanyem al músic, que va ser el flautista i saxofonista del mític sextet de Paco de Lucía en els seus viatges al voltant del món durant dos anys. En aquests viatges, Jorge Pardo tindrà trobades i converses amb figures de la música com ara Chick Corea, Niño Josele, Duquende, Mark Guiliana, Niño Josele, Bandolero, Farruquito, Antonio Serrano o Ana Morales, amb l'objectiu d'organitzar un esdeveniment molt especial: un concert anomenat TRANCE. En el camí, el músic, que creu en la vida com a art i en l'art com a vida, es trobarà amb multitud de dificultats en aquesta road movie sobre el flamenc i el jazz, on comptarem amb grans moments musicals.



3.

Jesse Ryan - Bridges 2019
Jesse Ryan - Saxophones, Composer, Percussion (track 2) ; Joanna Majoko - Voice (tracks 3, 6)
Guitar : Lucian Gray - (tracks 6,7) ; Sean Clarey (tracks 2, 3) Andrew Marzotto (tracks 1, 9) ;
Ewen Farncombe - Piano, Fender Rhodes
Marc Rogers - Bass (all tracks} ; David Richards - Drums (all tracks)
Nicolas Frangini-Salvo - Congas (track 7) ; Mt. Cullane Tambrin Band (tracks 1, 5, 9, 10)

L'enregistrament de debut del saxofonista i compositor Jesse Ryan titulat Bridges, és una proposta eclèctica que beu tant del jazz com de les tradicions afrocaribenyes: una veritable celebració de les connexions culturals, rítmiques i expressives entre Amèrica del Nord i les illes del Carib.

Aquest projecte, Bridges va començar a prendre forma el 2016, amb la voluntat del músic per compondre, interpretar i gravar música que significa la connexió de la herència dels seus orígens a Trinitat i Tobago i l'amor per la tradició jazzística. L'àlbum presenta nou temes tres dels quals compten amb els tambors Tambrin,instruments tradicionals de percussió de la pàtria de Jesse l'illa de Tobago i que s'ha mantingut en gran mesura inalterada des que va començar a l'època colonial. Una banda tambrin normalment inclou cinc músics que toquen tres tambors (tres tambors de pell de cabra, un triangle i un violí o harmònica. Un d’aquest temes és el tema inicial de l'àlbum, Big Ole Shoes, que acabem d’escoltar.

Big Ole' Shoes (Featuring Mt. Cullane Tambrin Band) , Bridges, Zambian Offertory (Featuring Joanna Majoko)

4.
Dani Pérez trio - Resumen 2016
Dani Pérez – Guitar ; David Mengual – Bass ; David Xirgu – Drums



El guitarrista Dani Pérez va publicar “Resumen” l’any 2016 . Era el seu tercer disc com a líder, acompanyat pel seu trio habitual, format per David Mengual i David Xirgu.
“Resumen” va ser gravat en viu en Robadors23 per Jordi Matas, el quart element d’aquest projecte, com reconeix el mateix Dani Pérez.
Blues tres, Nunca solo

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(03-05-24)925:Smack Dab,Ben Rosenblum,Eran Har Even,Designers,Jalen Baker.

  1 Smack Dab - Supertralla 2023 Smack Dab , una formació amb vuit anys de trajectòria, presentava l’any passat aquest disc , “Supertr...