dimecres, 5 d’octubre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio Bola Extra:Peter Erskine,Robinson Khoury,Adam O’Farrill,Joel Frahm,Tigran Hamasyan


 1.
Peter Erskine – Live in Italy 2022
Data de publicació: 18 de maig de 2022

Enregistrament en directe del concert que significava la culminació de la gira italiana que va fer el trio de Peter Erskine el 2021. Peter Erskine a la bateria, Alan Pasqua al piano i Darek Oles al contrabaix.
L'àlbum es va gravar en un concert a Camogli, Itàlia, el 19 de novembre de 2021
A les notes que acompanyen el disc, el baixista John Patitucci escriu : "No hauria de sorprendre que Peter Erskine, Alan Pasqua i Darek Oles, que han tocat junts durant molts anys, són de fet, una il·lustració perfecta de per què tocar en un trio de jazz és tan important, tant maco, d’una manera vulnerable i, en última instància, commovedor i poderós".
New Hope (Alan Pasqua) , Nuages (D. Reindhardt), Old School Blues (Alan Pasqua)

2.
Tigran Hamasyan - StandArt 2022
Tigran Hamasyan (piano), Matt Brewer (Contrabaix), Justin Brown (Bateria) més col·laboracions de Mark Turner (saxo), Joshua Redman (saxo) , Ambrose Akinmusire (Trompeta)
Tigran Hamasyan (nascut el 17 de juliol de 1987) es un pianista armeni . Les seves composicions tenen força influència de la tradició de la música popular armenia. De vegades fa servir, fins i tot , les escales d’afinació tradicionals.
Nonesuch Records publica StandArt del pianista i compositor Tigran Hamasyan, el seu primer àlbum d'estàndards nord-americans, el 29 d'abril de 2022. StandArt inclou cançons de Richard Rodgers, Charlie Parker, Jerome Kern, David Raksin i altres; també inclou una peça que Hamasyan improvisa amb els seus companys de banda -el baixista Matt Brewer i el bateria Justin Brown- i el trompetista Ambrose Akinmusire, que apareix en dos dels temes de l'àlbum. Altres convidats especials inclouen el saxofonista i company de segell Joshua Redman a "Big Foot" de Charlie Parker, així com el saxofonista Mark Turner a Jerome Kern i "All the Things You Are" d'Oscar Hammerstein. Produït per Hamasyan i gravat la primavera passada a Los Angeles, StandArt és el primer llançament de música nord-americana de Hamasyan, havent publicat anteriorment només composicions originals i música tradicional armènia.

All The Things you are Jerome Kern/Oscar Hammerstein , De-Dah (Elmo Hope), Softly, As In A Morning Sunrise Oscar Hammerstein II, Sigmund Romberg

3.
Robinson Khoury - Broken Lines (2022)
Robinson Khoury (trombone), Pierre Tereygeol (guitare), Mark Priore (piano), Etienne Renard (Contrabaix), Elie Martin-Charrière (Bateria)
Album Label Gaya (GAYA56)
El trombonista Robinson Khoury publica el disc Broken Lines Dos anys i mig després del seu primer àlbum "Frame of Mind", Sobta la maduresa d’aquest músic, que tot just te 27 anys.
El músic s’inspira en grans obres de la pintura per les composicions incloses a a quest “Broken Lines” . S’ha de reconèixer que el concepte de l'àlbum és ambiciós. Robinson Khoury és un apassionat de l'art pictòric de principis del segle XX. Un moment en què la pintura abandona la representació figurativa de la realitat per entrar de ple en l'abstracció, a través de l'arquitectura i la geometria. La obra on van entrar en acció pioners com ara Picasso, Braque, Léger, Klee, Miró i Kandinsky.
Aquest és el concepte de la música que escoltem en aquest Broken Lines, arribar a evocar aquest esperit trencador de estructures formals, també, amb la música, amb el jazz. .

Kubism, Distancing from reality, Casaya

4.
Adam O’Farrill - Visions Of Your Other 2021

https://adamofarrill.bandcamp.com/
"Visions Of Your Other" és el tercer àlbum d'Adam O'Farrill's Stranger Days, a Adam i als seus companys de banda, Walter Stinson al baix i Zack O'Farrill a la bateria, s’els afegeix l'arribada de Xavier Del Castillo al saxo tenor.
L'àlbum pren el títol d'una escena del retrat psicològic posterior a la Segona Guerra Mundial de Paul Thomas Anderson, "The Master", en què el personatge principal, un veterà que pateix Transtorn d’Estress Post Traumàtic, és interrogat sobre les suposades visions que tenia de la seva mare.


Adam O'Farrill: Trumpet
Xavier Del Castillo: Tenor Sax
Walter Stinson- bass
Zack O'Farrill- drums

Starka,Inner war

5.
Joel Frahm The Bright Side - 2021
Joel Frahm (st) Daniel Loomis (b) Ernesto Cervini (dr).
Joel Frahm (Nascut el 1970) saxofonista de jazz nordamericà, signa aquest disc com a líder. Un disc que significa el debut del Joel Frahm Trío..
Durant més de 30 anys, Joel Frahm va viure a la ciutat de Nova York, treballant en clubs de jazz, col·laborant amb altres músics i perfeccionant el seu ofici. Actualment viu a Nashville, on continua tont la música que li agrada.. Ha aparegut al costat d'artistes de jazz com Brad Mehldau, Bill Charlap, Betty Carter, Kenny Barron, Freddy Cole,o Kurt Elling, entre molts d’altres. Entre les seves nombroses col·laboracions internacionals com a docent també hi ha una a casa nostra, amb jove orquestra de jazz de Sant Andreu de Barcelona.
Un trio amb una compenetració increíble i un so potent i personal. Amb deu composicions pròpies del trio, set de Frahm, dues de Loomis i una de Cervini.

Blow Poppa Joe, Thinking of Benny , Boo Dip Dip

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(03-05-24)925:Smack Dab,Ben Rosenblum,Eran Har Even,Designers,Jalen Baker.

  1 Smack Dab - Supertralla 2023 Smack Dab , una formació amb vuit anys de trajectòria, presentava l’any passat aquest disc , “Supertr...