dimarts, 1 d’octubre del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 956:,Ralph Alessi,Nicholas Payton,Ralph Moore,Francesca Remigi,Ingrid Laubrock,Noah Preminger,Anthony Ferrara .


 

1.

Ralph Moore “Images”

Images (Ralph Moore album) - Wikipedia

– Englewood Cliffs, N.J., December 15 & 17, 1988

Terence Blanchard (tp) Ralph Moore (ts) Benny Green (p) Peter Washington (b) Kenny Washington (d)

 

Ralph Moore, nascut el 24 de desembre de 1956 a Brixton, Londres, és un destacat saxofonista anglès. Fill de la ballarina Josie Woods i d'un soldat nord-americà, Moore va començar a tocar el saxo tenor als 14 anys. El 1972 es va traslladar a Califòrnia per viure amb el seu pare i, més tard, a Boston per estudiar al Berklee College of Music.

La seva carrera professional va començar el 1979 amb una gira per Escandinàvia. Després es va traslladar a Nova York, on va tocar amb la banda de Horace Silver i altres músics destacats com Roy Haynes, Dizzy Gillespie i Freddie Hubbard. El seu primer enregistrament com a líder va ser el 1985 amb Reservoir Records. A partir de 1995 va formar part de la banda de Kevin Eubanks a The Tonight Show.

 

Enigma (Sense T.Blanchard) 

 


2.

Francesca Remigi • Il Labirinto dei Topi 2021
https://francescaremigi.bandcamp.com/album/il-labirinto-dei-topi

Il Labirinto dei Topi - Album by Francesca Remigi | Spotify
Claire Parsons: vocals, effects (LUX)

Federico Calcagno: bass clarinet (IT)

Niran Dasika: trumpet (AUS)

Simon Groppe: piano (FR)

Ramon van Merkenstein: double bass (NL)

Francesca Remigi: drums, compositions

 

Francesca Remigi, músic resident a Nova York i Bèrgam, és una baterista polifacètica, improvisadora i compositora de Bèrgam, Itàlia. Guardonada amb els premis Nuova Generazione Jazz 2021 i Top Jazz 2022 (Musica Jazz), és coneguda per les seves col·laboracions internacionals en l'escena del jazz avant-garde i lliure, treballant amb músics com Steve Lehman, Danilo Perez i Dee Dee Bridgewater. Ha actuat en festivals com L’Off Jazz 2022, Melbourne International Jazz Festival 2022 i EFG London Jazz Festival 2023.

 

Francesca ha liderat bandes en festivals de tot el món, destacant el seu projecte Archipélagos, guanyador d'uns quants concursos de jazz i finalista dels Maastricht Jazz Awards 2020. El seu primer àlbum "Il Labirinto Dei Topi" va ser publicat el 2021, i el segon, "The Human Web", el 2022. Francesca és també educadora i social media manager, i cofundadora del segell independent "Habitable Records".

 

To Vijay 4:50  


3.

Ingrid Laubrock – The Last Quiet Place 2022 

https://ingrid-laubrock.bandcamp.com/album/the-last-quiet-place

 The Last Quiet Place | Ingrid Laubrock (Pyroclastic Records) | Ingrid  Laubrock

Ingrid Laubrock (saxo), Mazz Swift (violí), Tomeka Reid (cello), Brandon Seabrook (guitarra), Michael Formanek (contrabaix), Tom Rainey (bateria)

 

Ingrid Laubrock (nascuda el 24 de setembre de 1970) és una saxofonista de jazz alemanya, que toca principalment el saxo tenor, però també toca i enregistra amb saxos soprano, alt i baríton. Viu a Brooklyn des del 2009. A Laubrock li interessa explorar les fronteres entre els àmbits musicals i crear mons sonors de múltiples capes, densos i sovint evocadors. Laubrock ha treballat amb Anthony Braxton, Mary Halvorson, Kris Davis, Tyshawn Sorey, Tim Berne, Muhal Richard Abrams i molts d’altres.

 

The Last Quiet Place

 


4.

Ralph Alessi Quartet – It’s Always Now 2022

Ralph Alessi Quartet: It's Always Now | DistritoJazz

Ralph Alessi (trompeta) Florian Weber (piano), Bänz Oester (contrabajo) Gerry Hemingway (batería)

 

Ralph Alessi, nascut el 5 de març de 1963, és un destacat trompetista i compositor nord-americà, conegut per la seva habilitat tècnica i projectes aclamats com el Baida Quartet i This Against That.

Fill de músics de l'Òpera Metropolitana, Alessi va créixer a l'àrea de la badia de San Francisco, on va començar com a músic clàssic. Va estudiar al California Institute of the Arts amb Charlie Haden, obtenint títols en trompeta i baix .

Alessi ha treballat amb artistes com Steve Coleman, Uri Caine, Fred Hersch i Don Byron. Els seus projectes inclouen el Baida Quartet i el quintet This Against That, destacant la seva col·laboració amb Ravi Coltrane.

Com a educador, Alessi va fundar la School for Improvisational Music a Brooklyn el 2001 i ha ensenyat en diverses institucions prestigioses.

 

Residue

 


5.

Noah Preminger  - Sky Continuous

 Sky Continuous

– Astoria, NY, November 9, 2021

https://www.youtube.com/watch?v=AV99UjFbo4I&list=OLAK5uy_ku8P4jtABuTXMHfNMKwS9lX8lQcSfpqb4

 

Noah Preminger (ts,comp) Kim Cass (b) Bill Stewart (d)

Noah Preminger, nascut el 2 de juny de 1986, és un saxofonista de jazz nord-americà destacat per la seva profunditat i el seu so distintiu.

Crescut a Canton, Connecticut, va estudiar amb el saxofonista Dave Liebman i es va graduar al Conservatori de Música de Nova Anglaterra. El seu àlbum debut, Dry Bridge Road, va ser aclamat per la crítica, seguit per Before the Rain (2011), amb músics com Frank Kimbrough i Matt Wilson.

Preminger ha tocat amb figures com Billy Hart, Dave Holland, Fred Hersch i Eddie Henderson, consolidant la seva reputació en l'escena del jazz.

Preminger ha estat elogiat per mitjans com el Hartford Courant i The New York Times per la seva intuïció musical i capacitat de creació sonora. Dry Bridge Road va ser nomenat Debut de l'Any per Village Voice, mentre que Before the Rain va rebre elogis per la seva sofisticació auditiva.

 

FTGOP

 


6.

Nicholas Payton - The Couch Sessions 2022

 The Couch Sessions - Álbum de Nicholas Payton | Spotify

https://nicholaspayton.bandcamp.com/album/the-couch-sessions

Nicholas Payton - trumpet, piano & Fender Rhodes

Buster Williams - bass

 

Lenny White - drums

Nicholas Payton, nascut el 26 de setembre de 1973, és un trompetista i multiinstrumentista de Nova Orleans, guardonat amb un Grammy. El seu àlbum, THE COUCH SESSIONS, ofereix una teràpia musical inspirada en composicions d'artistes visionaris.

Acompanyat pel baixista Buster Williams i el bateria Lenny White, que han treballat amb llegendes com Miles Davis, Payton explica que "Treballar amb ells era un objectiu personal per a mi," diu Payton.

Fill del músic Walter Payton, Nicholas va començar a tocar la trompeta als quatre anys i va iniciar la seva carrera professional als deu. Després de gires amb Marcus Roberts i Elvin Jones, va signar amb Verve Records i va llançar el seu primer àlbum, From This Moment, el 1995. Va guanyar un Grammy el 1997.

Ha estat membre fundador del SFJAZZ Collective, ha creat la seva pròpia Big Band i el seu segell discogràfic, BMF Records. 

 

Fall

 


7.

Anthony Ferrara - Cold Faded 2021

https://www.youtube.com/watch?v=a697ZHW7XOA&list=OLAK5uy_njspBBbMZ4hUUAF2SEWtqD1vKDThf5P78

 Cold Faded

Anthony Ferrara (saxo ténor), Gary Versace (piano), Jay Andersen (contrabaix), Billy Drummond (bateria)

 

Anthony Ferrara va començar a tocar el saxo als 9 anys en una petita ciutat prop de San Francisco. A l'institut, va estudiar amb el reconegut educador musical Dann Zinn, mentor de músics com Remi LeBoeuf i Ambrose Akinmusire.

Actualment, Anthony estudia a la Universitat de Nova York (NYU) en el programa d'estudis de jazz de Steinhardt.

 

Cane Swipe

 



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 956:,Ralph Alessi,Nicholas Payton,Ralph Moore,Francesca Remigi,Ingrid Laubrock,Noah Preminger,Anthony Ferrara .

  1. Ralph Moore “Images” – Englewood Cliffs, N.J., December 15 & 17, 1988 Terence Blanchard (tp) Ralph Moore (ts) Benny Green ...