dissabte, 28 de setembre del 2024

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(27-09-24)957:Pat Metheny,Sullivan Fortner,Quentin Braine,Noah Stoneman.


 1.

Pat Metheny -  MoonDial (2024)

Pat Metheny (guitare)

https://www.youtube.com/watch?v=x3h02irifqs&list=OLAK5uy_mGoeTkF4Zgoskjs6xXAvqMTUu7jfXZdHQ

MoonDial” álbum de Pat Metheny en Apple Music

Pat Metheny, llegenda del jazz contemporani, continua sorprenent el món musical amb la seva inesgotable energia creativa. Amb una trajectòria de més de 55 àlbums i 20 nominacions als Grammy, Metheny ha col·laborat amb grans figures com Ornette Coleman, Jim Hall, Sonny Rollins i Charlie Haden. El seu nou treball, "Moondial", és la tercera entrega d'una sèrie que va començar amb One Quiet Night (2003) i What's It All About (2011), on Metheny es centra en el so íntim i melòdic d'una guitarra acústica baríton personalitzada.

Aquest nou àlbum es caracteritza per la seva atmosfera contemplativa, que Metheny descriu com un "disc de capvespre a l'albada, profundament tranquil". La guitarra, fabricada per Linda Manzer, utilitza un sistema de cordes de niló que permet una afinació única, amb un rang que abasta des dels greus fins als aguts, aportant una nova dimensió sonora al seu estil.

"Moondial" combina peces originals, compostes durant les gires del 2023, amb reinterpretacions de clàssics com "You're Everything" de Chick Corea, "Here, There And Everywhere" de Lennon i McCartney, i "Somewhere" de Leonard Bernstein. L'àlbum és una exploració suau i lírica, perfecta per a moments d'intensa reflexió, amb cada peça pensada per fer somriure els oients amb la seva bellesa subtil i delicada.



We Can't See it, But it's There   - Here, There and Everywhere - MoonDial

 



2.

Sullivan Fortner - Solo Game (2023)

Sullivan Fortner - piano, instruments diversos.
Sullivan Fortner | "Solo Game" - DL Media Music
https://www.youtube.com/watch?v=fvwFPMar3co&list=OLAK5uy_mKKlSZ22fUO80RST82lmYzeN5X1dPyEG0

El pianista nord-americà Sullivan Fortner, un dels talents més reconeguts de la seva generació, presentava el 2023 el seu àlbum Solo Game. Aquest treball es divideix en dues parts complementàries: "Solo" i "Game", oferint un diàleg entre la tradició del piano jazz i l'experimentació sonora.

A la part "Solo", Fortner es submergeix en l'exercici sempre exigent del piano en solitari, interpretant una selecció de peces que van des d'estàndards immortals  fins a temes menys coneguts. Amb una tècnica impecable, Fortner explora i deconstrueix aquests temes amb una absoluta llibertat i coherència.

La part "Game", en canvi, s'endinsa en un territori radicalment experimental i lúdic. Fortner explora un ampli ventall d'instruments, des del Fender Rhodes fins al Moog, passant pel vocoder i una multitud de percussions. Aquesta part de l'àlbum proposa paisatges sonors inclassificables, on Fortner combina composicions escrites amb improvisacions espontànies, utilitzant tècniques de post-producció per crear una experiència auditiva única.


Once I Loved ,Snakes & ladders,

3.

Quentin Braine - What's Beyond 2023

https://quentinbraine.bandcamp.com/album/whats-beyond

Actualitats – Page 7 – Ràdio Lenga d'Òc

Quentin Braine (bateria), Charles Eric-Moreau (saxo alto), Marc Negre (guitarra), Killian Rebreyend (piano), Romain Delorme (contrabaix)

Després de més de 15 anys acompanyant artistes de world music, soul, jazz i gospel, el bateria belga Quentin Braine  presentava el 2023 el seu primer àlbum com a líder, "What's Beyond". Aquest treball neix de les inspiracions recollides durant els seus viatges en bicicleta travessant Europa dues vegades, i de l'oportunitat que va tenir durant els confinaments per perfeccionar les seves composicions.

Amb una influència notable de guitarristes de Nova York com Jonathan Kreisberg i David Gilmore, "What's Beyond" explora temàtiques de la natura i la espiritualitat, reflectint les experiències i reflexions del músic en un context de grans espais oberts. Aquest àlbum promet oferir una experiència auditiva única, amb una combinació de melodies i ritmes profunds que ens transporten a un viatge introspectiu.

Fall Down, What's Beyond


4.

Noah Stoneman - Anyone's Quiet: Let it Rain to You 2021

https://noahstoneman.bandcamp.com/album/anyones-quiet-let-it-rain-to-you

 Anyone's Quiet: Let It Rain To You

Personnel:

Noah Stoneman (p), Will Sach (b), Luca Caruso (d)

El jove pianista i compositor britànic Noah Stoneman, de només 22 anys, presentava l’any 2021  el seu àlbum debut, Anyone’s Quiet: Let it Rain to You. Després d'una formació a la Royal Academy of Music de Londres i d'haver estat finalista en el concurs BBC Young Jazz Musician of the Year, Stoneman ha anat guanyant reconeixement en l'escena del jazz contemporani.

Produït pel reconegut pianista Kit Downes, aquest àlbum presenta un trio clàssic de jazz, amb Will Sach al contrabaix i Luca Caruso a la bateria. Junts, exploren nou composicions originals de Stoneman, cadascuna rica en variacions rítmiques i melòdiques, creant una experiència auditiva que combina lirisme, tècnica impecable i una certa inclinació cap a l'avantguarda.



Tomas and Tereza



Segueix el Jazz Expresso a Telegram : https://t.me/jazzexpresso

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 956:,Ralph Alessi,Nicholas Payton,Ralph Moore,Francesca Remigi,Ingrid Laubrock,Noah Preminger,Anthony Ferrara .

  1. Ralph Moore “Images” – Englewood Cliffs, N.J., December 15 & 17, 1988 Terence Blanchard (tp) Ralph Moore (ts) Benny Green ...