dimarts, 8 d’octubre del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 960:Wadada Leo Smith,Up And Over Trio,Nick Maclean Quartet,Jad Salameh Trio,Mark Kelso & The Jazz Exiles.

1.

Wadada Leo Smith – Central Park’s Mosaics of Reservoir, Lake, Paths, and Gardens 2024

https://redhookrecords.bandcamp.com/track/conservatory-gardens


Central Park's Mosaics of Reservoir, Lake, Paths and Gardens | Wadada Leo  Smith - Amina Claudine Myers | Red Hook Records

L'àlbum "Central Park's Mosaic of Reservoir, Lake, Paths and Gardens" significa la  convergència de dos esperits musicals afins: el trompetista i compositor Wadada Leo Smith i la r pianista i organista Amina Claudine Myers. Aquesta trobada extraordinària marca la primera col·laboració gravada d’aquests dos músics. L'àlbum és un testimoni del poder de la connexió artística entre mùsics. 

El disc "Central Park Mosaic…" va més enllà de la simple bellesa paisatgística, explorant la complexitat històrica i humana del parc. Smith, reconegut trompetista i compositor, crea un univers sonor que reflecteix la grandiositat i la melancolia del lloc. Acompanyat per la pianista Myers, construeix un tapís musical de textures riques i emocions profundes. La música és lenta i reflexiva, permetent al parc i a la seva història emergir amb força. El resultat és una obra que, malgrat la seva breu durada, transcendeix els límits del parc i es converteix en un microcosmos de la mateixa ciutat de Nova York.

 

 

 

Wadada Leo Smith: trumpet

Amina Claudine Myers: piano / Hammond B3 

 

Conservatory Gardens

 

 


2.

Up And Over Trio • Up And Over 2022

https://upandovertrio.bandcamp.com/album/up-and-over

Home | Up and Over Trio

The Up and Over Trio és una formació amb seu al Canadà que inclou a Chris Andrew al piano, Rubim de Toledo al baix, i el baterista Jamie Cooper. Sumant les col·laboracions  individuals de tots tres, han acompanyat alguns dels artistes de jazz més importants del món i, com a trio, han treballat àmpliament com a músics de suport dels principals músics d’Alberta.

 

Aquest és el seu àlbum de debut  Up and Over.

 

Truth Be Known

 


3.


Nick Maclean Quartet • Convergence 2023  

https://nickmacleanquartet.bandcamp.com/album/convergence

Winners + Nominees - The JUNO Awards

El quartet de Nick Maclean, amb la destacada participació del trompetista Brownman Ali, ofereix un jazz que combina influències del passat amb una visió innovadora cap al futur. Les composicions originals de Maclean reflecteixen l'esperit pioner de Herbie Hancock dels anys 60, mentre que Ali aporta profunditat i inventiva als solos. Amb una secció rítmica sòlida, l'àlbum captura una energia contagiosa i un so polit, tot mantenint una connexió sinèrgica entre els membres del quartet. Aquest segon àlbum representa una evolució del seu estil, explorant noves fronteres i consolidant la seva posició com una força emergent en el panorama del jazz modern.

 

Nick Maclean -- piano

Brownman Ali -- trumpet, producer

Ben Duff -- bass

Jacob Wutzke -- drums

 

Col·laboracions :

Jesse Dietschi -- bass (track 1)

Mike Downes -- bass (track 5)

Mateo Mancuso -- drums (track 5)

Luisito Orbegoso -- congas and bells (track 11)

 

Road Warrior (2), Butterfly (7)

 


4.

Jad Salameh Trio - We Lunatics Run The Asylum (2023)

https://www.youtube.com/watch?v=nFINi7mixw0&t=1s

We Lunatics Run the Asylum - Album by Jad Salameh Trio | Spotify

Jad Salameh (piano), Arthur Henn (contrabaix), Kevin Lucchetti (bateria)

 

Nascut al Líban durant la guerra civil, Jad Salameh va trobar en el piano un refugi. Va descobrir el jazz a Mont-real mentre estudiava biologia molecular i ara és una figura clau de l'escena jazzística parisenca.

D’aquest àlbum s’ha dit que està influenciada per trios com ara els de Bad Plus, EST Trio, Aaron Parks i Tigran Hamasyan. La seva música combina potents tocs de piano, tons cristal·lins i una força en els baixos gairebé digne del propi Brahms.elòdic.

Aquest àlbum no és només música per passar l’estona, sinó una invitació a reflexionar, amb una rica interacció rítmica que ofereix un refugi artístic enmig del caos quotidià.

Els astronautes de l'ISS fan un cercle complet de la Terra cada 90 minuts i experimenten 16 postes i sortides de sol cada dia. Amb aquesta rutina sobrenatural, els astronautes han d’esforçar-se molt per trobar un ritme diari natural a l'espai.

 

16 Sunrises On The I.S.S

 


5.

Mark Kelso & The Jazz Exiles • The Dragon's Tail 2022
 https://thejazzexiles.bandcamp.com/album/the-dragons-tail

The Dragon's Tail - Album by Mark Kelso & the Jazz Exiles - Apple Music

The Jazz Exiles són una formació de jazz-fusió, un quintet amb base a Toronto, Canadà. Aquest grup està liderat pel bateria Mark Kelso i inclou alguns dels millors músics de Canadà. Al saxo, tenim a Luis Gonzalez Deniz. A la guitarra, Elmer Ferrer. Als teclats, Jeremy Ledbetter i al baix, Rich Brown. Amb 3 enregistraments a la seva butxaca, estan en camí de convertir-se en una de les formacions més valorades del Canadà! Us presentem "The Dragon's Tail", el nou disc del grup,  el seu tercer àlbum, mostra la seva cohesió després de 5 anys junts i l'exploració de noves possibilitats musicals. Kelso vol demostrar que els bateristes poden ser compositors destacats i inspira als joves músics amb la seva música. L'àlbum està influït per l'ètica de millora personal de Bruce Lee, amb la metàfora de "la cua del drac" destacant la importància de buscar més enllà de l'evident.

 

Mark Kelso - drums & percussion

Rich Brown - bass

Luis Deniz - alto sax

Jeremy Ledbetter, piano & keyboards

Elmer Ferrer - guitar 


A Happy Life

 



 


 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(11-10-24)961:Charles Lloyd,Wolfgang Muthspiel,Michael Feinberg Quartet,Caleb Wheeler Curtis.

 1. Charles Lloyd - The Sky Will Still Be There Tomorrow 2024 https://www.youtube.com/watch?v=xza-Pe31JgI&list=OLAK5uy_m2IeTiqqN-urCiTdl...