dissabte, 5 d’octubre del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(04-10-24)959:Tigran Hamasyan,Miguel Zenón&Dan Tepfer,New Orleans Klezmer All Stars, Live Edge trio with Steve Nelson.


 

1.

New Orleans Klezmer All Stars  - Tipish 2024

https://www.klezmerallstars.com/tipish

Tipish

Els New Orleans Klezmer All-Stars celebren 27 anys d’activitat, una formació que destaca en un panorama de grups que sovint es limiten  a repetir i reproduir clixés  musicals. Aquesta banda ha desafiat i expandit les fronteres del gènere, posant èmfasi en els   ritmes energètics, la passió musical i les melodies clares.

Inspirats per la ciutat de Nova Orleans, s’han orientat principalment cap a les melodies tradicionals, creant un estil que ells anomenen impressionisme yiddish. Aquesta combinació fa que el públic balli mentre explora les possibilitats que ofereix una aproximació imaginativa del grup a la música tradicional.

Els Klezmer All-Stars , durant la seva llarga trajectòria professional, han col·laborat amb alguns dels millors músics de Nova Orleans. Segons les notes del disc, aquest Tipish es va enregistrar al Happyland Theatre de Nova Orleans el novembre de 2023, sense cabines d'aïllament ni regrabacions. El disc Tipish ens presenta una música, evocadora i apassionada així com irreverent i juganera. 

Nick Ellman – clarinet

Aurora Nealand – alto sax

Ben Ellman – tenor sax

Dan Oestreicher – baritone sax

Jonathan Freilich – guitar

Glenn Hartman – accordion

Joe Cabral – electric bass

Doug Garrison – drums

The Detox Hora


2.

Tigran Hamasyan - The Bird of a Thousand Voices (2024) 

Tigran Hamasyan (piano, claviers), Areni Agbabian (voix)

https://www.tigranhamasyan.com/home

 Tigran Hamasyan Bird of A Thousand Voices Double CD BLV8489 NEW - Imagen 1 de 1

El pianista i compositor armeni Tigran Hamasyan ha publicat un nou àlbum ambiciós i profundament personal titulat "The Bird of a Thousand Voices", inspirat en un conte mitològic armeni escrit per Gayane Grigor Gaboyan a principis del segle XX. Aquest doble àlbum, amb 24 pistes que s'estenen al llarg de 90 minuts, es presenta com una òpera moderna on Hamasyan combina el rock progressiu, el jazz improvisat, l'ambient i melodies de música folklòrica armènia, creant una atmosfera musical molt diversa.

En aquesta obra, Hamasyan fa ús d'una guitarra acústica baríton personalitzada i de sintetitzadors analògics per crear un so únic i intens. El disc inclou col·laboracions amb músics com el bateria Nate Wood, la vocalista armènia Areni Agbabian i el cantant sueco-etiop Sofia Jernberg, entre d'altres. Aquest conjunt de veus i instruments contribueixen a un so "orquestral" que guia l'oient per un viatge musical profundament espiritual.

El projecte es va concebre durant el confinament, temps en el qual Hamasyan es va dedicar a experimentar amb sons i a escriure cançons inspirades en aquesta llegenda, oferint una reflexió sobre la humanitat, la disciplina moral i els desafiaments espirituals de la societat contemporània. Aquest àlbum no només busca connectar amb la història ancestral del poble armeni, sinó que també pretén inspirar les noves generacions en temps de turbulència espiritual.

Areg's Calling

 


3.

Live Edge trio with Steve Nelson - Closing Time 2024

https://www.youtube.com/watch?v=bbLzlmhIDuI&list=OLAK5uy_m1hO3_CPYmyYh9XuZjjCTqc3H4FAk_EcA

 Closing Time (feat. Steve Nelson) - Album by Live Edge Trio - Apple Music

El Live Edge Trio, format pels professors de la Universitat de Wyoming Ben Markley (piano), Seth Lewis (contrabaix) i Andy Wheelock (bateria), presenta el seu nou àlbum Closing Time. Aquest trio, nascut a l'escena musical de Denver, ha consolidat la seva connexió musical a través de nombrosos concerts i gravacions, perfeccionant la seva veu col·lectiva.

Per a aquest nou treball, s'han unit amb el reconegut vibrafonista de Nova York Steve Nelson, a qui el crític de jazz Ted Panken ha descrit com "el més original i complet intèrpret de vibràfon". Junts, ofereixen una experiència que recorda als mítics Modern Jazz Quartet, però amb una interacció dinàmica i un so propi.

Closing Time inclou set peces, cinc de les quals són originals del trio, i dues són clàssics del jazz: "Old Folks" de Willard Robison, i "Cape Verdean Blues" de Horace Silver. Aquest àlbum és una mostra de jazz clàssic, elegant i brillant, que captura l'essència del gènere amb una frescor i energia renovades.



Ben Markley - piano

Seth Lewis - bass

Andy Wheelock - drums

Steve Nelson - vibraphone

 

Old Folks, Closing Time, Ben’s Tune

 


4.

Miguel Zenón & Dan Tepfer - Internal Melodies (2023)

Miguel Zenón (saxo alto), Dan Tepfer (piano)

https://dantepfer.bandcamp.com/album/internal-melodies

 Internal Melodies - Album by Miguel Zenón | Spotify

El disc Internal Melodies surgeix de la col·laboració entre el saxofonista Miguel Zenón i el pianista Dan Tepfer

Zenón, ha combinat durant la seva carrera  el jazz amb les seves arrels porto-riquenyes, i Tepfer, és un intèrpret que fusiona el jazz amb la composició  clàssica, es troben en aquest treball per explorar noves sonoritats. Aquest àlbum busca capturar la connexió entre Zenón i Tepfer. 

Soundsheets (Tepfer / Zenon), A Thing and Its Opposite (Tepfer), La Izquierda Latina Americana (Zenon)

 


 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio(11-10-24)961:Charles Lloyd,Wolfgang Muthspiel,Michael Feinberg Quartet,Caleb Wheeler Curtis.

 1. Charles Lloyd - The Sky Will Still Be There Tomorrow 2024 https://www.youtube.com/watch?v=xza-Pe31JgI&list=OLAK5uy_m2IeTiqqN-urCiTdl...