dimarts, 4 de juny del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio:Outer Space, Sinha,Shaolin Afronauts,Vermut Jazz, Jacques Schwarz-Bart, Olga Amelchenko.


 

1.

Javier Colina – Albert Sanz – Sinha 2021

Javier Colina, contrabaix ; Albert Sanz, piano.

 

Seguint la recomanació del guitarrista Carlos Medina , amb el que vam parlar fa uns dies, he buscat la música de Sinha , és a dir el duet format per Javier Colina i Albert Sanz . I estic plenament d’acord amb el Carlos, és un disc que val la pena escoltar.

Després de la seva col·laboració anterior a "Sampa", quests dos musics repetien amb aquest amb "Sinhá. Amb la col·laboració especial de Jorge Drexler, el duet dóna vida a melodies que capturen l'essència de la música brasilenya amb el seu toc personal

A traves de la música, ens transporten en un viatge emocional, fusionant la pulsió brasilenya amb el ritme espanyol. Amb "Sinhá", Colina i Sanz reafirmen la seva habilitat per combinar estils i emocions, creant un entorn musical que ens enllaça amb les arrels profundes de la música sud-americana.

Cravo e Canela


2.

Vermut Jazz al Casinet d’Hostafrancs.

El proper diumenge 09-06 a les 12.30 hores, al pati del Casinet d’Hostafrancs , tindrà lloc el tercer concert dins  del cicle vermut jazz al casinet d’hostafrnacs 2024, serà la actuació de la  formació Outer Space..

 

Entrevista Marc Mena de Outer Space.


3.

I ràpidament he fet els deures , i he buscat la musica que ens recomanava el trompetista Marc Mena fa uns moments. Aquests son els Shaolin Afronauts.

 

Shaolin Afronauts – Fligth of The Ancients 2011

Alto Saxophone – Chris Soole

Baritone Saxophone, Bass Clarinet – Jon Hunt (2)

Bass – Ross McHenry

Congas – Tim Wilsdon

Drums – Kevin van der Zwaag

Guitar – Dylan Marshall, Kahil Nayton, Lachlan Ridge*

Percussion – Joel Prime, Tim Bennett (2)

Shekere, Percussion [Hand Percussion] – David van der Zwaag

Tenor Saxophone – Adam Page

Trumpet – Chris Weber (4)

 

Shaolin Theme

 

The Shaolin Afronauts és una banda afrobeat amb seu a Adelaida, Austràlia. La seva música està molt influenciada per artistes afrobeat d'Àfrica Occidental com Fela Kuti, però també incorpora elements de jazz d'avantguarda, soul i altres ritmes de percussió tradicionals africans i cubans. Descriuen la seva música com a "afro-soul futurista interestel·lar". Aquest Fligth of The Ancients era el seu primer disc, i tenen en total quatre album publicats.


4.

Jacques Schwarz-Bart - The Harlem suite (2023)

https://jacquesschwarz-bart.bandcamp.com/album/the-harlem-suite

 

Jacques Schwarz-Bart (saxophone ténor), Sullivan Fortner (piano), Matt Penman (contrabaix), Terri Lyne Carrington (bateria)

 

Jacques Schwarz-Bart, saxofonista nascut el 22 de desembre de 1962 a Les Abymes, és un dels noms destacats de la escena musical francesa. Amb una història familiar rica en influències culturals i musicals, Schwarz-Bart ha forjat un camí eclèctic que barreja el jazz amb el rhythm and blues i el hip hop.

Després de descobrir el jazz a una edat primerenca mentre vivia a Suïssa, Schwarz-Bart es va dedicar a explorar el món de la música. Tot i els seus inicis amb la guitarra, va ser el saxo el que el va captivar finalment. Després de formar-se a la prestigiosa Berklee School of Music a Boston, va començar una carrera que el va portar a tocar amb noms com Roy Hargrove, D'Angelo, Erykah Badu i altres artistes de renom.

El seu treball va evolucionar cap a la fusió de gèneres, com es pot apreciar en el Gwoka Jazz Project, una col·laboració que va donar lloc a àlbums com "Soné Ka La" i "Abyss". L'any 2014, Schwarz-Bart va llançar l'àlbum "Jazz Racine Haïti", en el qual va integrar la música ritual del vudú haitià amb el jazz modern, tot explorant les arrels de la música negra.

El 2018, va publicar el treball "SHIJIN", enregistrat amb el pianista Malcolm Braff, el baixista Laurent David i el bateria Stephane Galland. Aquest àlbum, com molts dels seus anteriors, reflecteix la seva capacitat per explorar noves fronteres musicals i fusionar diferents estils amb el seu distintiu toc de saxo.

Aquest disc, "The Harlem Suite", és un homenatge a la història i la vibració musical del barri de Harlem, amb un toc personal que barreja la riquesa sonora del jazz amb les experiències viscudes des de la seva infantesa a la Guadeloupe fins a la seva arribada als escenaris internacionals.

 

Equivox, From Goré to Harlem


5.

Olga Amelchenko - Slaying the dream 2022

https://olgaamelchenko.bandcamp.com/album/slaying-the-dream

 

Olga Amelchenko (saxophone alto), Igor Osypov (guitare), Igor Spallati (contrabaix), Jesus Vega (bateria), Tony Tixier (piano)

 

Olga Amelchenko, saxofonista i compositora russa nascuda el 1988, emergeix com una figura rellevant en l'escena del jazz europeu. Amelchenko ha recorregut un camí fascinant des de les seves arrels a Rússia fins a la vibrants escenes del jazz a ciutats com Berlín i París.

Després d'estudiar música a institucions russes, incloent el Conservatori de Novosibirsk, Amelchenko va traslladar-se a Alemanya, on va completar la seva formació . A Berlin, va continuar amb els seus estudis on va continuar evolucionant musicalment.

El seu quartet i el projecte HELICON són mostres de la seva versatilitat com a líder. Ha girat per Europa i s’ha establert  -se a París, participant a projectes i grups com el Musina Ebobisse Quintet i el “Led Zeppelin chapter two”de Franck Tortiller , entre d’altres.

El seu disc debut com a líder, "Shaping Motions", va ser llançat el 2018, seguit per "Live at Loft" el 2021 i aquest "Slaying the Dream" el març del 2023. 

 

Dream a Land and draw the Moon, Grey is the Color of the Sky