dissabte, 22 de juny del 2024

Jazz Expresso a Sants3Radio(21-06-24)937:Juan Pablo Balcázar,Brian Blade,Nils Landgren,Maurizio Minardi.


 

Diumenge passat va tenir lloc el darrer concert del cicle Vermut Jazz al Casinet d’Hostafrancs. Vam gaudir de la actuació de l’Ivan Ilic Trio, va ser un concert ecantador amb tres musics molt bons, tenim uns quants músics molt bonsa casa nostra , i el trio d’Ivan Ilic és una bona mostra .Sempre sap greu acomiadar un cicle d’actuacions , i més una de tan agradable com el Vermut Jazz. Hem de donar gràcies per tenir-lo cada any, però jo crec que hauríem de demanar més . Més música en viu als nostres barris, és el que volem, Per demanar, que no quedi.


1

Juan Pablo Balcázar és un músic colombià establert a Barcelona, conegut per la seva versatilitat en gèneres com el jazz, la improvisació, el hip-hop, el pop i les músiques llatinoamericanes. Amb més de 12 discos en solitari i nombroses col·laboracions, és un artista experimentat present en escenaris i festivals arreu del món. A més de la seva carrera com a intèrpret, és professor al Conservatori del Liceu de Barcelona i compta amb una formació acadèmica extensa, incloent-hi un màster en "Música com a art Interdisciplinari" de la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat amb una gran varietat de músics, des de figures del jazz com Guillermo Klein o Miguel Zenón fins a noms del hip-hop com Kase.O o La Mala Rodríguez.

 

Juan Pablo Balcazar - Otro Quatuor Pour La Fin Du Temps 2024 

https://underpool.bandcamp.com/album/otro-quatuor-pour-la-fin-du-temps

El darrer projecte del contrabaixista  Juan Pablo Balcazar, aquest llibre-disc ,  ens porta una reinterpretació contemporània en clau de jazz de l'obra monumental del compositor francès Olivier Messiaen, "Quatuor pour la fin du Temps". En aquest disc, titulat "Otro quatuor pour  la fin du temps/Una fe particular", Balcazar fusiona la seva pròpia música amb els textos i dibuixos del dibuixant Pedro Strukelj, creant una obra multidisciplinària que captura l'essència d'un present cultural sovint inadvertit de la ciutat de Barcelona.

Inspirat per l'obra de Messiaen, Balcazar desenvolupa una música que abraça un espectre sonor ampli, fidel al seu concepte del jazz sense fronteres, influenciat per diferents estètiques musicals. Acompanyant la seva música, Strukelj ofereix un relat literari curt il·lustrat amb els seus dibuixos, creant una crònica breu que fantaseja sobre una realitat antidistòpica, posant de manifest aspectes ocults del present cultural de Barcelona.

Amb la participació de Marcel·li Bayer al saxo, Dani Comas a la guitarra i Oriol Roca a la bateria, a més , naturalment de Juan Pablo Balcazar al contrabaix,  aquest projecte es presenta com una fusió innovadora entre música, literatura i art visual, transportant l'auditori a una autèntica experiència multisensorial.

 

Juan Pablo Balcazar – Bass

Marcel·li Bayer – Sax

Dani Comas – Guitar

Oriol Roca – Drums

 

Preludio


2.

Brian Blade • Lifecycles, Volumes 1 & 2: Now! And Forevermore (Honoring Bobby Hutcherson) .2023

https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_lVxYONuhpgS67mdkVGyIJ7YA6cEGCJmUo

 

Lifecycles , liderada pel bateria Brian Blade és una banda que es va formar el 2001. Els membres del grup son sis músics que vivien a l'àrea metropolitana de Nova York a l'època i que actuaven sota el nom de Subterranean Sextet. El grup inclou el bateria Brian Blade, el pianista Jon Cowherd, el saxofonista Myron Walden, el vibrafonista i vocalista Monte Croft, el guitarrista John Hart i el baixista Doug Weiss. En aquell moment, el sextet actuava principalment en clubs nocturns soterranis al voltant de Manhattan, però també es deixava veure a festivals arreu del país.

Tots els membres de la banda havien compost música específicament per a l'ensemble, però desafortunadament, no havien enregistrat fins ara. Van prendre la decisió de reestablir i ampliar la banda per incloure el percussionista Rogerio Boccato i finalment enregistrar les composicions originals i la música d'un dels seus herois, el gran vibrafonista, marimbista i compositor Bobby Hutcherson.

Lifecycles tenia l'esperança d'enregistrar amb Bobby Hutcherson, però tràgicament, va morir el 2016.

Com a resultat d'aquesta pèrdua per al món, la banda va sentir que no es podia prendre més temps per concedit i va decidir honorar la memòria de Bobby enregistrant composicions pròpies, juntament amb la seva versió de tots els temes de l'àlbum de Hutcherson, NOW!, gravat el 1969 i llançat el 1970. I aquí tenim una mostra  del resultat, publicat l’any 2023.

Love and Hate (Arranged By – Jon Cowherd Written By – Grachan Moncur III)

Now (Arranged By – Brian Blade Written By – Bobby Hutcherson, Eugene McDaniels)

 


3.

4 Wheel Drive II - Nils Landgren 2023

https://nilslandgren.bandcamp.com/album/4-wheel-drive-ii

Nils Landgren / trombone & vocals

Michael Wollny / piano

Lars Danielsson / bass, cello & guitar (on 05)

Wolfgang Haffner / drums

 

El quartet 4 Wheel Drive, format per dos suecs i dos alemanys, ens presenta el seu segon àlbum d'estudi, "4 Wheel Drive II". Amb aquesta nova entrega, Nils Landgren, Michael Wollny, Lars Danielsson i Wolfgang Haffner continuen la seva aposta per un jazz de qualitat, amb una mescla de composicions originals i versions de temes coneguts.

 

The Sound of Silence , Still Crazy After All These Years

 


4.

Maurizio Minardi - Invisible (2024)

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLWSPXXw8ANdMQJly-iFddhaZkDc93Arxb

 

Maurizio Minardi (piano), Maurizio Congiu (contrebasse), Thomas Delor (batterie)

 

Maurizio Minardi, és un compositor, pianista i acordionista italià. Després d'estudiar al Conservatori 'Martini' de Bolonya, va aprofundir els seus coneixements en jazz amb figures com Barry Harris i Paolo Fresu. Minardi ha fundat diversos grups, incloent Oz i Quartetto Magritte, i ha publicat més de 14 àlbums. Ha realitzat gires i col·laborat amb la Royal Shakespeare Company. El seu últim àlbum, "Invisible", reflecteix la seva visió musical, fusionant el jazz i el tango amb una combinació de composició i improvisació. Amb un currículum extens Maurizio Minardi continua demostrant la seva versatilitat i creativitat en el món de la música.

Femme lunaire, Automne Sur le Canal