dimarts, 18 de juny del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio.936:Uriel Herman,Connie Han,Jacob Wutzke,Allison Miller,Sara Caswell.


 

1.

Uriel Herman -  Different Eyes (2023)

Uriel Herman (piano), Itamar Borochov (trompeta)

Uriel Herman, reconegut pianista de jazz i compositor, va publicar l’any 2023 el seu tercer àlbum en solitari, titulat "Different Eyes". Un músic conegut internacionalment per la seva habilitat per fusionar el piano clàssic amb els ritmes i melodies de l'Orient Mitjà.

El àlbum "Different Eyes" vol transportar als oients en an viatge íntim que va des dels carrers de la seva infàntesa a Jerusalem fins a les cançons de bressol que li canta al seu fill.  A través de la seva música, Herman vol transmetre la seva sensibilitat i passió per la vida.

 

Jerusalem


2.

Connie Han • Secrets Of Inanna 2022

https://conniehan.bandcamp.com/album/secrets-of-inanna

La brillant pianista i compositora Connie Han presentava el 2022 el seu quart àlbum, "Secrets of Inanna," una exploració musical de la mitologia sumèria, centrant-se en la figura d'Inanna, la deessa de l'amor, la bellesa i la guerra. Acompanyada per músics de renom com Katisse Buckingham (flauta alt i piccolo), John Patitucci (contrabaix), Rich Perry (saxòfon tenor) i el bateria i productor Bill Wysaske, Han crea un món sonor únic que combina les tendències del jazz més contemporani amb paisatges sonors espirituals dels anys 70.

Young moon, The Gallu Pursuit


3.

Jacob Wutzke • Show Yourself 2023

https://jacobwutzke.bandcamp.com/album/show-yourself-album

Jacob Wutzke (drums/bandleader/compositions)
Lucas Dubovik (tenor saxophone)
Gentiane MG (piano)
Levi Dover (upright bass)

 

El bateria Jacob presenta aques tidsc “Show yourself”, on els músics interpreten arranjaments d'estàndards clàssics del jazz així com material original. Amb el trompetista Lukas Duvovik coinstitueixen un tàndem que ens ofereix  una connexió musical remarcable. Jacob Wutzke i Lucas Dubovik exploren l'espai per a la improvisació i la comunicació dins de les composicions. Amb una producció decididament  tradicional, "Show Yourself" transporta l'auditori a través de melodies seductores i improvisacions vibrants, consolidant Jacob Wutzke com a nou talent a l'escena del jazz contemporani.

I Remember You


4.

Allison Miller -Rivers In Our Veins 2023

https://allisonmiller.bandcamp.com/album/rivers-in-our-veins

 

Allison Miller - drums, percussion, vibraphone

Jenny Scheinman - violin

Jason Palmer - trumpet

Ben Goldberg - clarinet, contra-alto clarinet

Carmen Staaf - piano, rhodes, accordion

Todd Sickafoose - upright bass 

 

Allison Miller és bateria i lider de la seva propia formació. I aquest que estem escoltant és el seu darrer àlbum , "River in Our Veins". Miller dirigeix un sextet amb cinc dels seus col·laboradors habituals. Les dotze composicions de Miller estan construïdes des de la base, d’un a pulsació constant que condueix  la música al seu objectiu. La secció rítmica de Miller, Staaf i Sickafoose toca al voltant dels límits del ritme imposat per Miller. I és a partir d'aquests ritmes en constant canvi que prenen forma les línies de trompeta i violí. Àlbum dedicat als rius dels Estats Units, que segons el títol , corren per les venes dels nord americans.  L'àlbum inclou una peça anomenada "Potomac", el riu prop de la llar d'infància de Miller a Maryland, i una altra anomenada "Hudson", el riu prop de la seva llar actual a Nova York. També hi ha la influència poderosa del Mississippi a través de Nova Orleans i la dansa de carnestoltes d'aquella ciutat. Un ressò de la ciutat bressol del jazz que es posa més de manifest , com hem sentit al tema que acabem d’escoltar, The dàncing Tide,  quan s'afegeixen cinc ballarins de tap-dance convidats al sextet.

 

The dancing Tide, Riparian Love, Blue Wild Indigo


5.

Sara Caswell • The Way To You 2023

https://saracaswell.bandcamp.com/album/the-way-to-you

 

La violinista Sara Caswell, presentava l’any 2023 "The Way to You", la seva primera obra en solitari en 17 anys.

Amb la col·laboració d'un conjunt d'excel·lents músics, incloent-hi el guitarrista Jesse Lewis, el baixista Ike Sturm i el bateria Jared Schonig, a més del vibrafonista Chris Dingman en algunes pistes, Caswell ens guia a traves de la seva música amb la seva inconfusible veu musical.

Malgrat les dificultats sorgides durant la emergència sanitària, Caswell ha aconseguit presentar aquest àlbum, amb un repertori que va des dels estàndards fins a composicions originals.  Amb un ventall d'influències que van des de Michel Legrand fins a Egberto Gismonti, aquest àlbum ens transporta a través d'un viatge de descoberta i redescoberta musical. Un retorn triomfal per a Caswell, aquest "The Way to You".

 

 

South Shore, 7 Anéis