dimarts, 25 de juny del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 938:Daniel Hersog,Ignasi Terraza,Florian Chaigne,Neal Smith,Mike Bono,Bruno Angelini.

Translator

 




1.

Daniel Hersog Jazz Orchestra, Featuring Kurt Rosenwinkel • Open Spaces (Folk Songs Reimagined) 2023

https://danielhersogjazzorchestra.bandcamp.com/album/open-spaces-folk-songs-reimagined

 

Daniel Hersog- Conductor

 

Ben Kono- Oboe, Soprano Saxophone, Flute, Clarinet

Ben Henriques – Alto Saxophone, Soprano Saxophone, Clarinet

Noah Preminger- Tenor Saxophone

Tom Keenlyside- Flute, Alto Flute, Piccolo, Tenor Saxophone

Scott Robinson- Baritone Saxophone, Bass Clarinet, Flute

 

Michael Kim- Trumpet and Flugelhorn

Brad Turner- Trumpet and Flugelhorn

Derry Byrne- Trumpet and Flugelhorn

Jocelyn Waugh- Trumpet and Flugelhorn

 

Jeremy Berkman- Trombone

Jim Hopson- Trombone, Euphonium

Andrew Porrier- Trombone

Sharman King- Bass Trombone

 

Kurt Rosenwinkel- Guitar

Frank Carlberg- Piano

Kim Cass- Bass

Dan Weiss- Drums

 

"Open Spaces" és el segon àlbum de la Daniel Hersog Jazz Orchestra, una formació  de 17 músics amb la direcció de Daniel Hersog, trompetista, compositor, director i educador canadenc nascut a Victoria el 1985. L'àlbum inclou una col·lecció de material popular clàssic reimaginat per Hersog, així com unes quantes composicions originals. La musicalitat del conjunt es mostra al llarg de l'àlbum, que s’enriqueix amb les col·laboracions d’alguns dels músics de primer nivell que hi col·laboren, com ara Scott Robinson, Kurt Rosenwinkel, Noah Preminger i Dan Weiss.

 

Red River Valley


2.

Ignasi Terraza Trio - Unusual Trio 2022

Ignasi Terrasa - (piano) ; Adrian Cunningham - (clarinet, saxo tenor, flauta)

Esteve Pi - (drums) MG - (vocals on track 14)

 

El pianista Ignasi Terraza presentava l’any 2022 aquest disc publicat pel segell Swit, amb aquest trío inusual, al piano l’Igansi, Adrian Cunningham al clarinet, saxo tenor i flauta, i el bateria Esteve Pi. Malgrat que la formació sense contrabaix pugui semblar poc convencional, Terraza s'endinsa en la tradició dels tríos de les dècades dels 20 i 30, recordant a grups notables com el Benny Goodman Trio.

Un  repertori seleccionat amb cura i molt interessant. Terraza, reconegut pianista i col·laborador habitual de la cantant Andrea Motis, demostra la seva versatilitat explorant estils que van des del stride fins al hard bop. Cunningham, a més de ser un músic talentós, aporta la seva originalitat en tres instruments, mentre que Pi, expert en mantenir el temps, aprofita al màxim les seves pauses ocasionals.

Mood Indigo


3.

Florian Chaigne - Transhumance  2022

https://florianchaigne.bandcamp.com/album/florian-chaigne-transhumance

 

 

Florian Chaigne (bateria), Pierre-Yves Merel (saxo ténor), Guillaume Hazebrouck (piano, Rhodes), Emeric Chevalier (contrabaix)

 

Florian va començar la seva carrera musical amb percussions clàssiques, aprenent a tocar la bateria de manera  autodidacta, i després va entrar  al Conservatori de Nantes.

Ha fundat  alguns projectes com a líder / compositor,  i és cofundador del collectiu «Spatule». Actualment,  està treballant amb diferents formacions.

 

Juliette, Grapes


 

4.

Neal Smith  - Live Smalls Jazz Club 2009

– New York, August 23 & 24, 2009

 

Steve Wilson (as) Eric Alexander (ts) Mulgrew Miller (p) Mark Whitfield (g) Dezron Douglas (b) Neal Smith (d)

 

Neal Smith, nascut a, Ohio, és un music que va començar a tocar la bateria als cinc anys. En acabar l'institut, ja havia acumulat una impressionant llista d'actuacions i guanyat nombrosos premis. Amb el suport de la seva família, Neal va continuar els seus estudis a la Oberlin Conservatory of Music, on va obtenir una llicenciatura en Estudis de Jazz i Interpretació, esdevenint així el primer afroamericà a obtenir aquesta titulació.

Neal també ha compartit l'escenari amb reconeguts artistes internacionals com Tom Harrell, Anita Baker, John Hicks i molts altres. A més de les actuacions, Neal és un apassionat professor que imparteix classes a Berklee College of Music, The New School i Longy School of Music.

L'any 2004, Neal va fundar el segell discogràfic NAS, que es dedica exclusivament a la producció d'enregistraments de jazz, reconeixent la necessitat d'una discogràfica centrada en aquest gènere musical.

Junior


5.

Mike Bono - Other Worlds 2022

 

Mike Bono és un Guitarrista que actualment resideix a Nova York, on es dedica a tocar, ensenyar, compondre i gravar música. És graduat pel Berklee College of Music, i va ser el primer Guitarrista de la història d'aquesta prestigiosa institució en rebre una Beca Presidencial. Ha actuat en llocs tan emblemàtics com el Carnegie Hall, el Town Hall Theater, Birdland, The Blue Note i molts altres clubs de la ciutat. A més de les seves actuacions a Nova York, Mike ha tocat en diversos clubs i festivals d'Europa i Àfrica.

Other Worlds


6.

Bruno Angelini Open Land Quartet - Nearly Nothing, Almost Everything (2022)

https://labellabuissonne.bandcamp.com/album/nearly-nothing-almost-everything

Bruno Angelini (piano), Régis Huby (violon, violon ténor, électroniques), Claude Tchamitchian (contrabaix), Edward Perraud (batterie, percussions)

 

El music Bruno Angelini expresa la seva profunda connexió amb la poesia minimalista i com aquesta l'ha influït. La poesia minimalista, caracteritzada per la seva simplicitat i la seva orientació cap al present i la natura, l'ha inspirat a centrar-se en el seu món interior i a abraçar valors com el respecte per la natura i la sostenibilitat. Això es reflecteix en la seva creació musical, que dedica a poetes d'arreu del món com Ada Mondès i William Carlos Williams. Tot i que les seves composicions no segueixen específicament l'estil minimalista, Angelini valora l'espai i els silencis, i utilitza harmonies contemporànies i signatures rítmiques complexes. 

 

Present Time