dissabte, 29 de juny del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(28-06-24)939:Luismi Segurado,Erik Truffaz,Tenderlonious,Geri Allen & Kurt Rosenwinkel.

Translator

 

1.

Luismi Segurado - Elfrieda 2023

Luismi Segurado (p), Masa Kamaguchi (b), Santi Colomer (d)

 

El pianista explica : “Elfrieda” és el tercer disc del meu trio. Estic molt content de comptar amb el suport de Santi Colomer, el meu amic i company des que vaig arribar a Barcelona, ​​i de Masa Kamaguchi, la nova i fantàstica incorporació a la banda, un músic que sempre he admirat. 

Aquest àlbum està inspirat en la figura de Mary Lou Williams. Aquesta gran dona (el nom de naixement de la qual era Mary Elfrieda Scruggs) va ser una magnífica pianista que vaig descobrir fa molts anys..Em puc relacionar molt amb la seva música, perquè estic boig pel seu estil.”

 

Dama , El Muro de Bornalle 



2.

Erik Truffaz - Clap ! 2023

Erik Truffaz (trompette), Matthis Pascaud (guitare électrique), Alexis Anerilles (claviers), Marcello Giuliani (contrebasse), Raphaël Chassin (batterie)

 

El trompetista Erik Truffaz retorna amb la segona entrega de la seva sèrie dedicada a la música cinematogràfica, titulada "Clap!". Només uns mesos després del seu aclamat àlbum "Rollin'", Truffaz presenta una col·lecció que continua explorant les joies de la música de cinema europeu amb el seu so personal, electrònic i atmosfèric.

A "Clap!", Truffaz no li fa  por abordar noves dimensions musicals, incorporant elements guitarrers i explorant àmpliament els límits de la reinterpretació jazzística. Les melodies europees, amb una inclinació especial cap al cinema francès, prenen noves formes i emocions sota la seva destresa musical.

L'àlbum destaca pel seu abast vocal, amb col·laboracions notables com la de Bertrand Belín i Stone Jack Jones. Truffaz no només es dedica a reinterpretar, sinó que també explora noves dimensions sonores, transformant l'atmosfera de temes com "Les Choses de la vie" de Philippe Sarde, tot ressaltant la seva habilitat per fusionar harmoniosament el jazz i la riquesa melòdica del cinema.

Amb la col·laboració del baixista Marcelo Giuliani i altres músics seleccionats, aquest àlbum mostra una clara evolució en la carrera de Truffaz. "Clap!" no és simplement una continuació, sinó una nova fita en la intersecció entre el jazz i el cinema, demostrant que a vegades les "segones parts" poden superar les expectatives, i en aquest cas, transportar-nos directament a les escenes més evocadores de la història del cinema europeu. Un viatge musical captivador que fa honor a l'essència del cinema i del jazz.

Les choses de la vie


3.

Tenderlonious - You Know I Care 2023

https://tenderlonious.bandcamp.com/album/you-know-i-care

Tenderlonious; alto saxophone & flutes
Hamish Balfour; piano
Pete Martin; bass
Tim Carnegie; drums

El polifacètic músic Tenderlonious presenta amb orgull el seu últim àlbum, "You Know I Care", una nova exploració en el terreny del jazz clàssic que tant l'ha inspirat al llarg dels anys. Després d'una sèrie de projectes en solitari, col·laboracions i diverses produccions amb la seva banda Ruby Rushton, centrades en composicions originals, Tenderlonious decideix dedicar temps a explorar el material clàssic que ha influït en la seva trajectòria.

Aquesta nova obra és un homenatge als músics com Jackie McLean, Duke Pearson, Clifford Jordan i Wayne Shorter, que han tingut un paper crucial en la seva vida i continuen sent una font constant d'inspiració. Amb "You Know I Care", Tenderlonious vol assegurar-se que una nova generació d'oients de jazz recordi alguns dels contribuents més significatius, i en alguns casos, herois poc reconeguts, d'aquest gènere en constant evolució.

Tenderlonious, conegut també com Ed Cawthorne, ha estat una presència constant en l'escena del jazz de Londres durant gairebé una dècada. Amb aquest nou àlbum, "You Know I Care", presenta una nova dimensió de la seva artesania musical, rendint homenatge als herois del jazz amb qui ha après i evolucionat al llarg del temps. Un àlbum que captura l'ànima i la diversitat del jazz, oferint una perspectiva fresca i apassionada sobre composicions que mai passen de moda.

 

 

Maimoun


4.

Geri Allen & Kurt Rosenwinkel - A Lovesome Thing (2023)

 

Geri Allen (piano), Kurt Rosenwinkel (guitare)

Enregistrada com l'única col·laboració entre dues grans figures del jazz, Geri Allen i Kurt Rosenwinkel, aquest àlbum captura la màgia d'una actuació en directe a la famosa Philharmonie de París el 2012. Les dues ànimes musicals convergeixen en una simbiosi única, tocant com si compartissin una ment.

Geri Allen, que sovint expressava el seu desig de fer una gravació d'estudi per documentar el "flux i la llibertat" que va experimentar tocant amb Kurt aquella nit a París, no va poder veure aquest somni fer-se realitat abans de la seva desafortunada pèrdua. Afortunadament, la gravació d'aquell concert existeix i ara es presenta com a testimoniatge de la seva increïble química musical.

La magnífica acústica de la Philharmonie de París serveix com a escenari perfecte per a aquesta memorable col·laboració. Sota la producció de Kurt Rosenwinkel i Jana Herzen de Motéma, l'àlbum, titulat "A Lovesome Thing", està dedicat a la memòria de Geri Allen i es converteix en una autèntica joia per als seguidors de Geri, de Kurt, i del jazz de piano i guitarra.

 

A Lovesome Thing, Embraceable You