dissabte, 25 de maig del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(24-05-24)931:Fur,Florian Hoefner Trio,Nadje Noordhius,The Messthetics,Arnaud Dolmen & Leonardo Montana.


1

Fur – Bond 2024

Fur, el trio format per la clarinetista Hélène Duret, el guitarrista Benjamin Sauzereau i el bateria Maxime Rouayroux, presenta el seu últim àlbum "Bond", una obra que trenca les barreres entre gèneres i estils musicals. En aquest disc, la música es mou entre el jazz i el  pop, amb melodies simples que marquen l'harmonia i una construcció musical que s'endinsa en el món de la improvisació.

Els tres músics s'uneixen per explorar noves sonoritats i textures, desmuntant  els elements clàssics del jazz per crear un territori musical innovador i sorprenent. A través de diàlegs en contrapunt, collages d'energies oposades i moments d'improvisació, conviden a que l’oïent es perdi en la seva fascinant música.

 

La Maison préfabriquée, En attendant,  Rozenn

 


2.

Florian Hoefner Trio - Desert Bloom 2022
Florian Hoefner (Piano), Andrew Downing (Contrabaix), Nick Fraser (Bateria) •
https://www.youtube.com/watch?v=aYPsPdwOync&list=OLAK5uy_k9t0_FSth2mnGSQ-b56HMrZ0uxqEsDiXM

El pianista i compositor canadenc/alemany Florian Hoefner presenta el seu nou àlbum "Desert Bloom", una continuació del seu aclamat treball "First Spring". Amb aquesta nova producció, Hoefner s'inspira en l'espectacle natural del mateix nom, utilitzant-lo com a metàfora de la seva experiència durant el confinament. Acompanyat del contrabaixista Andrew Downing i del bateria Nick Fraser, el trio ofereix una col·lecció de nou peces plenes d'eufòria i joc musical.

"Desert Bloom" és un testimoni de la creativitat de Florian Hoefner i la seva capacitat per evolucionar com a músic i compositor. Amb aquest àlbum, el trio captura l'esperit de renovació i creixement que sorgeix després de moments de dificultat.

 

It's All Part of the Plan, Last more time


3.

Nadje Noordhius  - Full Circle 2022

https://nadjenoordhuis.bandcamp.com/album/full-circle

– New York, March 31, 2022 

Nadje Noordhuis (fl / t) Fred Hersch (p) Thomas Morgan (b) Rudy Royston (dr)

Nadje Noordhuis és una trompetista amb una habilitat excepcional que ha forjat una carrera musical inspiradora. Criada a Sydney, va mostrar un talent excepcional des de ben petita, començant a tocar el piano als dos anys i la trompeta als vuit. Tot i aquestes habilitats innates, va trobar-se en una situació on les oportunitats per a dones en el món de la música eren limitades. Després de passar per períodes de dubtes i incerteses, va decidir donar-li una última oportunitat a la música.

A través dels seus estudis i experiències, va trobar el seu lloc a la Manhattan School of Music, on va començar a desenvolupar la seva pròpia veu musical. La seva música està impregnada de la seva història i dels reptes que ha superat. A través de la improvisació i la composició, transmet una perspectiva clara i esperançadora, demostrant que, malgrat els obstacles, el futur pot ser brillant si es porta bellesa al món.

Ventura

 

Nadje Noordhuis + James Shipp - Multitudes 2023

https://nadjenoordhuis.bandcamp.com/album/multitudes

Nadje Noordhuis - trumpet, flugelhorn, vocals, piano, mellotron, recorder

James Shipp - vibraphone, marimba, synthesizers, percussion, piano, mellotron 

 

El disc "Multituds" és el darrer treball de col·laboració del duo format per Nadje Noordhuis i James Shipp. Aquest àlbum combina els instruments acústics amb sintetitzadors programats, creant una experiència sonora rica. Les composicions, repartides entre Noordhuis i Shipp, van ser creades a través de sessions de treball intensives.

El resultat és un disc expansiu, que ressona com si fos el treball de molts músics en comptes de dos. 

Candlestick Carol

 


4.

The Messthetics - The Messthetics & James Brandon Lewis 2024

https://themessthetics.bandcamp.com/album/the-messthetics-and-james-brandon-lewis

The Messthetics, formació sota la direcció de Joe Lally i Brendan Canty, ens ofereixen un jazz sense prejudicis,  amb una actitud innovadora en el seu nou disc. Acompanyats pel saxofonista James Brandon Lewis, el grup crea una amalgama de creativitat captivadora.

Brendan Canty (drums), Joe Lally (bass), and Anthony Pirog (guitar)

 

Boatly

 


5.

Arnaud Dolmen & Leonardo Montana – LéNo 2024

 

Arnaud Dolmen, bateria, glockenspiel i veu, i Leonardo Montana, piano i veu, uneixen les seves habilitats per oferir un àlbum col·laboratiu emocionant, riquíssim en melodies ballables, percussions enèrgiques i un piano captivador. La seva música, que deriva de les seves arrels criolles, ofereix un sentit de enorme llibertat al llarg dels 46 minuts de l'àlbum.

 

LéNo