dimarts, 14 de maig del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 929:Lou Levy,Simon Moullier,Jared Schonig,Sheryl Bailey,Sara Caswell,The Black Art Jazz Collective.


 

1.

Lou Levy – Lunarcy  1992

Alto Saxophone – Pete Christlieb ;  Bass – Eric Von Essen ;  Drums – Ralph Penland ;  Piano  - Lou Levy

Digitally recorded and mixed on February 1992, in Los Angeles.

https://www.youtube.com/watch?v=a7nd91bvYN4&list=OLAK5uy_nDePkyGcKhLJ3a5yrWAqkWAisqBmKwwLY

 

Lou Levy, conegut com a "Lou", va ser un pianista nord-americà nascut a Chicago, Illinois, Estats Units. Des de jove, Levy va mostrar un talent excepcional per al piano, influenciat principalment per Art Tatum i Bud Powell.

Inicia la seva carrera professional als dinou anys, tocant amb músics i bandes com Georgie Auld, Sarah Vaughan, Woody Herman, Tommy Dorsey i Flip Phillips. Tot i una pausa en la música durant els anys 50, Lou Levy va tornar amb força i es va guanyar una sòlida reputació com a acompanyant de cantants com Peggy Lee, Ella Fitzgerald, June Christy, Anita O'Day i Pinky Winters. A més, va compartir l'escenari amb grans noms del jazz com Dizzy Gillespie, Stan Getz i Benny Goodman.

Lou Levy va deixar un llegat musical considerable, gravant com a líder per diverses discogràfiques i participant en nombroses sessions de gravació amb els més grans de la costa oest. Va morir als 72 anys a causa d'un atac de cor a Dana Point, Califòrnia.

Lunarcy


2.

Simon Moullier- Isla 2023

https://simonmoullier.bandcamp.com/album/isla-2

 

El reconegut vibrafonista, compositor, arranjador i productor, Simon Moullier, s'ha distingit com una de les veus principals de la seva generació.

Com a líder de banda, Simon ha publicat quatre àlbums, un dels quals va ser nominat a la categoria "Millor Artista de Jazz Nou" als Jazz Music Awards del 2022.

El 2023, va ser reconegut per la seva participació com arranjador a "New Standards Vol 1", guanyador d'un Grammy amb Terri-Lyne Carrington, i també va ser nomenat Vibrafonista Revelació de l'Any a la 71a Enquesta Anual de Crítics de Downbeat.

Simon Moullier rendeix homenatge a les seves arrels prop del mar en el seu tercer disc, aquest "Isla" publicat l’any 2023

El disc presenta composicions originals i arranjaments vibrants per quartet amb Lex Korten al piano, Alexander Claffy al contrabaix i Jongkuk Kim a la bateria.

Simon Moullier (vibraphone), Lex Korten (piano), Alexander Claffy (contrabaix), Jongkuk Kim (bateria)

 

Empress of the Sea, Isla

 


3.

Jared Schonig • Two Takes, Vol. 1; Quintet 2021

https://jaredschonig.bandcamp.com/album/two-takes-vol-1-quintet

Aquest és Jared Schonig, bateria, compositor i líder de banda.. Enmig de la vibrant escena jazzística i teatral de Nova York, Schonig és una figura destacada,  molt sol·licitat per enregistraments d'estudi i sessions comercials.

El currículum de Schonig parla per si mateix, havent girat i/o enregistrat internacionalment amb noms destacats com Nicholas Payton, Dr. Lonnie Smith, Chris Potter, John Patitucci, Darcy James Argue, Dave Grusin i molts altres.

Marquis Hill - trumpet Godwin Louis - alto saxophone Luis Perdomo - piano Matt Clohesy - acoustic bass Jared Schonig - drums & compositions

Eight Twenty


4.

 

The Sheryl Bailey 3  - “A Meeting Of Minds”

Ron Oswanski (org) Sheryl Bailey (g) Ian Froman (d)

– Paramus, NJ, January 14 & March 10, 2013

https://www.youtube.com/watch?v=Dus6-sfR0wg&list=OLAK5uy_nYD-XbnZgNCFLAM1WrLZuBVCaHlg-040U

 

Sheryl Bailey, guitarrista de jazz i educadora, va néixer el 20 de maig de 1966 als Estats Units. Després d'una infància a Pittsburgh, Pennsylvania, es va enamorar del jazz escoltant Wes Montgomery. Va estudiar a la Berklee College of Music i ha destacat tant com a intèrpret com a educadora. Amb àlbums com "Little Misunderstood" i "The Power of 3", s’ha guanyat elogis per la seva habilitat i innovació. Bailey continua influenciant el jazz, tant a través de les seves actuacions com de la seva ensenyança a Berklee i altres institucions musicals.

 

Cactus 


5.

Sara Caswell • The Way To You 2023

https://saracaswell.bandcamp.com/album/the-way-to-you

 

Sara Caswell: violin; Jesse Lewis: guitarra; Ike Sturm: bass; Jared Schonig: drums; Chris Dingman: vibraphone.

"The Way To You " és el primer àlbum com a líder de la violinista nominada als Grammy Sara Caswell després de més de disset anys, tot i que la gravació es va realitzar el 2019, uns quatre anys abans de la seva data de publicació el 2023. Amb aquesta nova producció, Caswell retornava amb el seu característic violí melòdic.

Caswell encapçala el seu quartet de treball habitual, amb la participació del vibrafonista Chris Dingman en quatre de les nou pistes de la sessió. Els altres membres del grup són el guitarrista Jesse Lewis, el baixista Ike Sturm i el bateria Jared Schonig, cadascun dels quals enriqueix l'àlbum amb la seva pròpia contribució..

 

Voyage


6.

The Black Art Jazz Collective - Armor Of Pride 2018

 

– Brooklyn, NY, February 11 & 12, 2018

 

L'àlbum "Armor of Pride" presenta els membres del Black Art Jazz Collective, una nova generació d'estrelles del jazz que exploren la tradició del gènere, però amb una oïda oberta a llenguatges musicals  d'èpoques posteriors.

Els sis membres del sextet són artistes de les discogràfiques HighNote/Savant, amb el trompetista Jeremy Pelt i el saxofonista tenor Wayne Escoffery destacant com els més prolífics. A la banda, es combinen de manera natural en una primera línia flexible amb el trombonista James Burton III, mentre que el pianista Xavier Davis i el baixista Vicente Archer es complementen a la perfecció amb el bateria Johnathan Blake.

 

Armor of pride, The spin doctor

 

Jeremy Pelt (tp) James Burton (tb) Wayne Escoffery (ts) Xavier Davis (p) Vicente Archer (b) Johnathan Blake (d)