dissabte, 18 de maig del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(17-05-24)928: Vermut Jazz, Pol Omedes,Tasty Time.


 

Vermut Jazz al Casinet d’Hostafrancs.

Com cada any , arriba una nova oportunitat de gaudir dels vermuts musicals que ens ofereix el cicle de concerts Vermut Jazz al Casinet d’Hostafrancs.  Amb la primavera i a les portes de l’estiu, vermuts musicals al pati del Casinet , concerts absolutament gratuïts que ens ofereix el Centre Cívic Cotxeres Casinet del Secretariat d’entitats de Sants Hostafrancs i la Bordeta. Enguany , tenim quatre concerts a les 12.30 del migdia on podrem escoltar bona musica , i si volem, prendre un aperitiu a l’ombre  dels arbres del pati del Casinet.  Els quatre concerts son :

19/05/2024: Pol Omedes presenta "Tasty Time" a les 12.30h com a part del Vermut Jazz.

02/06/2024: Anthus Quintet actuarà a les 12.30h en el Vermut Jazz.

09/06/2024: Outer Space oferirà música al Vermut Jazz a les 12.30h.

16/06/2024: Ivan Ilic Trio presenta "Un Viatge Per Jazz" al Vermut Jazz a les 12.30h.

I, com deia, el primer concert és aquest diumenge dia 19. I els encarregats d’obrir aques cicle de concerts son una formació encapçalada pel trompetista Pol Omedes, nascut a Barcelona el 1989. És un trompetista que després d'obtenir el seu grau al Conservatori Municipal de Barcelona, es va especialitzar en trompeta jazz a l'ESMUC i va completar un màster a la Universitat per a la Música i les Arts Escèniques de Graz, a Àustria, amb professors de renom internacional. Al llarg de la seva carrera, ha col·laborat amb nombrosos músics de prestigi i ha liderat unes quantes produccions discogràfiques. El seu àlbum, "¡Pura Vida!", va rebre elogis de la crítica i l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya li ha concedit el Premi al Jove Talent el 2020. A més de la seva activitat com a intèrpret, Omedes també ha ensenyat trompeta jazz i improvisació a conservatoris, destacant la seva incorporació al Conservatori Superior de Música Manuel Castillo de Sevilla. Doncs per començar  a conèixer la música de Pol Omedes , escoltarem un tema des d’el seu disc que he comentat abans, Pura Vida del 2020, una versió del tema “Stablemates” de Benny Golson.

 

Entrevista Pol Omedes

Pol Omedes – Tasty Time 2024

https://thechangesmusic.bandcamp.com/album/pol-omedes-tasty-time

 

Pol Omedes - trumpet, vocals

Pau Vidal - flute, tenor sax

Xavi Torres - piano

Giuseppe Campisi - bass

Xoan Sánchez - percussion

Joan Casares - drums

 

Special Guests:

Lluc Casares - tenor sax and clarinet on tracks #2 and #3

Dena DeRose - vocals and piano on tracks #1-#5

 

A les notes del disc es pot llegir “Tasty Time és un homenatge als plaers que la vida ens dona. Una pausa d'aire fresc per respirar i gaudir del present enmig de l'agitació, en què l'estrès i les preocupacions són només un vent de passada. Tasty Time, una oda als moments dolços, on el temps és un amic, no un enemic, i cada respir es converteix en una dansa, una celebració dels instants que ens fan viure.”

 

Llista de temes :

 

Pol Omedes - ¡Pura Vida! – Stablemates

Pol Omedes – Tasty Time – Money Sound

Pol Omedes – Tasty Time – Kika

Pol Omedes– Tasty Time  (Amb Dena DeRose) – Day by Day

Pol Omedes – Tasty Time – Suelta el mazo

Pol Omedes – Tasty Time – My Friend Tarquim

Pol Omedes – Tasty Time – The Changes

Miles Davis - Live at Philharmonic Hall- New York- NY - February 1964 Stella by Starlight