dissabte, 14 d’octubre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(13-10-23)877: Wolfgang Muthspiel,Armel Dupas,Ted Nash,Geri Allen,Flash Pig.


 

1.

 Wolfgang Muthspiel - Where The river goes 2018

Wolfgang Muthspiel – guitar ; Ambrose Akinmusire – trumpet ; Brad Mehldau – piano ; Larry Grenadier – bass ; Eric Harland – drums

 

"When the River Goes" és una experiència musical que requereix temps, calma i  dedicació per  apreciar-lo detalladament. Wolfgang Muthspiel, amb el seu estil original, lidera un grup de músics cap a una música alliberada de convencions. Destaquen els sons relaxats i melòdics, especialment en les trompetes d'Ambrose Akinmusire. 

 

Where The river goes

 


 

2.

Armel Dupas - Love is in the Air 2022

Armel Dupas (piano)

Armel Dupas va néixer el 10 de març de 1984 en una família d'artistes i músics. Va començar a tocar el piano als 5 anys amb l'ajuda de la seva família i va ser influenciat per artistes com Miles Davis i Duke Ellington. Va trobar el seu mentor en el pianista de jazz de Nantes Jean-Marie Bellec. . Armel Dupas es defineix com un pianista-emprenedor. Afirma buscar la creació musical mitjançant una base jazzística reinventada per alimentar el benestar i l'espiritualitat en particular.​

Li agrada tocar el piano en plena natura, de fet, entre moltíssimes activitats més,  fa streamings al seu canal de Youtube amb un piano portàtil molt especial. També col·labora amb activitats de Ioga posant música a aquestes sessions.

 

Love is in the air, Strange days in Paris

 


3.

Ted Nash – Somewhere Else: West Side Story Songs 2019

Ted Nash (ts,cl,arr) Steve Cardenas (g) Ben Allison (b)

 

– New York, december 17 & 18, 2018

Ron Carter, mestre de jazz, destaca que molts músics no són bons compositors i només toquen el seu propi material.  Ted Nash, reconegut compositor i arranjador, assumeix el desafiament d'interpretar "West Side Story", una de les obres musicals més importants del segle XX. Amb el seu trio format per Steve Cardenas (guitarra) i Ben Allison (baix), Nash captura l'expressivitat de les orquestracions de Bernstein amb destresa i audàcia. L'àlbum és una revelació, amb moments emotius interpretats amb tendresa i sinceritat. Nash i el seu trio mostren una energia i imaginació jazzística que segurament haurien agradat a Bernstein.

 

Tonight, A Boy Like That,Cool


4.

Geri Allen - The Life of a Song 2004

Geri Allen - piano ; Dave Holland - bass ; Jack DeJohnette - drums

Només al tema Soul Eyes , també :

Marcus Belgrave - flugelhorn ; Dwight Andrews - saxophone ; Clifton Anderson - trombone 

  

Geri Antoinette Allen (12 de juny de 1957 - 27 de juny de 2017) va ser una pianista, compositora i pedagoga de jazz nord-americana. Va néixer a Pontiac, Michigan, i va estudiar a la Universitat de Howard. Després de completar un màster a la Universitat de Pittsburgh, es va involucrar en el col·lectiu M-Base a Nova York. Va debutar com a líder el 1984 amb l'àlbum The Printmakers. Va rebre el premi Jazzpar el 1996 i va treballar amb Ornette Coleman. Va compondre una suite en homenatge a les víctimes de l'11 de setembre. Va ensenyar jazz a la Universitat de Michigan i va ser directora del programa de jazz de la Universitat de Pittsburgh. Geri Allen va morir el 2017, als 60 anys a causa d’un càncer.

 

Lush Life , Soul Eyes


5. 

Flash Pig -  Le plus longtemps possible 2022

https://flashpig.bandcamp.com/album/le-plus-longtemps-possible

 

Adrien Sanchez (saxo ténor), Maxime Sanchez (piano), Florent Nisse (Contrabaix), Gautier Garrigue (Bateria)

Fa 13 anys que es va formar a Paris el quartet Flash Pig, que barreja improvisació crua, melodies pop arranjades i originals introspectius. Tots ells companys molt actius, han tocat en festivals com North Sea, Marciac i Jazz à la Villette. Comparteixen un amor il·limitat per l'escena del free jazz, des de Keith Jarrett fins a Ornette Coleman i Paul Motian.

 

QG

 



 

 

 

 

 

 

Si t’ha agradat aquest programa, segurament t’agradarà aquest altre :

 


 

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...