dissabte, 7 d’octubre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(06-10-23)875:Perico Sambeat,Nuno Tavares,John Scofield,David Murray,Lisbeth Quartett


Translator

 

1. 

 

 

Perico Sambeat: Roneando 2023  

Saxo alto, saxo soprano, palmes, Perico Sambeat 

Piano, Albert Sanz 

Contrabaix, Miquel Alvarez 

Batería, Tico Porcar 

Cajón, tinaja, percussió, palmes, Sergio Martínez 

Veu a I did’nt know what time it was, Sara Dowling 

Perico Sambeat presenta el seu àlbum "Roneando", una fusió innovadora de jazz i flamenc. Amb un quintet de músics excel·lents, explora diversos estils flamencs com bulerías, tanguillos, alegrías i seguirillas a través de composicions originals. Aquest és el seu trentè àlbum, ja sigui com a líder o colíder, amb vuit peces pròpies i una versió de Rodgers & Hart. L'àlbum inclou la veu de Sara Dowling. 

El títol "Roneando" pot interpretar-se de diverses maneres, com referència a prendre ron, o a Andalusialluir-se o a conquistar amb desdeny. Sambeat és un dels millors saxofonistes alts d'Espanya i continua demostrant la seva habilitat i creativitat. 

Aquest àlbum representa una rigorosa i novedosa fusió de jazz i flamenc, amb un quintet impressionant, destacant Albert Sanz al piano i Tico Porcar a la bateria. Les composicions són originals i virtuoses, i l'àlbum equilibra perfectament els elements de jazz i flamenc. És un testimoni de la habilitat de Sambeat i la seva capacitat per a la fusió d'aquests dos estils musicals. 

El disc ofereix una experiència musical única, amb moments emotius i virtuositat excepcional, com les exploracions de bulerías i altres estils flamencs. "Roneando" és un viatge musical ric i captivador que captura la bellesa i l'essència del flamenc i el jazz. 

Travesía, Roneando 

 

Forma 

2. 

 

 

Nuno Tavares QuartetoEscadas 2023 

Nuno Tavares (piano, composições); Desidério Lázaro (saxofones); Yuri Daniel (baixo elétrico); Alexandre Alves (bateria) 

 

 

 

 

El pianista, compositor, arranjador i productor Nuno Tavares presenta el seu àlbum de debut, "Escadas". Acompanyat pel saxofonista Desidério Lázaro, el baixista Yuri Daniel i el bateria Alexandre Alves, Tavares presenta una col·lecció de set peces que reflecteixen les seves influències musicals i la seva pròpia veu com a intèrpret de música original. 

Nuno Tavares no és un novell en el món de la música, ja que ha tingut una activitat destacada com a pianista, compositor, arranjador i productor, treballant tant a nivell nacional com internacional. És llicenciat en Composició per l'Escola Superior de Música de Lisboa i ha estudiat jazz al Taller de Músics de Barcelona i al Berklee College of Music de Boston. Ha col·laborat amb nombrosos músics i ha compost peces interpretades per reconeguts artistes com Salvador Sobral, Maria João i Mário Laginha. 

"Escadas" és el resultat d'un llarg procés de creació que incorpora influències de jazz, música erudita i altres sonoritats d'arreu del món, especialment d'Àfrica. Les composicions mostren la interacció entre els instruments i les influències musicals de Tavares, que inclouen noms com Brad Mehldau, Aaron Parks, Oumou Sangaré i Johann Sebastian Bach. 

"Escadas" és una declaració d'intencions i el primer pas en el camí de Tavares com a intèrpret de música original. Amb el seu quartet, crea una música elegant i amb molta personalitat i amb molt de futur. 

Madrugada, Madrid 

 

 

Forma 

 

 

3. 

John Scofield • John Scofield 2023 

 

 

 

John Scofield, reconegut guitarrista, presenta el seu primer àlbum en solitari després de més de cinquanta anys de carrera. Aquesta esperada gravació reflecteix la seva experiència i recorre els estils que ha explorat al llarg del temps. Scofield utilitza loops de guitarra per crear diàlegs amb ell mateix i aconsegueix una delicadesa en la seva interpretació. A més, torna als seus orígens explorant les seves arrels i interpretant cançons del passat. L'àlbum també inclou les seves pròpies composicions, que tenen un caràcter atemporal i s'ajunten als estàndards de jazz. Aquesta aventura en solitari és un testimoni equilibrat de la seva trajectòria musical. 

 

 

Trance de jour, Honest I Do 

 

Forma 

 

 

4. 

David Murray - Seriana Promethea 2022    

 

 

David Murray: Tenor Saxophone, Bass Clarinet 

Brad Jones: Bass 

Hamid Drake: Drums  

 

 

David Murray és un destacat músic , mestre del saxo que combina diverses influències de la música negra, com el gospel, el free jazz, la música afrocaribenya, el blues i el soul, amb els estàndards del jazz clàssic. De Murray es diu que té un to colorit, una entonació impecable, i una  impressionant habilitat per la improvisació. Aquí s’ens presenta en format de trio, el Brave New World Trio, format recentment, amb el baixista Brad Jones i el bateria Hamid Drake, fusionant elements de la tradició afroamericana i d’altres cultures. 

 

 

 

Seriana Promethea 

 

 

Forma 

 

5. 

Lisbeth Quartett - Release 2022 

 

 

 

L'acclamat Lisbeth Quartett presentava l'àlbum "Release" l’any 2022 a Intakt Records després de dotze anys i cinc àlbums. La líder, Charlotte Greve, recentment guardonada amb el Premi de Jazz Alemany com a "Artista de l'Any", ha creat la nova música de "Release" buscant la sensibilitat i l’intuïció. L'àlbum destaca per la delicada interacció entre els músics, amb cançons subtils i melòdiques que combinen suavitat i fluïdesa. Malgrat estar separats,  a Berlín i a Nova York, els músics es fusionen amb facilitat gràcies a la seva història junts i al coneixement mutu dels seus estils instrumentals. 

 

 

 

Charlotte Greve: Saxophone, Composition 

Manuel Schmiedel: Piano 

Marc Muellbauer: Bass 

Moritz Baumgärtner: Drums  

 

 

Full Circling 

 

 

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...