dimecres, 4 d’octubre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio:874-Stéphane Kerecki,Philip Dizack,Hirsute,Immanuel Wilkins

1.
Stéphane Kerecki - Out of the silence (2022)
Stéphane Kerecki (Contrabaix), Tore Brunborg (saxo ténor), Ralph Alessi (trompette), Marc Copland (piano), Fabrice Moreau (Bateria)
El músic Stéphane Kerecki, nascut  a París l'any 1970, presentava l’any 2022 un disc amb una formació de somni, que inclou pianista Marc Copland, el saxofonista Tore Brunborg, el trompetista Ralph Alessi i el bateria Fabrice Moreau. El disc inclou números basats en la melodia amb referències subtils al jazz dels anys setanta, que van marcar els primers anys de Kerecki.

Out of the Silence, Day dreamer
2.
Philip Dizack – Single Soul
https://philipdizack.bandcamp.com/album/single-soul
– Brooklyn, NY, January 29, 2013
Philip Dizack (tp) Ben Wendel (ts) Eden Ladin (p) Joe Sanders (b) Eric Harland (d)
Philip Dizack és un talentós trompetista     nascut a Milwaukee. Després d'explorar diferents instruments, es va enamorar de la trompeta i es va dedicar a aprendre i créixer com a músic. Va estudiar a la Milwaukee High School of the Arts i més tard a la Manhattan School of Music de Nova York. Ha guanyat premis, ha tocat amb destacats músics de jazz i ha actuat en prestigiosos festivals.
Aquest és l’àlbum "Single Soul". Acompanyat de talentosos músics, Dizack demostra la seva maduresa com a compositor i intèrpret. "Single Soul" reafirmava el talent versàtil de Dizack com un dels millors trompetistes joves de l'escena del moment.
Jacob and the Angel, Single Soul
3.
Hirsute - Miniatures du dedans (2022)
https://labelpinceoreilles.bandcamp.com/album/miniatures-du-dedans

Anne Quillier (piano), Damien Sabatier (saxo baryton), Pierre Horckmans (clarinette basse), Michel Molines (Contrabaix), Guillaume Bertrand (Bateria)

Pianista, compositora i arranjadora de   grups molt aclamats (incloent-hi el duo Watchdog i el trio Blast), Anne Quillier va fer una gira durant set anys amb el seu propi sextet abans de formar un nou grup, Hirsute. Amb el suport de Damien Sabatier al saxo baríton, Pierre Horckmans al clarinet baix, Michel Molines al contrabaix i Guillaume Bertrand a la bateria, ens ofereixen composicions plenes d'energia i poesia. Aquest  quintet acústic desprén una energia magnètica.

A la pàgina de Bandcamp d’aquesta formació francesa és pot llegir que “Fruits d'una joventut falsament precària, cosmonautes en el seu temps lliure, aquests energumens d'Hirsute han trobat artilugis amb els  que poden fer soroll i per què no, fer ballar les ànimes perdudes que estimen les habitacions fosques, el ressons i els lluentons
 
I a la seva pàgina web : “HIRSUTE és un microcosmos, que testimonia les aventures d'una vida quotidiana problemàtica mentre manté els peus a les estrelles. Un món esborrat de nous camins musicals, acústics i originals per revelar les seves convulsions.Amb melodies cinematogràfiques i treballs de timbres, Hirsute es diverteix i ens confon. Aquí el solo forma part d'una història i mai és una excusa.La música és brillant, ferotge, personal i addictiva.”

Un mot venu du dehors, L’homme et l’arbre, Des souris dans le ventre
4.
Immanuel Wilkins, Featuring Elena Pinderhughes • The 7th Hand 2022

Immanuel Wilkins, reconegut pel seu àlbum "Omega" (2020), presenta "The 7th Hand", un nou treball musical amb un quartet excepcional que inclou Micah Thomas al piano, Daryl Johns al baix i Kweku Sumbry a la bateria. També hi col·laboren Elena Pinderhughes a la flauta i el Farafina Kan Percussion Ensemble. L'àlbum es presenta com una suite de set moviments que transita des de la comunicació plena entre els músics fins a la llibertat total del free jazz. El títol fa referència a una qüestió simbòlica bíblica, invocant la intervenció divina i permetent que el setè element, al que l'ésser humà no té la capacitat d’arribar,  influeixi en la música.

Lighthouse

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...