dimecres, 25 d’octubre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 880:Benjamin Lackner,Christian Vuust&AaronParks, Hamilton de Holanda i molt més...

 

1.

 

Stefano Bollani - Hamilton de Holanda - O que sera 2013

Stefano Bollani   Piano ; Hamilton de Holanda   Mandolina

 

El pianista Stefano Bollani i el bandolim o mandolina Hamilton de Holanda formen un duet musical en aquest àlbum en directe, mostrant una gran empatia i llibertat creativa. Segons les crítiques de l’época, Amb una fusió emocionant de jazz, tango, música clàssica i brasilera, els dos virtuosos ofereixen interpretacions apassionants i sinceres. El seu intercanvi de frases i la interacció musical són captivadors, especialment en les seccions més lentes. L'àlbum és una excel·lent mostra de la seva química artística i de la seva capacitat per crear moments musicals inoblidables. 

 

Oblivión


2.

Benjamin Lackner - Last decade 2022

Benjamin Lackner, piano ; Mathias Eick, trompeta, veu ; Jérôme Regard, contrabaix ; Manu Katché, bateria

 

El pianista Benjamin Lackner expressava el seu somni de formar part del segell ECM Records en una entrevista de 2006. Tot i ser una meta ambiciosa en aquell moment de la seva carrera, Lackner demostra la seva capacitat al llançar quatre àlbums excel·lents després de l'entrevista.  Amb aquest àlbum, "Last Decade", Lackner, passa d'un trio de piano amb electrònica a un quartet acústic que inclou una trompa, amb la col·laboració de Mathias Eick i Manu Katche. Aquesta combinació de músics veterans de l'ECM aporta nous matisos a l'estil de Lackner. La música de "Last Decade" és sorprenentment melòdica, en contrast amb els seus treballs anteriors, i destaca el treball magnífic de la trompa d'Eick. Manu Katche, fa valuoses aportacions amb el seu estil trencador. 

 

Open mind lost, Last decade

 

 

 

 


3.

The Modern Jazz Quartet at Music Inn Volume 2

Recorded    August 3 & 31, 1958

The Music Inn, Lenox, Massachusetts.

 

The Modern Jazz Quartet a Music Inn Volum 2 és un àlbum en directe del grup de jazz nord-americà The Modern Jazz Quartet que inclou actuacions enregistrades a Music Inn a Lenox, Massachusetts, el 1958. Compta amb l'artista convidat Sonny Rollins, que apareix en dos dels temes, i va ser publicat sota el segell Atlantic. I justament hem escoltat un d’aquests dos temes on podiem escoltar a Rollins, el clàssic A Night in Tunisia. 

 

Milt Jackson - vibraphone ; John Lewis - piano ; Percy Heath - bass ; Connie Kay - drums ; Sonny Rollins - tenor saxophone.





4.

 

Christian Vuust & Aaron Parks – Storytelling 

– Copenhagen, denmark, August 13, 2014

Christian Vuust (sax) Aaron Parks (p)

 

Christian Vuust, saxofonista danès, presentava l’any 2014 l'àlbum "Storytelling" amb l'èmfasi en la importància de poder explicar històries a través de la música. Amb melodies daneses, estàndards americans i una balada cubana, Vuust comparteix les seves històries musicals preferides. Acompanyat pel pianista Aaron Parks, l'àlbum brilla amb un caràcter intimista i suau.

 

Gone with the Wind, Månestrålen

 


5.

Jack deJohnette / Ravi Coltrane / Matthew Garrison – In Movement 2016

Publicat: 06.05.2016. Enregistrat: Octubre 2015, Avatar Studios, New York

 

L’àlbum "In Movement" és un homenatge a diferents influències, incloent John Coltrane, Miles Davis i Earth, Wind & Fire. També inclou composicions originals dedicades a músics com Jimmy Garrison, Jimi Hendrix i Rashied Ali. Tot i aquesta riquesa de referències històriques, el trio és una banda orientada cap al futur, amb una sonoritat moderna i atenta a les possibilitats del so del segle XXI. DeJohnette,parlant del disc, destacava  la connexió personal i musical entre els membres del trio i l'ús de l'electrònica per crear capes i bucles sonors. Tots tres músics tenen una llarga història junts i el productor Manfred Eicher d'ECM va contribuir a crear una química cohesiva. El trio busca trobar la seva pròpia veu en les interpretacions de clàssics, donant-los una nova vida amb els seus estils únics.

 

Alabama (John Coltrane), Blue in Green, Lydia (DeJohnette)

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...