dimecres, 11 d’octubre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio.876:Jamie Lee,Altfrid M. Sicking,Tobias Wiklund,Michael Weiss,Don Pullen.

Translator

 

 

1. 

Jamie Lee Trio • Introspective 2020 

James Dekker - Piano ; Marcus Abramzik - Bass ; Jamie Lee - Drums  


Jamie Lee Trio és un trio amb seu a Vancouver dirigit pel bateria i compositor Jamie Lee. Format durant la seva estada a la Universitat de Capilano, a North Vancouver, el trio interpreta música original que, segon expliquen ells mateixosdesafia el gènere inspirada en l'exploració de paisatges sonors i la pintura d'històries melòdiques. Basat en les intricades composicions de Jamie, el trio dóna vida a les narracions mitjançant una improvisació explosiva i una interacció subtil. 

Striped Sox 

 

2. 

Altfrid M. Sicking – I Am 

Munster, Oct 2020 

I Am ens presenta el quartet format per Altfrid M. Sicking als vibràfon i marimba, Sebastian Altekamp al piano, Ingo Senst al baix i Christian Schoenfeldt a la bateria. Amb col·laboradors en algunes pistes, les composicions i arranjaments de Sicking ofereixen una varietat interessant. Sicking és saxofonista, vibràfonissta i compositor v alemany, nascut el 28 de maig de 1960 a Essen, Alemanya, és membre de la WDR Big Band i professor universitari. 

Song for alf, Moonsand 

Altfrid M. Sicking (vib/marimbas) Sebastian Altekamp (p)Ingo Senst (b) Christian Schoenefeldt (dr) Christian Kappe (t/flg) Martin Classen (st) Markus Paslick (perc). 

 

3. 

Tobias Wiklund - Silver Needle 2022 

Tobias Wiklund (cornet), Simon Toldam (piano), Lasse Morck (Contrabaix), Daniel Fredriksson (Bateria) 

El suec Tobias Wiklund (n. 1986) és conegut com un trompetista, però també com un dels pocs músics de la seva generació que ha cultivat una connexió  personal amb la corneta . 

Amb el seu aclamat àlbum debut 'Where The Spirits Eat', va mostrar la seva capacitat amb una amplia gamma d'instruments i una musicalitat apassionada. Amb 'Silver Needle', el seu segon llançament, explora el seu propi so i les possibilitats creatives del seu quartet. Wiklund és compositor i amb variades influències, no només musicals, sinó també a nivell personal i vital. També és un apassionat bevedor de te i relaciona 'Silver Needle' amb un te xinès refinat. L'àlbum no surt del no res, si no que ha estat fermentant durant any. Hem escoltat des d’aquest disc el tema Existence is Your Perfume. Algunes peces inclouen un conjunt de metalls, com , per exemple, el tema que escoltem tot seguit : Nothing, Nothing , Nothing. 

Existence is Your Perfume,   Nothing, Nothing, Nothing  

 

 

4. 

Michael Weiss • Persistence 2022 

Michael Weiss – piano ; Eric Alexander – tenor saxophone ;  Paul Gill – bass; Pete van Nostrand - drums  

Michael Weiss,  destacat pianista i compositor, celebrava el seu 40è aniversari vivint i treballant a Nova York amb aquest disc. Amb una llarga carrera com a membre del quartet de Johnny Griffin, Weiss s'ha guanyat el reconeixement com una auténtica llegenda del jazz. Acompanyat per un quartet excepcional, el seu àlbum debut per Cellar Music Group presenta una selecció de composicions originals, així com interpretacions de temes clàssics de Thelonious Monk, Jimmy van Heusen, Antonio Carlos Jobim i Fats Waller. La banda, formada per Eric Alexander al saxo tenor, Paul Gill al contrabaix i Pete van Nostrand a la bateria, mostra una gran interacció i un swing alegre. Amb una sofisticació i una passió única, aquest quartet veterà de Nova York captura l'ànima i l'essència del jazz. El títol de l'àlbum, "Persistence", reflecteix la dedicació i el domini musical de Weiss i els seus companys. És un treball que demostra la seva inquebrantable passió per la música i el seu compromís amb l'art del jazz. 

Persistence, Jitterbug Waltz 

 

 

5. 

Don Pullen - New Beginnings 1988 

New Beginnings és un àlbum del pianista de jazz nord-americà Don Pullen gravat l'any 1988 per al segell Blue Note. 

Don Pullen - piano ; Gary Peacock - bass ; Tony Williams - drums  

All compositions by Don Pullen Recorded in New York City on december 12, 1988 

 

 

Don Pullen (Roanoke, Virgínia, 25 de desembre de 1944 - 22 d'abril de 1995, Los Angeles, Califòrnia) va ser un pianista, organista i compositor nord-americà. Pullen va desenvolupar un estil sorprenentment individual al llarg de la seva carrera. Va compondre peces que van des del blues fins al bebop i el jazz modern. La gran varietat de la seva obra fa que sigui difícil encasillar el seu estil musical. 

Jana’s Delight  


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Si t’ha agradat aquest programa, segurament t’agradarà aquest altre :

 


 

 


 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...