dissabte, 17 de desembre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(16-12-22)809:John Coltrane,Alex Hitchcock,George Cables,Aubrey Johnson

1.

John Coltrane - Cattin’ with Coltrane and Quinichette 1957

John Coltrane, Paul Quinichette (tenor saxophone); Mal Waldron (piano); Julian Euell (bass); Ed Thigpen (drums).

 

Tea For Two

 


 

2.

Alex Hitchcock - Dream Band 2021

 

Interprètes Alex Hitchcock (saxo ténor), Noah Stoneman (piano), Ferg Ireland (Contrabaix), Jason Brown (Bateria)

Col·laboracions : 

Chris Cheek saxo, David Adewumi , Luisito Quintero percussió entre molts  d’altres.

 

Alex Hitchcock és un saxofonista i compositor nascut a Londres. A més de dirigir els seus propis projectes toca com a sideman en diverses altres bandes, i ha actuat amb primeres  figures del jazz europeu.

Mentre estudiava anglès a la Universitat de Cambridge, va ser director de l'Orquestra de Jazz de la Universitat de Cambridge, amb la que va fer una gira a Istanbul i col·laborant amb el cèlebre flautista Gareth Lockrane. 

Sobre el tìtol del disc, Hitchcock diu : El títol, 'Dream Band': vaig imaginar com sonarien les diferents combinacions dels meus músics preferits i vaig escriure música per a això. Però no és una cosa totalment fixa, amb les alineacions canviant al llarg de l'àlbum. Hi ha múltiples bandes de somni possibles...

Label Fresh Sound New Talent (FSNT625)

 

Move 37,Yeshaya

 


 

3.

George Cables – Too Close For Comfort 2021

Músicos: George Cables (piano); Essiet Essiet (contrabaix); Victor Lewis (batería)

 

George Cables (Brooklyn, Nova York, 14 de novembre de 1944) és un pianista i compositor nordamericà de jazz.

Va cursar els seus estudis fins al 1965. En aquella època va  formar una banda amb Steve Grossman i Billy Cobham, tocant després amb Art Blakey, Bobby Hutcherson i Max Roach. En el canvi a la dècada de 1970, toca i grava amb Sonny Rollins (1969) i Joe Henderson (1970-71), i s'uneix a la banda de Freddie Hubbard, amb qui romandrà cinc anys. Després, toca amb Dexter Gordon i, de forma estable, treballa amb Art Pepper, fins a la mort d'aquest, el 1982.

A la dècada dels 80, va treballar en el projecte Bebop & Beyond, amb el qual va gravar discos d'homenatge a Dizzy Gillespie i Thelonious Monk.

Circle of Love,Too Close for Comfort,For All We Know

 


 

4.

Aubrey Johnson - Unraveled 2020

Aubrey Johnson, vocals ; Chris Ziemba, piano ; Matt Aronoff, bass (1-9) ; Jeremy Noller, drums (1-9) ; Michael Sachs, bass clarinet (1-4 ,6, 7, 9), alto sax (5, 7) Tomoko Omura, violin (1-6, 9) ; Vitor Gonçalves, accordion (8, 10)

 

Amb una carrera de més d'una dècada al món de la música, , Aubrey Johnson va presentar l’any 2020 el seu àlbum debut, Unraveled, un disc que significa també la estrena d’aquesta  vocalista com a compositora i arranjadora. En aquesta col·lecció de deu temes de composicions originals i algunes versions, Johnson s'uneix al pianista Chris Ziemba, el bateria Jeremy Noller i el baixista Matt Aronoff. Afegint textures orquestrals sorprenents són Tomoko Omura al violí i Michael Sachs al clarinet baix i al saxo alt. El músic brasiler de jazz Vitor Gonçalves afegeix un treball magistral d'acordió en dos temes. Es va encarregar de la producció el baixista Steve Rodby del Pat Metheny Group. 

 

The Peacocks, Unraveled

 


 


 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(03-05-24)925:Smack Dab,Ben Rosenblum,Eran Har Even,Designers,Jalen Baker.

  1 Smack Dab - Supertralla 2023 Smack Dab , una formació amb vuit anys de trajectòria, presentava l’any passat aquest disc , “Supertr...